Premier League 2010/2011

Re: Premier League 2010/2011

Postprzez Foster on 31 Sie 2010, 12:59

Fraizer Campbell wyleciał do końca sezonu, więc nic dziwnego, że Burce chce kupić Gyana. Gdyby jednak ten transfer nie doszedł do skutku, to nasz Danny grałby co tydzień. Jednak wątpię, że Sunderland dopuści do takiej sytuacji w której zostają tylko z dwoma napastnikami.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 318 piw
Otrzymał: 226 piw za 163 wypowiedzi

Postprzez daniel on 31 Sie 2010, 13:15

Aston Villa 10 godzin przed zakończeniem letniego okienka transferowego jest jedynym klubem w PL, który nie dokonał ŻADNEGO wzmocnienia w tymże okienku transferowym (tracąc przy tym trenera). Najwięcej póki co wydał Man City - 126Ł (któryś portal to skrzętnie wyliczył) - i wszystko wskazuje, że to drużyna z gorszej części Manchesteru pobije rekord tej sesji transferowej, biorąc pod uwagę nie tylko Anglię ale i całą Europę.

- Foster edytuj swoje posty :roll:
Mój poprzedni post napisany został w niedziele, dziś jest wtorek. Poza tym dotyczy czegoś innego niż poprzedni / Foster

E: Najważniejsze żebyśmy się nawzajem 'równo' traktowali ;)
Ostatnio edytowany przez daniel, 31 Sie 2010, 15:07, edytowano w sumie 1 raz
Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 14:43
Miejscowość: Trawniki
Postawił: 157 piw
Otrzymał: 185 piw za 124 wypowiedzi

Postprzez Czary on 31 Sie 2010, 13:24

danieltwi napisał(a):Aston Villa 10 godzin przed zakończeniem letniego okienka transferowego jest jedynym klubem w PL, który nie dokonał ŻADNEGO wzmocnienia w tymże okienku transferowym (tracąc przy tym trenera).

A Ireland?
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez daniel on 31 Sie 2010, 13:30

Faktycznie to mi umknęło, może dlatego że był on jedynie 'częścią' transferu Milnera więc tak jakby była to tranzakcja wiązana, trochę wymuszona. Tak czy inaczej mój błąd ;)

Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez Jaroldz on 31 Sie 2010, 20:06

Tak czy inaczej Aston Villa nie była aktywna na rynku transferowym, ale za to poniosła wiele strat. Po pierwsze odszedł tuż przed rozpoczęciem sezonu menedżer, później jeden z liderów zespołu, Milner. Sprowadzono za to zaledwie Irelanda. Tym razem Lerner poskąpił i nie dał widocznie kasy na wzmocnienia i między innymi dlatego odszedł O"Neill. Dla fanów Villans na pewno sukcesem jest to, że pozostał chociaż Ashley Young, bo jeśli i ten odszedłby z klubu, totalnie już by się osłabili. Swoją drogą jakoś dziwnie jest ustawiany w tym sezonie Young. Nie gra na skrzydle, a na pozycji ofensywnego pomocnika czy też podwieszonego napastnika. Chyba lepiej mu się grało na starej pozycji.
Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
Awatar użytkownika
Jaroldz
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Paź 2008, 20:45
Miejscowość: Łódź
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 106 piw za 84 wypowiedzi

Postprzez Czary on 06 Wrz 2010, 16:55

Jak donoszą holenderskie media, Dirk Kuyt nie wyjdzie na boisko przez kilka następnych tygodni. Skrzydłowy Liverpoolu nabawił się kontuzji barku, a według gazety De Telegraaf po meczu Holandii z San Marino udał się do szpitala na prześwietlenie.

Przypomnijmy, że finaliści Mistrzostw Świata rozpoczęli eliminacje do Euro 2012 zwycięstwem 5-0. Wiadomo już, że Kuyt będzie wykluczony z wtorkowego spotkania z Finlandią.

- Prawdopodobnie nie zagra przez kilka tygodni, a dziś o 16 odlatuje do Liverpoolu - powiedział selekcjoner Holendrów, Bert van Marwijk.

Liverpool Football Club nie wydał jak dotąd oficjalnego oświadczenia w tej sprawie.

