Spieszmy się kochać ludzi [*] - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Spieszmy się kochać ludzi [*] (/showthread.php?tid=337) |
Spieszmy się kochać ludzi [*] - Red - 04-09-2006 15:41 Nie było takiego tematu, wiec go załozylem. Chyba kazdy wie o co chodzi. Dziś zginał Steve Irwin, jestem pewnien, że wiekszosc z was zna go z programów na Discovery czy Animal Planet. Miał 44 lata, płaszczka uzadlila go prosto w serce ['] - Kuba_^^ - 04-09-2006 16:21 Właśnie miałem zamiar o tym napisać... Miałem przyjemność obejrzeć kilka programów z jego udziałem, co on robił z tymi krokodylami to było nie do wyobrażenia. Kręcił kolejny program, jednak już go nie dokończył. [*] - Valverde - 04-09-2006 19:28 Cytat:Mamy dla Was bardzo smutną i przygnębiającą wiadomość. Nasz Prezydent - Giacinto Facchetti odszedł do domu Ojca. Miał 64 lata. W takiej chwili naprawdę trudno znaleźć odpowiednie słowa by wyrazić to co czujemy jako wierni kibice Interu Mediolan. Jest to wielka strata dla całego Interu Mediolan jak i włoskiej piłki.Szkoda, szkoda, naprawdę zasłużona postać dla Interu i włoskiej piłki... - Ciampel - 07-09-2006 18:30 To jeśli z góry mógłbym prosić, w temacie "Kartka z historii" informacji o zgonach nie umieszczajmy ... Irwin'a bardzo lubiłem, choćby za te troche niezrozumiałe zainteresowania i całą jego osobowość. Nigdy w życiu nie podjąłbym kroków, które on wykonywał bez najmniejszego zawahania. Wziął syna i wszedł z nim do klatki krokodyla, z jednej ręki karmiąc mięsem gada, a w drugiej trzymał swoje dziecko. Toć to horrendalne. I te jego pozostałe przedsięwzięca, na które człowiek o zdrowych zmysłach by się nie odważył. Ale miał to tego ciąg, to było widać. Respekt! [*] - Valverde - 07-09-2006 19:11 Ciampel napisał(a):Respekt!Żaden respekt... Człowiek miał żonę, dziecko, ale on wybrał skakanie po klatkach i pływanie za jakimiś zwierzątkami. Taki stary dziad, o odpowiedzialność była mu rzeczą obcą. Jasne, szacunek za to, co udało mu się osiągnąć - ale to kiedyś musiało się stać (czyt. śmierć). Wiedział o tym, a jednak nie potrafił się wycofać. Nie wiem, co musi czuć teraz jego dziecko. - Ciampel - 07-09-2006 19:16 Świadomie wybrał inną drogę, dlatego ten respekt/szacunek za pasje i chęć osiągnięcia celu na pewno mu się należy. Taka zabawa też wciąga, a z rodziną na pewno miał wszystko dokładnie ustalone. Najpierw natura, potem oni - i w wypadku takiego "szaleńca" nie jest to dla mnie dziwne. W dodatku wyobraźcie sobie, co on musiał czuć, gdy łapał anakondę. A może wcale nie czuł? Może stąd te skłonności? Tak czy siak, już go z nami nie ma, a lada chwila ktoś przejmie pałeczkę ... PS. Aha, jego żona robiła dokładnie to samo. Rodzinne. W gruncie rzeczy ją też to mogło spotkać. - Red - 07-09-2006 19:40 Dokładnie, zresztą jego ojciec również był zoologiem i to on wpoił w małego Steve'a miłość, którą Irwin darzył zwierzęta to po prostu taka rodzina, a mowienie ze ktos jest nieodpowiedzialny to dla mnie lekka przesada - w pewnym sensie to praca Irwina, można mowic ze ktos przesadza gdy pracuje na platformie wiertniczej, skacze ze spadochronem - ryzyko równie wielkie - Zashi - 14-09-2006 15:58 Dzisiaj pierwsza rocznica śmierci Arka Gołasia. Wspanialy siatkarz i człowiek. Nasza reprezentacja z nim w skladzie grała wspaniale. [*] - Valverde - 16-09-2006 14:41 Arek Gołaś [*]... - Red - 10-10-2006 18:57 ['] Marek Grechuta ['] ['] Paul Hunter ['] miał 28 lat :/ umarł na raka (dla tych ktorzy nie wiedzą - paul był snookerzystą) - Wojtek3 - 10-10-2006 19:10 " ... ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy ... " ['][']['] - Valverde - 10-10-2006 20:24 Hunter... Szok Bye "the Beckham of the baize" ['] - Kuba_^^ - 10-10-2006 21:38 Bardzo szkoda tych dwóch osób. Mi szczególnie tej drugiej, bo Hunter był jednym z moich ulubionych snookerzystów. Bardzo interesuje mnie ten sport, oglądałem sporo meczy z jego udziałem... [*] - Zashi - 11-10-2006 15:47 Szkoda go. Chociaz nie byl moim ulubionym snookerzysta to lubialem patrzec na jego gre. Mial ladny styl. Musze powiedziec, ze nawet nie wiedzialem o jego chorobie. [*] - Kuba_^^ - 17-11-2006 13:14 Dzisiaj rano zmarł jeden z najlepszych, o ile nie najlepszych piłkarz węgierski Ferenc Puskas. Miał 79 lat. [*] |