![]() |
CL: Manchester United 3-2 Sporting Club Braga (23.10.2012) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2012/2013 (/forumdisplay.php?fid=53) +---- Wątek: CL: Manchester United 3-2 Sporting Club Braga (23.10.2012) (/showthread.php?tid=1323) Strony: 1 2 |
CL: Manchester United 3-2 Sporting Club Braga (23.10.2012) - sebos_krk - 03-10-2012 09:54 ![]() ![]() ![]() Manchester United vs Sporting Club de Braga UEFA Champions League 23.10.2012; 20:45 Old Trafford, Manchester RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Foster - 21-10-2012 14:53 W weekend czeka nas bardzo ważne i ciężko spotkanie na SB, także trzeba niektórych graczy oszczędzić, a dać pograć tym, którzy nie mieli ostatnio okazji. Lindegaard Rafael - Smalling - Evans - Buttner Fletcher - Cleverley Nani - Kagawa - Young Chicharito/Rooney Takie zestawienie chciałbym ujrzeć we wtorek. De Gea niech się szykuje na ciężko spotkanie w niedziele, a do bramki Anders. W obronie dać odpocząć Rio, a jeśli to możliwe to dać Chrisowi szanse gry. Odpoczynek dla Evry, także bardzo mile widziany, choć znając życie, to Pat pewnie znów wyjdzie w pierwszym składzie. Fletcher obowiązkowo, a do niego Tom, który odpoczywał w weekend. Na skrzydłach Nani, niech pokaże czy warto go trzymać i powracający po kontuzji Young. W przodzie Chicharito, ewentualnie Rooney, który pewnie wciąż jest głodny gry, a za plecami Kagawa, który także nie grał w weekend. Wygrać to spotkanie i będzie o krok od awansu. We rewanżu to samo i w dwóch ostatnich spotkaniach na spokoju i z młodymi w składzie. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Hubson - 21-10-2012 20:57 W zasadzie Foster napisał wszystko, ja się pod tym podpisuję. Nie ma nic do dodania. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - BeBaD - 22-10-2012 17:42 Smalling jednak nie zagra. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - allfanmu - 22-10-2012 18:36 Nie tylko Smalling, ale też Jones, który rozpoczyna dopiero dzisiaj treningi oraz Ferdinand i Evra według zapowiedzi Fergusona. Będzie do dyspozycji za to Young. Skład może zatem wyglądać tak: Lindegaard Rafael, Wootton, Evans, Buttner Nani, Carrick, Cleverley, Anderson, Kagawa Hernandez Ale poważnymi kandydatami do gry są także Fletcher oraz Young. Ciekawe co z prawą obroną. Czy wystąpi jakiś młodziak w miejsce Rafaela, który gra praktycznie w każdym meczu. Pytanie czy Ferguson potraktuje bardzo poważnie to spotkanie wpuszczając Rooneya i/lub van Persiego, żeby już teraz zapewnić sobie awans lub znacząco się do niego przybliżyć. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - BeBaD - 22-10-2012 20:02 Gra jednym napastnikiem ? nie u siebie, nie z Bragą. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - allfanmu - 22-10-2012 20:07 Nie zawsze ilość napastników decyduje o grze ofensywnej zespołu. Dodatkowo kandydaci do gry w ataku kandydują do gry w pierwszym składzie przeciwko Chelsea (Welbeck, Roo i van Persie a nie wiem czy Macheda jest w ogóle jeszcze rozważany w kontekście poważnych spotkań) i być może Ferguson zechce ich oszczędzić, żeby nie złapali kontuzji. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Foster - 22-10-2012 20:23 BeBaD napisał(a):Gra jednym napastnikiem ? nie u siebie, nie z Bragą.Niemal wszystkie czołowe zespoły wychodzą w ustawieniu z jednym napastnikiem i jakoś nie mają problemów ze strzelaniem bramek. Jeśli ma się ofensywnych zawodników po bokach i w środku, to nie ma żadnego problemu. Ja bym dla odmiany spróbował Keane'a w środku. Wootton miał już swoją szansę i wyglądał trochę niepewnie, bardziej podoba mi się Michael i to jego widziałbym w pierwszym składzie. A i Carrick musi dostać obowiązkowo wolne. Grał w obu spotkaniach swojej reprezentacji, a także grał w weekend. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Hubson - 22-10-2012 21:18 Z Polską grał tak jakby nie grał więc się nie liczy RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Silvan - 22-10-2012 21:43 Na zdjęciach z dzisiejszego treningu nigdzie nie widać Cleverleya, trochę mnie to martwi... Może to nic nie znaczy, Antka też nie widzę, no ale :/ >>>Fotki z getty images RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Jaroldz - 23-10-2012 17:24 Ja chętnie dzisiaj zobaczyłbym taki skład: Rafael - Wootton - Evans - Buttner Anderson Scholes- Cleverley Kagawa Chicharito- Rooney Wygrać ten mecz i następny, a w dwóch ostatnich spotkaniach będziemy mogli zagrać młodzieżą. RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - BeBaD - 23-10-2012 17:52 Rafael - Wootton - Evans - Buttner Anderson Fletcher - Scholes Kagawa Hernandez - Rooney lub Rafa - Wootton - Evans - Buttner Fletcher - Anderson - Scholes Welbeck - Young Roo RE: CL: Manchester United - Sporting Club Braga (23.10.2012; 20:45) - Lukas - 23-10-2012 18:52 Pora wrócić do Ligi Mistrzów ![]() Pierwsze dwie kolejki okraszone były zwycięstwem naszej drużyny więc mam nadzieję, że ta tendencja zostanie podtrzymana. Wprawdzie zwycięstwo jeszcze nie zagwarantuje nam awansu, ale znacząco nas do tego przybliży. O ile o naszą dyspozycję strzelecką się nie martwię, bo w tym sezonie nie mamy z tym problemu, to poczynania w obronie są kłopotem z którym musimy sobie jakoś poradzić. Dodatkowo w weekend czeka nas arcytrudne spotkanie z Chelsea, więc trzeba umiejętnie rozdysponować siły. Ferguson już zapowiedział, że odpocznie Rio i Patrice. Pewnie w ich miejsce pojawi się Keane/Wooton i Buttner, a kolejno w obronie jeszcze Evans i Rafael. W pomocy zobaczymy na pewno Cleverley'a i Kagawę którzy ostatnio odpoczywali, chętnie zobaczyłbym też Andiego/Fletchera, Younga i Naniego a z przodu może Chicharito/Welbeck. Spotkanie na pewno nie będzie należało do łatwych ale wierzę, że będziemy prowadzić grę w tym meczu i wygramy jakieś 2-0. DObrze byłoby skończyć na 0 z tyłu. RE: CL: Manchester United 3-2 Sporting Club Braga (23.10.2012) - allfanmu - 23-10-2012 21:38 Manchester United - cały sezon na przypale. Właściwie powyższym zdaniem można by zakończyć komentarz do tego meczu. Standardem dla komentarzy będzie: obrona kiepska, atak w porządku, ale grający gdy trzeba gonić. Może wprowadźmy zasadę, że już przed meczem przegrywamy 0:1 to może od początku zaczną grać. Generalnie skończyło się dobrze i blamaż sprzed roku nie ma prawa już się powtórzyć. RE: CL: Manchester United 3-2 Sporting Club Braga (23.10.2012) - Silvan - 23-10-2012 21:52 Tak na szybko, jestem po prostu załamany naszą grą obronną i ten comeback jakoś szczególnie mnie nie cieszy. W przerwie meczu widziałem szybki wywiad z sir Alexem, był po prostu rozwalony, tymi dwoma klopsami. Dobrze ktoś powiedział na shoutcie, że nie chodzi tylko o formację obronną, ale o sposób bronienia całego zespołu. Czasami po prostu odpuszczają krycie, nie podwajają pozwalając wychodzić rywalom 1 na 1, albo grają zbyt pasywnie przed polem karnym. Widać to na powtórkach przy obu straconych golach, trzeba szybko wziąć się w garść i przypomnieć sobie jak się broni... Ustawienie bez skrzydłowych w tym meczu, znowu nie wyglądało jakoś zbyt ciekawie i powracają wątpliwości czy możemy zagrać tak w niedzielę. |