![]() |
GRUPA A - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Euro 2008 (/forumdisplay.php?fid=23) +---- Wątek: GRUPA A (/showthread.php?tid=169) Strony: 1 2 |
GRUPA A - mucha - 04-05-2008 10:50 ![]() ![]() ![]() ![]() Terminarz: 7 czerwca, sobota Bazylea: Szwajcaria - Czechy (18.00) Genewa: Portugalia - Turcja (20.45) 11 czerwca, środa Genewa: Czechy - Portugalia (18.00) Bazylea: Szwajcaria - Turcja (20.45) 15 czerwca, niedziela Bazylea: Szwajcaria - Portugalia (20.45) Genewa: Turcja - Czechy (20.45) W tym temacie dyskutujemy o wszystkim, co związane z Grupą A. Re: GRUPA A - mucha - 04-05-2008 11:41 Właściwie każda drużyna ma spore szanse na awans. Na pierwszy rzut oka faworytami są Czesi i Portugalczycy. Jednak Turcy zawsze walczą i dzięki temu mogą powalczyć o awans. Szwajcarzy natomiast dzięki atutowi własnego boiska również mogą sporo namieszać. Ja jednak zgadzam się z bukmacherami i powszechną opinią. Z grupy wyjdą Portugalia i Czechy. Portugalczycy pod wodzą Cristiano Ronaldo w końcu muszą udowodnić, że nie na darmo są wymieniani w czołówce reprezentacji. Zawsze na turniejach zachodzą daleko i sądzę, iż na tym będzie podobnie. Czechy może wielkich nazwisk nie mają, ale drużyna jest znakomicie poukładana i zawsze walczy o triumf w turnieju. Tabela według mnie: 1. Portugalia 2. Czechy 3. Szwajcaria 4. Turcja Re: GRUPA A - Miko - 05-05-2008 13:33 onet.pl napisał(a):Kadra Chorwacji na finały Euro 2008: Największe wrażenie robi pomoc. Niko Kranjcar, Modrić, Rakitic i Leko. Nie ma co, Chorwaci będą szalenie niebezpieczni! Re: GRUPA A - maju - 24-05-2008 16:21 MIKO ale to chyba nie ten temat... z tym info to raczej do grupy B ![]() tu obstawiłem Portugalię i Czechy, moi faworyci do wygranej, jednak sądzę ,że Szwajcaria będzie so close ![]() Przecież w eliminacjach Portugalia miała wyjść z 1. miejsca a tymczasem my byliśmy pierwsi ;D Aczkolwiek po problemach grupowych Portugalczycy daleko zajdą, a dalej ? Naprawdę mi jest szalenie trudno określić tabelę końcową tej grupy. 1.Portugalia 2.Czechy/Szwajcaria/Turcja Re: GRUPA A - Rudii - 25-05-2008 17:03 Cytat:naprawde mi jest szalenie trudno okresic Ja myślę, że niespodzianke sprawi Turcja i to ona wyjdzie z grupy obok Portugalczyków. Warto też dodać, że w drużynie Czechów na turnieju nie zagra Nedved. Re: GRUPA A - marta:) - 26-05-2008 17:39 Jestem pewna, że na 100% z grupy wyjdzie Portugalia. A co do drugiej drużyny to jest problem. Mogą to być Czechy, ale również Turcja i Szwajcaria też pewnie powalczą. Re: GRUPA A - Lukas - 06-06-2008 11:11 Dla mnie faworytem tej grupy są raczej Czesi- są bardzo silną drużyną, zawsze w takich turniejach są wymieniani w w gronie faworytów. Drugie miejsce pewnie dla Portugalii- Cristiano i spółka pokażą, że nadal liczą się w Europie. Co do 3 miejsca to trudna sprawa-ale skłoniłbym się raczej do Turcji. Re: GRUPA A - Duras - 07-06-2008 22:09 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() Szczerze mówiąc spodziewałem się takiego