źródło: lfc.pl

Czyli możliwe, że opuści mecz z United.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Postprzez Mubinio on 07 Wrz 2010, 12:00

Co do Aston Villi: jedyną wg mnie rzeczywistą (a zarazem niesamowicie bolesną) stratą jest odejście trenera. O'Neill to świetny trener, typowany kiedyś na następcę Fergusona. Chłop, który się nie jebie - szkoda, że już nie będziemy oglądać jego gwałtownych reakcji po decyzjach sędziowskich niekorzystnych dla AV :) I pewnie ta bezkompromisowość doprowadziła do tego, że w obliczu nieustannych sporów z szefostwem klubu zdecydował się odejść.
Milner - Ireland: wg mnie jest to zamiana świetna dla AV. Zawodnicy bardzo podobni, Ireland lubi biegać do przodu, jest typowo ofensywnym pomocnikiem. Milner ostatnio grywa na skrzydle, ale ogólnie można powiedzieć, że sposób gry mają dość podobny. Przypominam, że w sezonie 2008/2009 Ireland był najlepszym zawodnikiem ManCity i jednym z lepszych pomocników PL. A że dostali oprócz Irelanda tyle kasy - majstersztyk ludzi odpowiedzialnych za transfery z ramienia AV - IMO.
Tez dziwi mnie pozycja A. Younga, widać, że niezbyt się w nowej roli odnajduje.

Co do Kuyta - nie cieszę się z tej możliwej absencji za bardzo - wg mnie groźniejszy jest Babel (nie twierdzę, że Kuyt jest od niego słabszy - gra niesamowicie równo, ale czasem-objawiającego-się błysku Babela raczej nie ma) lub Joe Cole.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez daniel on 07 Wrz 2010, 13:05

Mubinio napisał(a):Co do Kuyta - nie cieszę się z tej możliwej absencji za bardzo - wg mnie groźniejszy jest Babel (nie twierdzę, że Kuyt jest od niego słabszy - gra niesamowicie równo, ale czasem-objawiającego-się błysku Babela raczej nie ma

Babel? :?

Jedyny groźny Ryan jakiego znam to Giggs.

Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez Lisu on 07 Wrz 2010, 14:22

Jeśli Torres nie trafi z formą na mecz z United to możemy spać spokojnie :) Tylko on wydaję się zawodnikiem, który może napsuć nam krwi.
Bycie fanem United to nie przyjemność, to zaszczyt
Awatar użytkownika
Lisu
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:18
Miejscowość: Baranów Sand.
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 29 piw za 16 wypowiedzi

Postprzez Chudy on 07 Wrz 2010, 15:11

No tak Gerrarda można pominąć.. cienki bolek.
Awatar użytkownika
Chudy
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Gru 2008, 01:57
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 2 piw za 1 postach

Postprzez Czary on 07 Wrz 2010, 16:13

Jakby nie patrzeć Holender zawsze może ukłuć i na pewno jest lepszy od bezmózgiego Babela. Oficjalnie wiadome jest, że na Old Trafford go nie zobaczymy.
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Postprzez RedLucas on 07 Wrz 2010, 16:19

Eee tam, dla mnie Babel to jest taki nieobliczalny koleś. Kuyt jest schematyczny, można go przewidzieć, powyżej pewnego poziomu nigdy się nie wzniesie. A Ryan wygląda mi na podobny przypadek, jak Nani. Myślę, że wystarczyłoby dać mu szansę, a klub miałby z niego wiele pożytku.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 117 piw
Otrzymał: 175 piw za 111 wypowiedzi

Postprzez Czary on 07 Wrz 2010, 16:23

Ryan jest piłkarzem na średni klub. Jest typowym jeźdźcem bez głowy i wystarczy, że zagra przeciwko kimś ogarniętym to Liverpool nie będzie mieć z niego zbyt wiele pożytku. Zresztą nigdzie nie jest powiedziane, że w pierwszym składzie wyjdzie Babel, bo jest jeszcze Maxi i Pacheco.
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Postprzez Mubinio on 07 Wrz 2010, 19:32

Czary napisał(a):Ryan jest piłkarzem na średni klub.

Mi chodzi o takie coś. Kuyt jest piłkarzem, którego przy dobrym kryciu ( a chyba takim dysponujemy) można wyłączyć z gry. A Babel czasem (przyznaję,że rzadko, ale wiecie, jak to bywa... zawsze może paść na nas) umie zrobić coś, czego nikt się na boisku nie spodziewa.

BTW: Fergie by go tam poustawiał po kątach, a przy Benitezie się rozbestwił.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 07 Wrz 2010, 21:33

Raz w roku i psia dupa błyśnie. To jednak jeszcze nie powód żeby gościa porównywać do Naniego.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sezon 2010/2011