![]() |
Manchester United - Chelsea Londyn (19.05, Wembley) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Manchester United - Chelsea Londyn (19.05, Wembley) (/showthread.php?tid=431) |
Manchester United - Chelsea Londyn (19.05, Wembley) - Valverde - 23-04-2007 07:57 10 dni po ligowym meczu z "The Blues" przyjdzie nam się zmierzyć z nimi ponownie - tym razem w wielkim finale FA Cup. Chelsea po drodze spotkała tylko dwóch poważniejszych rywali - Tottehnam i Blackburn - z obiema drużynami okrutnie się męczyli. Z kolei United zawsze grali z rywalami z Premiership i gładko również nie było. Minimalne zwycięstwa nad Aston Villą, Portsmouth, powtórka z Boro... Kto wygra najstarsze rozgrywki świata w tym roku? - Wojtek3 - 25-04-2007 12:45 Za 24 dni mamy finał FA Cup, najstarsze rozgrywki pucharowe świata. Duży prestiż. Na przeciwko siebie dwie ekipy, UNITED - Chelsea.... Bardzo stresuje sie myślą o tym, że zagramy przeciwko ekipie Mourinho, nie pamietam już kiedy ostatnio przegrali mecz, wygrali juz CC i bedą dążyć do tego by zdobyć kolejny łup. Nie martwie sie o naszą obronę bo na 19 maja na Wembley w 100% sprawni bedą Rio, Nema i Gary. Możliwe też, że wróci Saha, także optymalny skład z początku sezonu bardzo prawdopodobny... Nie chciałbym przeżyć tego, co ostatnie finału z Arsenalem.... - Pejter - 28-04-2007 23:19 Wojtek3 napisał(a):Bardzo stresuje sie myślą o tym, że zagramy przeciwko ekipie Mourinho, nie pamietam już kiedy ostatnio przegrali mecz, wygrali juz CC i bedą dąrzyć do tego by zdobyć kolejny łup. Po być może przegranej już wtedy walce o tytuł Chelsea może być nieco rozbita psychicznie i albo im to wyjdzie na dobre (bo się zmobilizują), albo na złe i United ich rozjedzie, wspaniale wieńcząc sezon na angielskich boiskach. Ja wierzę w tę drugą opcję. Wojtek3 napisał(a):Nie chciałbym przeżyć tego, co ostatnie finału z Arsenalem.... Oby nie, oby... - Guest - 30-04-2007 12:09 tu nie chodzi o psychike piłkarzy The Blues anie o to czy przegrali to my mamy cos do udowodnienia im ze te przegrane to były tylko przez kontuzje itp ![]() - Zashi - 30-04-2007 12:21 JacuZLasu - Twoje posty sie trudno czyta. Nie uzywasz prawie w ogole kropek, przecinkow itp. oraz duzych liter. Mozesz na przyszlosc pisac czytelniej? ![]() Co do meczu. Akurat ten mecz z The Blues trzeba wygrac. We wczesniejszych etapach FA Cup Sir Ferdzie wprowadzał do pierwszej jedenastki graczy z rewerwy, np. Kuszczaka. Jestem ciekawe jak tutaj postapi, ale ja uwazam, ze powinien zagrac pierwszy skład. Do The Treble potrzebujemy wygrac ten mecz i ... mam nadzieje ze Diabły tego dokonaja 8) - Wojtek3 - 30-04-2007 14:17 Jacuzlasu napisał(a):tu nie chodzi o psychike piłkarzy The Blues anie o to czy przegrali to my mamy cos do udowodnienia im ze te przegrane to były tylko przez kontuzje itp Jasne, że nie chodzi o psychike bo o co ? :lol: Nic nie musimy udowadniać bo prawdopodobnie będziemy mistrzami Anglii i zagramy tez w finale LM... Jacuzlasu napisał(a):a jak tego dokonaja to napewno sa najlepsze na swiece w obecnym sezonie a twierdzac to ze mamy duzo słabszy sqład niz 99 a dla poruwnania inne klubu maja lesze squaday indiwidualnosci!np chelsea, barca, real, i wiele wiele innych zespołow tyle ze my mam zgranie i atmosfere w zespole która nas nieopuszcza od wielu lat moim zdaniem granie dla diabłów to nie to samo co dla realu na OT wazniejsza jest miłosc do futbolu potem kasa A dalej to już nie rozumiem. Na przyszłość używaj kropek, przecinków, dużych liter i pisz sensowniej, bo