przebiegu zdarzeń. Ładnie się zachował Ronaldo podając do Mountinho, a ten nie został egoistą i podał Meirelesowi, który wpakował do pustej bramki piłkę. Co prawda szkoda Szwajcarów ponieważ zagrali ładny mecz i gdyby wykorzystali swoje 100% akcje to wynik byłby inny i to oni byliby na 2 miejscu w grupie. Teraz to już trzeba o tym zapomnieć i przygotować się na batalię z Niemcami. Re: GRUPA A - Lukas - 08-06-2008 00:02 Szwajcarzy zaimponowali mi swoją grą. Byli zdecydowanie lepszym zespołem- ale jak to futbol, nie zawsze jest sprawiedliwy. Wielki dramat Frei'a- w meczu bardzo dobrze sobie poczynał, a tu taki zonk później. Zejście kapitana w takich okolicznościach, mogło się odbić trochę na drużynie... Co do 2 meczu- Portugalia wygrała zasłużenie, ale na początku spotkania Turcy stawiali im bardzo ciężkie warunki, dopiero później troszkę zeszło z nich powietrze. Ronaldo miał małe przebłyski, ale nie zagrał pewnie tak jak sam by chciał... Re: GRUPA A - Carlito - 08-06-2008 07:53 Lukas napisał(a):Szwajcarzy zaimponowali mi swoją grą. Mi również. Po trudnym początku zaczęli rządzić na boisku. Ładne piłki wędrowały z głębi pola, wprost pod nogi Frei'a, który od razu wypracowywał sobie sytuacje strzeleckie. Jednak pech chciał, że piłkarzowi odnowiła się kontuzja kolana i to dla niego koniec. W drugiej połowie współ-organizatorzy mistrzostw starali się w końcu trafić do siatki, lecz na linii dobrze spisywał się Cech. Los chciał, że to Czesi pierwsi zdobyli bramkę i kontrolowali spotkania. I można sobie zadać pytanie. Sędzie powinien podyktować karnego po ręce Ujfalusiego czy uznać to jako przypadek? Re: GRUPA A - marta:) - 08-06-2008 14:27 Ja też tak uważam. Szwajcarzy grali zdecydowanie lepiej. No ale wiadomo w meczu nie zawsze liczy się dobra gra. Czasem wygrywa przypadek.... Re: GRUPA A - Oskar - 09-06-2008 14:37 Nie oglądałem meczu Portugalii, mógłby mi ktoś napisać jak spisali się Nani i Ronaldo? Czytałem różne pomeczówki, ale o grze naszych Diabłów wiele się nie dowiedziałem. Re: GRUPA A - bartez - 09-06-2008 14:53 Więc tak, wygrali sami faworyci tak jak myślałem. To właśnie Portugalia i Czesi będą zajmowali pierwsze 2 miejsca w tej grupie. Szwajcaria pozytywnie mnie zaskoczyła, w meczu z Czechami zagrali bardzo dobrze, mieli multum sytuacji podbramkowych i mogli wygrać ale stało się inaczej... Portugalii już nie oglądałem ale z tego co słyszałem to mieli przewagę i zasłużenie wygrali 2-0. Jeszcze chyba Pepe strzelił z głowy ale był spalony. Re: GRUPA A - paolo - 09-06-2008 17:46 Oskar napisał(a):Nie oglądałem meczu Portugalii, mógłby mi ktoś napisać jak spisali się Nani i Ronaldo? Czytałem różne pomeczówki, ale o grze naszych Diabłów wiele się nie dowiedziałem. C.Ronaldo bardzo dobra gra, Nani trochę niewidoczny, ale też nieźle. Re: GRUPA A - marta:) - 10-06-2008 13:40 Co do pierwszej bramki to słyszałam, że powinna być zaliczona bo wcale nie było spalonego. Ale i tak Portugalia wygrała jak najbardziej zasłużenie ![]() |