Pamiętne mecze

Tutaj piszemy na tematy, które nie pasują do powyższych...

Pamiętne mecze

Postprzez Oskar on 09 Kwi 2008, 17:44

Mi szczególnie w pamięć zapadły mecze:
7-1 z Romą, 3-1 z Benficą (mecz o awans z fazy grupowej), 3-1 z City (Derby, które były istotnym meczem w walce o mistrzostwo Anglii zeszłego sezonu), 4-2 z Evertonem (pamiętam jak przegrywaliśmy 0-2, a wyciągnęliśmy na 4-2! Chelsea wcześniej prowadziła, ale ostatecznie nie zdołała wygrać z Boltonem i sytuacja diametralnie się tego dnia zmieniła!) ;)

No i oczywiście pamiętne 4-2 z Gunners na Highbury.
Ostatnio edytowany przez Oskar 22 Maj 2008, 12:40, edytowano w sumie 2 razy
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Re: Pamiętne mecze

Postprzez ewelinka937 on 09 Kwi 2008, 18:55

No na pewno mecz z Romą 7:1 (mogłabym oglądać ten mecz bez końca :D ), ogromne wrażenie wywarł na mnie dramatyczny mecz o finał LM z Bayernem Monachium 2:1, który obejrzałam dopiero niedawno i niestety żałuję, że nie mogłam być tego świadkiem na żywo. Wierzę, że w tym sezonie Manchester jest zdolny powtórzyć ten sukces :D
Take me home United road...
Awatar użytkownika
ewelinka937
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 04 Kwi 2008, 12:58
Miejscowość: Gniewkowo

Postprzez sebos_krk on 09 Kwi 2008, 19:23

Tak z ostatnich, bo później sobie przypomnę zapewne więcej to przede wszystkim ten na White Harte Lane z Tottenhamem z sezonu 01/02.
0-3 do przerwy, a ja dalej wierzyłem, że możemy odwrócić losy spotkania. I skończyło się 5-3 dla United. Coś pięknego. Już Barcelona 99 mnie nauczyła, że nigdy nie wolno przestawać wierzyć :)
Bramki:

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 219 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez jabol on 22 Maj 2008, 12:37

Jestem pewien,że wczorajszy finał LM przejdzie do historii ;)
Awatar użytkownika
jabol
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 01 Lut 2008, 17:45

Postprzez Oskar on 22 Maj 2008, 12:46

Każdy przeżywał ten mecz podobnie, choć każdy na swój sposób. Gdyby ktoś widział pozycje jakie przybierałem podczas oglądania tego meczu nieźle by się uśmiał. Najgorzej było podczas karnych, gdzie raz klęczałem, raz stałem, raz zatykałem uszy, zamykałem oczy by nie słyszeć co się dzieje,gdy Terry będzie strzelał...I euforia po pudle Anelki, jeszcze nigdy nie przeżywałem żadnego meczu w taki sposób. Stres 100 razy większy niż choćby przed egzaminem gimnazjalnym, nie mogłem nic przełknąć, ale warto było to wszystko przeżyć!
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02

Postprzez Tomassen on 22 Maj 2008, 15:15

Ja leżałem spokojnie, koszulka, szalik zawiązany. Tylko na karnych, po karnym Ronaldo wyszedłem. Wróciłem prawie w podskokach jak ojciec krzyczał, że van der Sar obronił :D Goście u mnie pod blokiem później śpiewali i zakłócali ciszę nocną, darli się Manchesteeeeer! ale ludzie w oknach to się tylko uśmiechali :D
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 113 piw
Otrzymał: 38 piw za 25 wypowiedzi

Postprzez Matrix4989 on 22 Maj 2008, 15:40

Tak, ten wczorajszy finał L.M. z Chelsea zapamiętam do końca życia, to była jedna wielka parabola emocji zaczynając od euforii po golu C.Ronaldo, złości po wyrównaniu Lamparda, a potem na przemian...w końcu przyszedł moment, w którym Terry miał strzelać "11", normalnie już trzymałem pilota w ręku żeby jak tylko padnie bramka wyłączyć TV...i nagle szok słUpek ! Zrodziła się nadzieja, po której zapanowała radość, a potem wzruszenie, kiedy to Bobby Charlton wziął medal od Plattiniego zamiast na szyję to do ręki na znak, że On nie grał w tym meczu <szacunek>...takie emocje ostatnio towarzyszyły mi chyba w meczu Polaków z Niemcami, ale jak wiadomo tam się nie udało...pozostaje mieć nadzieję, że tym razem to Niemcy będą schodzili do szatni jako przegrani...oby więcej takich meczy w wykonaniu Manchesteru United, drużyny, w którą nie przestaje wierzyć niemal od urodzenia i w którą będę wierzyć...

pozdro600 dla wszystkich kibiców M.U.

pozdro urzytkownikó, ale nie rub tak rarzoncych błenduw, oke?
Awatar użytkownika
Matrix4989
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 16 Maj 2008, 07:18

Postprzez Leszczu on 25 Maj 2008, 15:55

Jak dla mnie to 7:1 z AS Romą, ostatni finał LM z Chelsea, 4:0 z Arsenalem w FA CUP no i oczywiście dreszczowiec z Bayernem 2:1 z 1999 roku :)
"We Are The Pride of All Europe"
Awatar użytkownika
Leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 30 Sty 2008, 17:31

Postprzez Mata on 26 Cze 2008, 17:35

Mecz z Romą i te 7:1 to prawie że historia , 2:1 na Cump Nou w 99 z Bayernem to legenda a mi w pamięci siedzie jeden mecz ale za to jaki chodzi mi o spotkanie z Tottenhamem 5:3 dla nas .
Nawet jest wyżej video zapodane przez sebos_krk

