![]() |
RedCafe - (R)Ewolucja! - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: RedCafe - (R)Ewolucja! (/showthread.php?tid=706) |
RedCafe - (R)Ewolucja! - radzio - 18-05-2009 12:18 Witam wszystkich! Jak zauważyliście RedCafe się prężnie rozwija. Przybywa użytkowników, ciekawych postów, atmosfera jest wyjątkowa - jednym słowem wszystko jest cacy! Jednak nie możemy spoczywać na laurach dlatego postanowiliśmy unowocześnić RedCafe. Ponieważ chcemy, abyście dobrze się czuli postanowiliśmy dać Wam wybór jak ma wyglądać RedCafe 2.0 ;-) Silnik forum Mamy do wyboru parę skryptów ( phpbb które obecnie używamy niestety zatrzymało się w rozwoju): [list][*]SMF [*]MyBB [*]PunBB[/list:u] Każdy z wymienionych silników ma swoje wady i zalety, szeroki wybór modów oraz skórek. Dlatego prosiłbym o zapoznanie się z ich możliwościami i zobaczenie jak to działa ;-) (na stronach producentów są demonstracyjne fora, lista modów, skórek etc.) Wygląd oraz mody Tutaj także liczymy na Waszą pomoc! Jak znajdziecie jakiegoś ciekawego moda to dajcie znać w temacie. To samo tyczy się skórek ;-). Inne sprawy Oczywiście jak już wybierzemy nowy silnik etc. to go przetestujemy, a następnie przeniesiemy cały nasz dorobek na "nowe śmiecie" więc konta, posty, tematy pozostaną nietknięte ;-). Zapraszam do dyskusji i wyrażania swoich opinii, sugestii odnośnie RedCafe 2.0 Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - Lasq - 18-05-2009 12:27 A może zrzutka np. na Invision? ![]() Szczerze mówiąc jeśli chodzi o darmowe rozwiązania to nie za bardzo widzę alternatywę dla phpBB 3.0, więc ewentualnie to. No ale nie siedzę w temacie jakoś specjalnie. W sumie czego nie ma to forum czego aktualnie potrzebujemy? Użytkowość jest całkiem niezła, bezpieczeństwo jak bezpieczeństwo - nikt nas namiętnie nie atakuje chyba? ![]() Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - matys - 18-05-2009 13:36 Tak jak napisał radzio, trzeba się rozwijać ![]() - ignorowanie tematów - punkty reputacji - nowe opcje dla moderatorów i userów - automatyczna odpowiedź I można by tak wymieniać. Jeszcze trochę wody upłynie, nim się przeniesiemy na nowy skrypt, ale chcemy jak najszybciej poznać wasze opinie na ten temat, tak żebyśmy wiedzieli czego oczekujecie po nowym forum, jak ma wyglądać itp. Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - panopticum - 18-05-2009 20:15 Jeżeli o wygląd chodzi to ciężko mi sobie wyobrazić lepszy od obecnego ![]() Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - Kula - 18-05-2009 20:28 Kiedyś używałem i administrowałem forum na SMF, co prawda 2 lata temu, imho bardzo ładne,przejrzyste i funkcjonalne ale jakoś nie używało go się lekko i przyjemnie (wstawienie przycisku z linkiem do IRC'a zjeło mi dzien. Ale to dlatego, że nie jestem hakierem ![]() Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - PepePanDziobak - 18-05-2009 20:38 Ja wprowadził bym sygnatury ale to taka moja mała uwaga i żeby nie było widać ile kto ma postów. Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - sebos_krk - 18-05-2009 21:31 sygnatur nie będzie Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - dsw_MUszyna - 18-05-2009 23:23 dodać opcję postaw piwo jak na forum MUSC. Wtedy można by 'nagradzać' konkretne wypowiedzi. Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - matys - 18-05-2009 23:32 Coś takiego będzie funkcjonować, tylko najprawdopodobniej, jako punkty reputacji. Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - panopticum - 19-05-2009 03:39 Brzmi trochę nijako. Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - sebos_krk - 19-05-2009 07:22 dsw_MUszyna napisał(a):dodać opcję postaw piwo jak na forum MUSC. Wtedy można by 'nagradzać' konkretne wypowiedzi.Nazwę się wymyśli, ale będzie. Już wcześniej zaproponowałem tą możliwość- prywatnie osobom z modteamu i nie było żadnych głosów na nie ![]() Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - Mata - 19-05-2009 08:31 Reputy czy tam browary jeden kij. Ważne , żeby każdy widział za co dokładnie został on przyznany. Sygnatury to zło. PepePanDziobak napisał(a):i żeby nie było widać ile kto ma postów. Nie . Bo jednak musi być widoczny wkład w funkcjonowanie forum. Zresztą jeszcze nie spotkałem się aby nie było takowego licznika . Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - matys - 19-05-2009 09:13 pan_opticum napisał(a):Brzmi trochę nijako.Ta sama zasada co z piwami, tylko w innej formie. Ale to wszystko jest jeszcze do dogrania. Mata napisał(a):Zresztą jeszcze nie spotkałem się aby nie było takowego licznika .realmadrid.pl, fcbarca.com, kibice.net, przykłady pierwsze z brzegu. Na rm.pl licznik jest, ale go nie widać. Natomiast zgadzam się z Matą, że licznik niejako oddaje zaangażowanie w życie forum(choć nie zawsze). Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - dende - 19-05-2009 15:18 matys napisał(a):kibice.net I tu się mylisz ;] Re: RedCafe - (R)Ewolucja! - matys - 19-05-2009 15:22 dende napisał(a):I tu się mylisz ;]Rzeczywiście. A dałbym sobie rękę uciąć, że tam nie ma licznika... bym teraz kurwa ręki nie miał :roll: No ale przykłady rm i barcy aktualne ![]() |