To może i ja coś od siebie...

W roku 2007, wszyscy doskonale pamiętają zaskoczenie, gdy przeczytaliście o pierwszym spotkaniu na meczu w Katowicach. Było nas 9. Teraz kończy się rok 2008. Nie liczę już spotkań w pubach, bo to już nie tylko Katowice, ale także Pomorze, Warszawa i Wrocław.
Słuchajcie. W MUSC PL jest nas obecnie 150. Za rok życzyłbym sobie 2 razy tyle osób. Warto, naprawdę. Jak Bobok napisał - 25 osób z Polski na jednym meczu na Old Trafford - a to tak naprawdę nic

Powoli możemy zacząć ubiegać się o uwzględnianie nas na Old Trafford jako oficjalnego fan clubu. Ale do tego potrzebna nam stała ilość osób w OU (w tym sezonie 99 osób). Potrzebujemy jeszcze dużo, ale spora część za nami - a już na pewno początki, które miały w 2008 roku miejsce.
Więc czego Wam życzę na rok 2009. Przede wszystkim możliwości zobaczenia UNITED na żywo. To naprawdę wielkie przeżycie (tak mi się wydaje, a w 2009 roku NA PEWNO się o tym przekonam, bo kończę w końcu 18lat).
Dla osób niepełnoletnich też jest to szansa. Poznacie prawdziwych fanów - internet nie oddaje wszystkiego. Prawda jest taka, że wstąpienie do MUSC daje Wam ogromne możliwości poznania nowych fanów. Ja przed tym rokiem znałem około 20 osób na zywo. A w wakacje podczas zlotu poznałem około 60 osób - to było naprawdę wspaniałe.
Sprawcie, żeby przyszły rok był tak samo udany (albo i bardziej) niż ten mój. Jeśli chodzi o United to z roku na rok czuję się bardziej związany z tym klubem, a to dlatego, że poznaję ludzi, którzy pozwalają mi wierzyć w spełnienie marzeń.
Podsumowując rok 2008, MUSC PL było na meczach (liczone od wakacji):
vs Espanyol - Ole Testimonial;
vs Juventus - pre-season;
vs Celtic - Champions League
vs WHU - Premiership (26 osób!)
vs Portsmouth - Community Shield;
vs Blackburn - Premiership;
Wyjazdu na FCUM (Wojtek3 pomógł Skullowi i pawlo pojechać na te mecze).
a teraz planowane są mecze 1/8 finału CL z Interem i wyjazd na mecz z WHU na wyjeździe w Premiership.
Ponad to uczestniczyliśmy w wielu akcjach. Między innymi współpraca z Fundacją Mam Marzenie, a w ostatnim tygodniu piłki od MUSC PL z emblematem MUFC firmy Nike trafiły do kilku domów dziecka w całej Polsce.
Dołączcie, a macie szanse przeżyć ogromną przygodę swojego życia

No, a poza tym:
Wesołych świąt, zdrowia szczęścia i pomyślności w tym nowym 2009 roku dla Was i Waszych rodzin!
Pozdrawiam,
Mates, MUSC PL member.