Jeszcze jeden mecz zrobił na mnie ogromne wrażenie , ćwierćfinał LM z Realem Madryt na Old Trafford i nasze zwycięstwo 4:3 . Było tam wszystko czego oczekuję od futbolu!
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 114 piw za 68 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 26 Cze 2008, 18:33

Dla mnie te mecze bez wątpienia: Finał '99 z Bayernem, 7:1 z Romą no i to o czym wspomniał Mata:
Mata napisał(a):Jeszcze jeden mecz zrobił na mnie ogromne wrażenie , ćwierćfinał LM z Realem Madryt na Old Trafford i nasze zwycięstwo 4:3 . Było tam wszystko czego oczekuję od futbolu!

To był wspaniały mecz. Ja za United, a Ojciec za Realem :evil: Wielki mecz Ronaldo- cwaniak nam 3 bramki walnął :( A u nas Ruud, Beckhamx2 i samobój Helguery. Szkoda, że się nie udało przejść dalej, ale mecz był naprawdę kapitalny. United godnie pożegnało się wtedy z LM
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 81 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez maju on 26 Cze 2008, 18:57

1. miejsce mecz na White Hart Line z T'thamem :D:D wyciągnęliśmy na 5-3 ze stanu 0-3. Ex'equo pierwsza lokata z Bayernem 99'
1. wspomniany punkt wyżej finał LM 1998/1999 :P
3. faza grupowa LM, sezon 1998/1999 mecz z barceloną na Camp Nou. 3-3, niesamowity mecz! a to my byliśmy na prowadzeniu, a to Barca prowadziła, aby następnie tracić to prowadzenie ;]

Dziś z perspektywy czasu mówimy o tych meczach piękne, niesamowite, ale w momencie oglądania meczu nie mieliśmy takiego zdania ;)

Nie omieszkałbnym nie wspomnieć o meczu z Porto na OT w 2004 roku... W końcu mówimy tu o niezapomnianych meczach, a nie o bardzo udanych dla United.
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

Postprzez BartiMU on 26 Cze 2008, 20:29

Jak dla mnie to do tego co napisał maju można dodawać mecze choćby z Arsenalem, ten 6-1, 4-2 gdzie też przegrywaliśmy czy nawet to 4-0 w Pucharze Anglii. A co powiecie na Moskwa 2008 :D No i ManU 3-2 Milan achhh... Prowadzenie, remis, przegrywamy, remis, prowadzenie :D Oby więcej takich meczy choćby w tym sezonie.
Take me home United Road, To the place that I belong , To Old Trafford, To see United, Take me home United Road

There's Only One R10 - Wayne Rooney

Manchester United
Awatar użytkownika
BartiMU
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 27 Maj 2008, 10:20
Miejscowość: Świdnik

Postprzez Rudii on 30 Cze 2008, 23:50

Jak dla mnie to wygląda tak

1. 2:1 z Bayernem Monachium sezon: 98/99 Champions League (za walkę do końca)
2. 3:2 z Juventusem sezon: 98/99 Champions League (za walkę do końca)
3. 7:1 z Romą sezon: 2006/2007 Champions League (za bezbłędną gre)
4. 5:3 z Tottenhamem 2001/2002 Premier League (za walke do końca)
5. 4:3 z Realem Madryt 2002/2003Champions League (za walkę do końca, mimo że nie wyszło)
6. 4:2 z Evertonem 2006/2007 Premier League (za walkę do końca)
7. 2:1 z Chelsea 2002/2003 Premier League (za walkę do końca)
8. 3:3 z Barceloną 98/99 Champions League (za świetne widowisko)
9. 4:0 z Arsenalem 2007/2008 FA Cup (za bezbłędną gre i upokorzenie Arsenalu)
10. 1:1 z Chelsea 2007/2008 Champions League (za rzuty karne)

Te mecze na pewno zostaną na długo w naszej pamięci.
Awatar użytkownika
Rudii
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 16 Kwi 2008, 20:26

Postprzez Tomek91 on 01 Lip 2008, 08:28

Dla mnie wyjątkowym meczem oprócz tych wyżej wymienionych są niektóre z Liverpoolem, na przykład ten sprzed 2 sezonów, kiedy to mimo gry w osłabieniu w samej końcówce i po cudownej interwencji VDS, a na koniec najważniejszym golu Johna O'Shea United wygrało. Poza tym mecz na Anfield, kiedy to nasz Jurek Dudek mocno się pomylił, a Forlan strzelił mu 2 bramki. Jednak nie tylko Urugwajczyk był bohaterem, bo w samej końcówce Barthez wyjął niesamowitą piłkę, która niechybnie leciała w okienko po strzale Hamanna.

Innym meczem był mecz z Evertonem na Goodison Park, ale nie chodzi mi o te 4:2, a 4:3 z sezonu 03/04, kiedy to w pierwszej połowie hat-trickiem popisał się L.Saha i wydawałoby się, że jest pozamiatane, lecz Everton konsekwentnie gonił United i kiedy wyrównał myślałem, że United może ten mecz jeszcze niestety przegrać. Ale chwilę później wynik ustali RvN :D
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 44 piw za 35 wypowiedzi

Postprzez zieli on 03 Lip 2008, 23:16

A finał FA Cup z Arsenalem, gdzie była czerwona dla Keano, niewykorzystany karny i bramka dekady Giggsa?
zieli
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 25 Mar 2008, 18:39

Następna

Powróć do We are United!