Premier League 2009/2010

Re: Premier League 2009/2010

Postprzez Czary on 04 Sie 2009, 19:39

Nie wierz w ploty. Fabregas na ten sezon zostanie, a jeśli nic w tym roku nie wygrają to możliwe, że pójdzie do Barcy bądź Realu.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez fasol on 04 Sie 2009, 19:47

Faktycznie z tym Fabregasem to raczej plotka, lecz nawet jak zostanie to bez żadnych zbrojeń mogą mieć cieżko z pierwszą czwórką. Nikomu żle nie życzę ale jeszcze tak z 2 urazy podstawowych zawodników i z niewzmocnionym składem mogą mieć gorąco na koniec sezonu, jeśli chodzi o pierwszą czwórkę.
fasol
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 11 Cze 2009, 12:57
Postawił: 8 piw
Otrzymał: 5 piw za 4 wypowiedzi

Postprzez Czary on 04 Sie 2009, 19:49

Sprowadzili Vermaelena, na dniach jest transfer Chamakha, a i okienko nie jest jeszcze zamknięte.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Postprzez Kwas on 05 Sie 2009, 13:59

Dobra, sprowadzili Belga z Ajaxu, ale wszystkim wydawało się, że nie będzie on następcą Toure, tylko zmiennikiem mającym powalczyć o pierwszy skład z Gallasem i właśnie z Kolo. Tak więc, środek obrony, jak i pomocy w dalszym ciągu wymaga wzmocnień. Do tego dodajmy Silvestre'a, który co chwila łapie jakiś uraz, a i formą nie błyszczy, Djourou i Senderos'a, który lada moment ma odejść. Nic, tylko zapłakać <hahaha>

Wspomniałem o problemach w pomocy. Mijają dni, mijają tygodnie, a Wenger w dalszym ciągu nikogo nie pozyskał. No chyba, że za transfer uważa powrót Rosicky'ego, w związku z tym nie ma zamiaru podejmować żadnych ruchów... Ale mowa jest o pomocniku o walorach defensywnych. Najlepszą opcją na rynku był Melo, ale działacze Arsenalu przegrali o niego walkę z zarządem Juventusu, który ostatnimi czasy na rynku transferowym, mówiąc delikatnie, nie błyszczy.

Wszystko zmierza ku jednemu - wypadnięciu z pierwszej czwórki Premier League.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 43 piw za 35 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 06 Sie 2009, 11:55

Richard napisał(a):a Wenger w dalszym ciągu nikogo nie pozyskał. No chyba, że za transfer uważa powrót Rosicky'ego,

Kolejna przerwa w grze czeka pomocnika Arsenalu Londyn Tomasa Rosicky'ego. Reprezentant Czech, który dopiero co wrócił po osiemnastu miesiącach przerwy, podczas środowego treningu nabawił się kontuzji uda.

Według pierwszych informacji, Rosicky na boisku będzie mógł wrócić dopiero za sześć tygodni.

:lol:
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 10 Sie 2009, 14:55

Michael Ballack przyznał, że "zablokował" Patrice Evrę w meczu o Tarczę Wspólnoty, który został rozegrany wczoraj na Wembley Stadium. Przypomnijmy, że gdy Francuz leżał na murawie to londyńska Chelsea wyprowadzała kontratak, który zakończył się bramką dla 'The Blues'.

Ostatecznie Chelsea wygrało spotkanie 4-1 w rzutach karnych, a w regulaminowym czasie gry był remis 2:2.

Szkoleniowiec Manchesteru United Sir Alex Ferguson stwierdził, że Ballack za uderzenie łokciem w twarz powinien zostać wyrzucony z boiska.

Kapitan reprezentacji Niemiec jest 'szczęśliwy', że Chris Foy nie zauważył i nie odgwizdał przewinienia.

"Muszę być szczęśliwy, ponieważ arbiter nie zauważył incydentu, do którego się przyznaję" - powiedział Michael.

"Jeżeli sędzia odgwizdałby faul nie miałbym nic przeciwko, jednak pan Foy postąpił inaczej. United mieli trochę pecha, gdyż akurat w tej akcji stracili bramkę" - zakończył 33-letni piłkarz.

Dacie wiarę? :shock:
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 167 piw za 104 wypowiedzi

Postprzez dende on 10 Sie 2009, 15:48

Odgwizdać faul? Powinien zostać wyjebany z boiska :evil:
Pele good, Maradona better, George Best
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Mar 2008, 18:09
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Chudy on 10 Sie 2009, 19:14

Nienawidze Ballacka, jest kretynem bez charakteru. Nie ma klasy, szacunku do nikogo, pokazuje to teraz, i ten cyrk z LM, długo by wymieniać.