następny taki post usune, bo po co mam go czytać jak nic z niego nie wynika ? - Pejter - 30-04-2007 16:38 Zashi napisał(a):We wczesniejszych etapach FA Cup Sir Ferdzie wprowadzał do pierwszej jedenastki graczy z rewerwy, np. Kuszczaka. Jestem ciekawe jak tutaj postapi Pewnie, że zagra pierwszy skład, bo to ostatni mecz sezonu. Wcześniej stawiał na niektórych graczy rezerwowych, żeby dać odpocząć innym. Trochę pomyślunku... - Wojtek3 - 30-04-2007 16:41 Pejter napisał(a):Pewnie, że zagra pierwszy skład, bo to ostatni mecz sezonu. Wcześniej stawiał na niektórych graczy rezerwowych, żeby dać odpocząć innym. Trochę pomyślunku... Nie tyle co ostatni a jaki ważny, przecierz finał FA Cup, na dodatek nie z klubem typu Crewe, Southend czy WBA tylko Chelsea Londyn. - Guest - 30-04-2007 20:07 Dobra postaram sie. Wracając do meczu finałowego na Wembley musimy go wygrać ![]() PS: i jak może tak być? Czytelnie? :wink: POZDRAWIAM Edit Kuba_^^: Odrazu lepiej ![]() - Zashi - 01-05-2007 08:37 No Jaca - wreszcie dobrze ![]() Ja jednak sadze ze z Chelsea spotkamy sie dwa razy - w lidze i w finale FA Cup. Ale to nie ten temat... Pejter napisał(a):Zashi napisał(a):We wczesniejszych etapach FA Cup Sir Ferdzie wprowadzał do pierwszej jedenastki graczy z rewerwy, np. Kuszczaka. Jestem ciekawe jak tutaj postapi No nie wiem. Rozsadek mowi, zeby wystawic najsilniejszy sklad z dostepnych zawodnikow. Jesli chodzi o zawodnikow z pola to sadze tak powinno byc, ale nad obsada bramki bym sie zastanowił. Przeciez Qshchack nie jest zły... - Wojtek3 - 01-05-2007 08:53 Zashi napisał(a):ale nad obsada bramki bym sie zastanowił. Przeciez Qshchack nie jest zły... Zashi to jest temat o meczu z Chelsea w finale FA Cup a nie towarzyski z Maccesfield, umiesz czytać ? - Pejter - 01-05-2007 09:08 Wojtek3 napisał(a):Zashi to jest temat o meczu z Chelsea w finale FA Cup a nie towarzyski z Maccesfield, umiesz czytać ? Dokładnie. Nad czym ty się w ogóle zastanawiasz, Zashi? Odrzuć patriotyzm i pomyśl obiektywnie. Będzie bronił van der Sar. Innej opcji nie ma. - Grzeho - 01-05-2007 09:14 Widomo, ze fajnie by bylo, gdyby bronil Kuszczak, ale odrzucmy nasze patriotyczne faworyzacje i przejmijmy sie dobrem zespolu. Owsze Tomek jest dobrym bramkarzem i na pewno dobrze by sie spisal, ale VdS jest na razie lepszy. Zeby nie Offtopowac. Chelsea jesli przegra w lidze na pewno bedzie sie chciala zrehabilitowac,wiec mecz moze byc bardzo ciekawy. Jednak mysle, ze United rowniez podejda do tego meczu powaznie i zdobeda kolejna korone. - Roy_v_beck - 01-05-2007 10:37 Hmmmm tak tyko obiektywnie rzecz biorąc to z pokonywaniem Chelsea są duże problemy właściwie. W lidze, jeśli graliscmy o większą stawkę to zazwyczaj przegrywalismy. W tym sezonie na własnym stadionie jedynie zremisowaliśmy z nimi, a szanse na to, że Chelsea zdobędzie Mistrzostwo Angli są już nikłe, więc w finale tego pucharu prawdopodobnie da z siebie wszystko a jak widaomo londyńczycy mają kim postraszyć. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: - Ciampel - 01-05-2007 19:54 Po pierwsze Kuszczak jeszcze za cienko pierdzi, po drugie presja by go zjadła w ciągu 10 minut, nie mówiąc już o możliwych 120, a po trzecie Ferguson jest racjonalistą, dzięki Bogu. Co do naszych wcześniejszych spotkań w tym sezonie z The Blues, a właściwie jednego - wyrównali, prawdę mówiąc, fuksiarsko w ostatnich minutach. Teraz oba zespoły są już bogatsze w doświadczenie, mentalność również się różni, dlatego mecz na Wembley przebiegnie zupełnie inaczej. |