Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United

Kto powinien zasilić skład Manchesteru United? Kto powinien odejść? Jeżeli masz jakieś spostrzeżenia - zajrzyj tutaj.

Czy obecna drużyna Sir Alexa Fergusona potrzebuje wzmocnień? Jeśli tak, to na jaką pozycję?

Bramkarz
7
6%
Boczny obrońca
0
Brak głosów
Środkowy obrońca
1
0%
Defensywny pomocnik
11
9%
Ofensywny pomocnik
65
58%
Skrzydłowy
11
9%
Napastnik
15
13%
Obecna kadra jest kompletna nie trzeba żadnych wzmocnień
2
1%

Razem głosów : 112

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United

Postprzez Czary on 09 Lut 2010, 23:32

Świetnie spisuję się jako lewoskrzydłowy (czyli na tej pozycji na której obecnie zbyt dużej rywalizacji nie mamy) oraz ofensywny pomocnik. W tym sezonie oglądałem kilka spotkań Werderu i trzeba powiedzieć, że na tle swoich kolegów był wyróżniającą się postacią. Jak nie zdobywał bramek, to asystował. Przydałby się nam bardzo, ciekawe na ile wycenia jego umiejętności klub z Bremy.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez Foster on 20 Lut 2010, 19:49

Wydaje mi się, że powinniśmy rozejrzeć się za jakimś konkretnym skrzydłowym, który polepszy naszą grę.
Mimo spore sympatii dla Parka, uważam że czas powoli się żegnać. Ji-Sung nie jest złym zawodnikiem, jego przyzwoitość często nie starcza.
Obertan na chwile obecną nie nadaje się do pierwszego składu i wydaje mi się, że jego kariera potoczy się podobnie jak kariera Tosica.
Giggs już nie jest pierwszej młodości, poza tym Ryan lepiej prezentuje się w środku niż na skrzydle.

Tak więc zostaje Valencia i Nani, który wciąż jest wielką niewiadomą. Po sezonie wróci do nas Cleverley, któremu należałoby dać szansę, tylko czy Tom jest już na tyle dobry by regularnie grać w pierwszym składzie?

Milner, Young - na chwilę obecną mam dwóch kandydatów, którzy stanowiliby wzmocnienie. James byłby dobrym zakupem, gdyż z powodzeniem może grać również w środku.
Nie chce żadnych wynalazków typu Di Maria czy inne Sanchezy. Chce zawodnika ogranego w Anglii, który nas wzmocni.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 286 piw
Otrzymał: 205 piw za 150 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 20 Lut 2010, 19:58

Foster napisał(a):Milner, Young - na chwilę obecną mam dwóch kandydatów, którzy stanowiliby wzmocnienie. James byłby dobrym zakupem, gdyż z powodzeniem może grać również w środku.
Nie chce żadnych wynalazków typu Di Maria czy inne Sanchezy. Chce zawodnika ogranego w Anglii, który nas wzmocni.

Ja już wiele razy o tym mówiłem, ale byłbym w siódmym niebie gdyby Ashley trafił na Old Trafford. Ciągle nie rozumiem, jak to jest, że nadal go tu nie ma. Podobno jest do wyciągnięcia za nieduże - patrząc na jego umiejętności - pieniądze, mówiło się o 20 mln funtów. W dodatku sam powiedział, że chciałby grać w United, czego chcieć więcej? Trza go brać i to szybko!
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 167 piw za 104 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 20 Lut 2010, 20:17

W dodatku sam powiedział, że chciałby grać w United, czego chcieć więcej?

Uważnie śledziłem ostatnie okienka transferowe i takowego stwierdzenia z ust Younga nie usłyszałem.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 68 piw
Otrzymał: 52 piw za 30 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 21 Lut 2010, 09:54

http://www.manusite.pl/index.php?co=akt ... i&id=17523 - Ten news utkwił mi w pamięci, ale teraz mu się przyjrzałem i nie ma tam wypowiedzi samego zawodnika ;)
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 167 piw za 104 wypowiedzi

Postprzez marouane on 21 Lut 2010, 20:01

Young? Milner? To dobrzi zawodnicy, ale takich już mamy, nie potrzebny nam nastepny Valencia. Co oni oferują wiecej niż Valencia? A stwierdzenie ze Di Maria to wynalazek to tylko ktos nie znajacy sie na piłce moze sformułować. Ronaldo tez był wynalazkiem jak do nas przechodził? :D
marouane
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 17 Sty 2010, 21:08
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Czary on 21 Lut 2010, 21:00

Milner w przeciwieństwie do Valencii może grać na lewym skrzydle i jako środkowy pomocnik. Nie ma co porównywać, każdy z nich ma inne walory. Jest świetnym grajkiem i na pewno by nam się przydał.