Dobrze że w Anglii gówno wygrał.
Awatar użytkownika
Chudy
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Gru 2008, 01:57
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 2 piw za 1 postach

Postprzez Czary on 10 Sie 2009, 19:19

I najgorsze, że jest Niemcem.

Nie wiem po co ta gadka po meczu. Prawda jest taka, że gdyby nie jego buractwo to byśmy tej bramki nie stracili, a teraz udaje skruchę.
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Postprzez Tomek91 on 11 Sie 2009, 09:45

- Rozumiem, czemu zadawano pytania, kiedy przeszedłem do City w poprzednim sezonie, ponieważ był tutaj klub, który od wielu lat nie świętował żadnych sukcesów. Mówiono, że przyjechałem tylko z powodów finansowych, że z powodu pieniędzy zapomniałem o moich ambicjach. Powiedziałem wtedy, że podpisałem kontrakt, ponieważ kupiłem wizję tego, że Manchester City stanie się silnym klubem, nie tylko w Anglii, ale i na świecie. Rok temu nikt mnie nie słuchał, ale myślę, że teraz muszą mi wierzyć, po tym co zobaczyli w City. Myślę, że jesteśmy blisko czegoś wyjątkowego. Chcę wygrać ligę w tym sezonie - myślę, że możemy powalczyć o tytuł - powiedział Robinho.

- Ten zespół może być z siebie dumny za to jak grał w ostatnim sezonie. Możemy trzymać nasze głowy wysoko. W poprzednim sezonie dwukrotnie pokonaliśmy w lidze najlepsze zespoły, Manchester United i Chelsea. Możemy powiedzieć, że mieliśmy za dużo remisów u siebie, ale trzeba wyciągnąć z tego wnioski, ponieważ jesteśmy młodym zespołem. Wierzymy teraz, że możemy pójść za ciosem i osiągnąć to, czego chcemy, ponieważ jest jakoś i jest postęp - powiedział Kuijt klubowemu magazynowi.

Wypowiedzi zawodników z City i Liverpoolu. Jak to się przyjęło, nadzieja matką głupich ;)

Prawda jest taka, że gdyby nie jego buractwo to byśmy tej bramki nie stracili, a teraz udaje skruchę.

Może nie jego buractwo, co brak postawy fair-play zawodników Chelsea, bo gdyby się nią wykazali, to któryś na pewno wybiłby piłkę na aut.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 11 Sie 2009, 10:06

Nie róbmy z siebie niewiniątek. Pamiętam jak w tamtym sezonie w którymś z meczów na OT strzeliliśmy podobną bramkę. Nikt jednak wtedy z przeciwników pretensji nie miał.

Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez fasol on 11 Sie 2009, 10:16

Uważam, że gdyby to piłkarze United wychodzili z tak grożną kontrą, to również pognali by na bramkę przeciwnika. Do piłkarzy Chelsea nie mam pretensji, oprócz Ballacka oczywiście, który zagrał chamsko i z premedytacją, nie patrząc gdzie jest piłka, przyjebał Evrze. Najgorsze w tym jednak to, że sędzia był dobrze ustawiony i nie mógł tego nie widzieć, lecz zabrakło mu zdecydowania.
fasol
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 11 Cze 2009, 12:57
Postawił: 8 piw
Otrzymał: 5 piw za 4 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 11 Sie 2009, 10:37

michal85 napisał(a):Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P

Przyznam, że meczu nie oglądałem jedynie powtórki tej bramki ale to nie było przypadkiem tak, że sędzia zastosował przywilej korzyści ponieważ przy piłce po tym faulu byliśmy my (konkretniej Rooney)?
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 397 piw
Otrzymał: 133 piw za 81 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 11 Sie 2009, 10:44

fidain napisał(a):
michal85 napisał(a):Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P

Przyznam, że meczu nie oglądałem jedynie powtórki tej bramki ale to nie było przypadkiem tak, że sędzia zastosował przywilej korzyści ponieważ przy piłce po tym faulu byliśmy my (konkretniej Rooney)?

Michałowi chodziło zapewne o to, że arbiter wcześniej dwukrotnie w podobnych sytuacjach, kiedy piłkarz leżał na murawie, przerywał grę gwizdkiem, a teraz pozwolił grać. Nie ma obowiązku tego zrobić, ale konsekwencji mu zabrakło.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 205 piw
Otrzymał: 170 piw za 115 wypowiedzi

Postprzez Adis on 11 Sie 2009, 10:49

Sędzia nie zastosował przywileju korzyści, po prostu uznał, że Evra nie był faulowany. Wcześniej gdy na murawie leżał właśnie m.in. Ballack sędzia przerwał grę, w tej sytuacji tego nie zrobił.
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 89 piw
Otrzymał: 253 piw za 148 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sezon 2009/2010