![]() |
Giuseppe Rossi - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Giuseppe Rossi (/showthread.php?tid=401) |
Giuseppe Rossi - Andre770 - 09-02-2007 20:01 Co myślicie o naszym młodym koledze Włochu? Na razie wystąpił w barwach United 4 razy i strzelił 4 gole. Do MU przyszedł 6 lipca 2004 roku. W tym samym roku zadebiutował z Crystal Palace. Jak narazie nie widziałem z nim spotkań, ale podobno jest bardzo dobry technicznie i szybki. Czekam na wasze posty. - Zashi - 09-02-2007 21:14 Jak narazie to rozmawialiśmy o Rossim w tym temacie: <a class="postlink" href="http://www.besty.webd.pl/forum2/viewtopic.php?t=71&start=30">http://www.besty.webd.pl/forum2/viewtop ... 1&start=30</a> Ale mysle ze warto zalozyc osobny.. Rossi zostal wypozyczony do Parmy...i nie jestem pewnien czy to dobre posuniecie. Moim zdaniem lepiej byloby aby zostal wypozyczony do jakiegos klubu z Premiership albo nawet w Championship bo musi sie uczyc Wyspiarskiego stylu gry. Mam nadzieje ze kiedys bedzie przyszloscia United. Dobrze sie zapowiadajacy zawodnik. - Grzeho - 10-02-2007 00:00 Zashi napisał(a):Moim zdaniem lepiej byloby aby zostal wypozyczony do jakiegos klubu z Premiership albo nawet w Championship bo musi sie uczyc Wyspiarskiego stylu gry.Zgadzam sie.Wloska liga jest bardzo specyficzna i znaczaco roznie sie od angielskiego stylu gry.Rowniez cieszyl bym sie gdyby Rossi gral gdzie w angli, ale nic na sile.Najwazniejsze, zeby gral i zdobywal cenne doswiadczenie. - ziomo - 10-02-2007 08:20 Zgadzam się z wami.Nasz młody talent mógłby być wypożyczony gdzieś do słabszego klubu w Anglii.Bo na przykład po co by go do Chelsea wypożyczać jeśli i tak tam ciągle grzał ławę.Uważam że to jeden z najlepiej zapowiadających się mlodzików w MU. - Kuba_^^ - 10-02-2007 10:46 ziomo napisał(a):Bo na przykład po co by go do Chelsea wypożyczać jeśli i tak tam ciągle grzał ławę. :shock: A po co Chelsea Rossi niby miałby być ? Szkoda, że Włoch nie dostaje więcej szans w pierwszym składzie, bo w rezerwach to on pokazać się aż tak z dobrej strony nie może. Ja tylko mam nadzieję, że po powrocie z Parmy Fergie zacznie go częściej wystawiać do pierwszego składu. No chyba, że znowu gdzieś zastanie wypożyczony :? - Andre770 - 10-02-2007 12:59 ziomo napisał(a):Bo na przykład po co by go do Chelsea wypożyczać jeśli i tak tam ciągle grzał ławę.:shock: :shock: :shock: Do CHELSEA???!!! Jak u nas mało grał to co dopiero w Chelsea??? Moim zdaniem najlepiej by dla niego było gdyby został wypożyczony gdzieś na gorsze kluby z Premiership. Albo do jakiś lepszych drużyn Champonship. Na wyspach gra się zupełnie inaczej niż we Włoszech. - Zashi - 10-02-2007 14:06 ziomo napisał(a):Zgadzam się z wami.Nasz młody talent mógłby być wypożyczony gdzieś do słabszego klubu w Anglii.Bo na przykład po co by go do Chelsea wypożyczać jeśli i tak tam ciągle grzał ławę.Uważam że to jeden z najlepiej zapowiadających się mlodzików w MU. Ale siara - to jest moj kuzyn...10 lat ma wiec wybaczcie mu. I pytam sie Ciebie - jaki NASZ młody talent - skoro Ty jestes kibicem Barcelony, zreszta Ty jestes sezonowce bo jeszcze niedawno kibicowac Realowi - moim zdaniem takich sie powinno wieszac 8) ..i jestem ciekawe Andre po co powtorzyles to samo co ja tylko innymi slowami ![]() Co do Rossiego to moze jeszcze dojdzie do tego ze SAF go sprzeda - oczywiscie narazie temu zaprzecza, ale przyszlosc pokaze. Ja wole nie - z Rooneyem moglby stanowicladny atak - oczywiscie jesli w lecienie kupimy Torresa do czego sie przymierzaja juz dawno... - Grzeho - 10-02-2007 14:31 Zashi napisał(a):skoro Ty jestes kibicem Barcelony, zreszta Ty jestes sezonowce bo jeszcze niedawno kibicowac Realowi - moim zdaniem takich sie powinno wieszac Młodsi tak maja, co chwile zmieniaja zdanie.Ten kto jest na topie jest ich ulubiencem.Jeszcze gorsze sa dziewczyny.Osatnio gadalem z jedna, ktora lubila Legie i Wisłę, wiec od razu wiedzialem jak sie zna na futbolu. Zashi napisał(a):Co do Rossiego to moze jeszcze dojdzie do tego ze SAF go sprzeda - oczywiscie narazie temu zaprzecza, ale przyszlosc pokaze. Ja wole nie - z Rooneyem moglby stanowicladny atak - oczywiscie jesli w lecienie kupimy Torresa do czego sie przymierzaja juz dawno... A mi sie wydaje,ze mlody Wloch bylby niezlym ich uzupelnieniem, wiec dobrze by bylo ,gdyby zostal. - KanT - 13-02-2007 14:54 Grzeho napisał(a):Młodsi tak maja, co chwile zmieniaja zdanie.Ten kto jest na topie jest ich ulubiencem.Jeszcze gorsze sa dziewczyny.Osatnio gadalem z jedna, ktora lubila Legie i Wisłę, wiec od razu wiedzialem jak sie zna na futbolu. Pewnie się nie znała ale to, że lubi i jedną i drugą drużyne nie znaczy, że sie na płce nie zna. Ja np. lubie Jagiellonie Białystok i Śląsk Wrocław ( dla nie wiedzacych - kibice Jagielloni jakiś czas temu pokłócili się ) :wink: - Stojkovic - 16-02-2007 11:21 Moim zdaniem nie wolno nam puścić Rossiego do innego klubu już na stałe. Wiadomo, że w przeciwieństwie do takiej Chelsea, MU kreuje nowych graczy od młodosci. Chelsea tylko kupuje, nie ma szkółki i dlatego się tak frajerzy tymi wypowiedziami typu "Przed sezonem: Reszta ligi to przy nas pionki i tak my będziemy mistrzami bo mamy wszechmocnego Szewę i Ballaka" a jak jest każdy wie. Rossi jest ogromnym talentem, bo już nie pamiętam który nasz młodzik był tak blisko 1 składu i to w dodatku napastnik. Czasami mi się wtdaje że zapomnieliście o występie Rossiego w Pucharze FA Cup w tamtym sezonie gdzie strzelił 2 bramki!! Jest młody, gra twardo, jest bardzo uzdolniony technicznie i do tego, jest Diabłem już od drużyny rezerw, gdzie spisywał się fenomenalnie! - KanT - 16-02-2007 15:12 Tak, Stojko masz racje, ale my mamy dobrych MŁODYCH napastników w drużynie i jak do 2 lat Rossi nic nie wskóra w seniorach MU to odejdzie :? . Dlatego proponuje po powrocie z wypożyczenia zabierać go już na mecze ligowe, bo warto żeby zasmakował wrzawy na meczach o wysoką stawke :mrgreen:. - marcelo - 16-02-2007 17:32 Rossi jak tylko chwilę pogra we Włoszech powinien od razu do nas wrócić. Może na razie nie ma miejsca w składzie, ale należy pamiętać, że tacy piłkarze jak Scholes, Giggs czy Solskjaer nie pograja juz za długą, a następcy są potrzebni. Sądzę, że mógłby zastąpić jednego z tych graczy. - Stojkovic - 16-02-2007 22:29 Będę stał murem za Rossim. Kiedy zobaczyłem pierwszy raz tego chłopaka w akcji to odrazu zobaczyłem w nim coś magicznego, lekkość, technikę i prawdziwą radość z gry w piłkę. Strzela dużo bramek, ale nie takich "frajerskich" jak większość, podanie i strzał na pałę... on naprawdę czuje to, co robi. Zmyślne dryblngi, dokładne podania i co najważniejsze zmysł, instynkt mordercy... cos jak Ole. Takich graczy nie wolno puszczać z Old Trafford. Jesli zostanie w "Teatrze marzeń" to jestem pewien, że za kilka sezonów będzie głównym "Katem" z Roo w Lidze. Jesli chodzi o Sahę, to moze i Saha jest szybszy i umie strzelać z naprawdę trudnych pozycji, ale Rossi ma stabilniejszą formę i to chyba Włoch wygrałby na dłuższą metę rywalizację między nimi. Zresztą Rossi to dla mnie super perspektywa jeśli Roo miałby słabsze dni (tak jak w tym sezonie). Go Go Rossi! - ziomo - 17-02-2007 08:23 Zashi napisał(a):10 lat ma wiec wybaczcie mu.11Zashi :lol: Ciampel -> wiek niedługo będziesz mógł wpisać na profilowym koncie, a pogawędki z kuzynem urządzaj sobie prywatnie. Poza tym offtopujesz, piszesz krótko, nieprzemyślanie - łącznie 3 razy naruszyłeś regulamin. Normalnie powinieneś dostać jakiegoś warna albo od razu bana, ale mam dziś dobry humor, więc te porady weź sobie na przyszłość ![]() - Gracek_11 - 04-03-2007 17:47 Rossi co prawda obecnie jest na wypożyczeniu w Parmie, ale chciałbym zauważyć, że strzela tam trochę bramek. Dziś zdobył wyrównująca bramkę w 90' wykorzystując rzut karny. Ostatnio również w końcówce spotkania zdobył z "11" wyrównanie dla Parmy. Widać, że obdarzony jest tam dużym zaufaniem, skoro w tak młodym wieku typowany jest do uderzeń w ostatnich minutach. Oby tylko po powrocie dostawał szansę w lidze i pokazał na co tak naprawde go stać. |