Young, również umie grać lewą i prawą nogą i proszę, nie mów mi, że by nam się nie przydał. Young>>Nani>>>Park. Niestety taka prawda.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez marouane on 21 Lut 2010, 22:15

Ale to wciąż ten sam kaliber i ten sam poziom co Valencia.. Milner pare razy grał w tym sezonie w srodku pomocy i wygladał naprawde kiepsko, zresztą mamy tam duzo grajków. Porównując Younga do Valenci to jedyne czym sie roznią to lepsze dośrodkowanie na korzyść Younga, ta sama szybkość, ten sam brak zwódow, mijanie na szybkosci - ten sam kaliber. To są piłkarze którzy są dobrzy do pewnego momentu i pewnej granicy której nie przekroczą, a w United jest już paru takich, bardziej potrzebny nam jest geniusz, ktos mega kreatywny - tego nam bardziej brakuje, niż kolejnych Valenci i Parków.
marouane
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 17 Sty 2010, 21:08
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez michal85 on 21 Lut 2010, 23:14

Pewnie, że Millner wyglądał kilka razy kiepsko, ale co z tego? Rooney też w paru meczach grał padlinę. Millner był w wielu meczach fantastyczny i ot taki Stevie G powinien czuć na swoich plecach oddech młodszego kolegi z AV. Millner poczynił w ostatnich miesiącach kolosalne postępy i trzeba go docenić, bo obecnie należy do gwiazd całej ligi.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez Hotwarty on 21 Lut 2010, 23:56

marouane napisał(a):To są piłkarze którzy są dobrzy do pewnego momentu i pewnej granicy której nie przekroczą, a w United jest już paru takich, bardziej potrzebny nam jest geniusz, ktos mega kreatywny - tego nam bardziej brakuje, niż kolejnych Valenci i Parków.

Jaką masz pewność, że taki Young już się nie rozwinie i całą karierę będzie grał na obecnym poziomie? Wysokim poziomie, należy dodać, bo jak inaczej nazwać poziom czołowego skrzydłowego najlepszej ligi świata, jakim niewątpliwie jest Young. Jeśli dodamy do tego fakt, że kapitalnie bije stałe fragmenty gry, to przy naszej mizerii w tym elemencie, nie zastanawiałbym się długo nad jego transferem. I przedkładam go nad każdego Latynoskiego króla samby, czarującego w Portugalii czy Ameryce Południowej, z których i tak większość nie przeżyła by miesiąca grania w Premier League.

Poza tym, jakie masz zastrzeżenia do poziomu prezentowanego przez Valencię?

Aha, a propos Di Marii. Nie wiem jak Ty, ale ja nie śledzę specjalnie ligi portugalskiej, stąd też daleki jestem od wysnuwania jakiś super konkretnych wniosków na jego temat. Ale spojrzałem w jego statystyki i mnie troszkę zatkało. Otóż, w 67 spotkaniach mocarnej ligi portugalskiej Di Maria strzelił 2 (słownie: dwie) bramki dla Benfiki. Tyle samo co nasz Rafael, który zagrał 1/3 tego co Argentyńczyk. :/
Kupić ?
Hotwarty
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 08 Lis 2009, 20:31
Postawił: 9 piw
Otrzymał: 8 piw za 6 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 22 Lut 2010, 00:34

Czemu ludzie się czepiają tego mijania na szybkości? Co w tym złego ja się pytam?
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 22 Lut 2010, 01:03

marouane napisał(a):To są piłkarze którzy są dobrzy do pewnego momentu i pewnej granicy której nie przekroczą

Jedno jest pewne. Przychodząc do United podnosisz swoje umiejętności. Zawsze. Jak ktoś jest utalentowany w mocnym klubie angielskim, to po transferze do zespołu ze światowego topu ma ogromne szanse stać się jeszcze lepszym piłkarzem. Co mecz grasz o wszystko, na co dzień trenujesz z najlepszymi na świecie- raczej mało jest przypadków, żeby ktoś się cofał lub zatrzymał w rozwoju. Tylko w takich miejscach jak Old Trafford możesz stać się jeszcze lepszym.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 205 piw
Otrzymał: 170 piw za 115 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 22 Lut 2010, 08:26

Czemu ludzie się czepiają tego mijania na szybkości? Co w tym złego ja się pytam?

Bo ludzie chcą, aby zawodnik poskakał jeszcze 15 razy nad piłką, zrobił 13 przysiadów i 6 fikołków i dopiero minął rywala.

Co z tego, że do czasu kiedy Valencia grał u nas regularnie w pierwszej "11" miał najwięcej stworzonych bramkowych szans w lidze.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 22 Lut 2010, 10:24

No właśnie, o to mi chodzi. Valencia pruje na skrzydle aż miło i zazwyczaj robi tę swoją wrzutkę. Po co ma kręcić stopą nad piłką, skoro na pewnym etapie kariery stwierdził, że to mu nie wychodzi lepiej od wykorzystania swojej szybkości? Trafił do Manchesteru, jest świetnym zawodnikiem. Co tu zmieniać? I po co?
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez Foster on 22 Lut 2010, 12:05

Niektórzy jeszcze nie wyrośli na tyle by to zrozumieć...

Milner w ciągu ostatnich dwóch lat poczynił ogromne postępy, co oczywiście nie uszło uwadze Fergusona, który nie omieszkał pochwalić zawodnika za grę jak i za jego elastyczność. James jest naprawdę dobrym zawodnikiem. Scholes niestety powoli zbliża się do końca kariery, Giggs również. Byłbym niezmiernie uradowany gdyby Young i Milner trafili na Old Trafford.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 286 piw
Otrzymał: 205 piw za 150 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna