![]() |
Tom Cleverley - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Tom Cleverley (/showthread.php?tid=897) |
Tom Cleverley - Foster - 22-07-2010 18:27 ![]() 23. TOM CLEVERLEY Data urodzenia: 26 Sierpień 1989 Miejsce urodzenia: Basingstoke, Anglia Narodowość: Anglik Pozycja: Pomocnik Wzrost: 178 cm Poprzedni klub: wychowanek Debiut w MU: 7 Sierpień 2011 v Man City (N) Re: Tom Cleverley - Foster - 22-07-2010 18:37 SkySports napisał(a):"Tom is a very talented boy. He is going to be a very good footballer. We are also considering putting him on loan to a premier division team"W jego przypadku mówi się o wypożyczeniu do Newcastle United. Dla Toma byłby to kolejny, duży krok w kierunku gry w pierwszym składzie na Old Trafford. Grałby regularnie w Premier League, a po powrocie walczyłby o miejsce w pierwszym składzie. Ja jednak wolałbym by Tom został z nami, gdyż w środku pola nie mam zbyt dużego wyboru. Anglik jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem, więc jakby co zawsze mógłby zagrać na skrzydle. Re: Tom Cleverley - CyberMU - 22-07-2010 20:24 Lepiej mieć więcej opcji w środku pola, a kto wie czy jakby dostał szansę w pierwszym zespole to czy by nie zadomowił się w pierwszej "11". Jakby utrzymał tą formę jaką pokazuję w sparingach to by było elegancko. ![]() Re: Tom Cleverley - ZasadKG - 22-07-2010 21:35 No we wczorajszym meczu zagrał naprawde elegancko pokazał kilka fajnych zagrań, ale jak na moje to jeszcze zdecydowanie żeby go oceniać czy ma szanse na przebicie się w pierwszym zespole. Poczekamy na sezon i zobaczymy jak się sprawy mają, ja tam trzymam za niego kciuki bo musimy na przyszłe sezony mieć kogoś na tej pozycji. Re: Tom Cleverley - Foster - 26-07-2010 14:02 Bolton Wanderers, Wigan Athletic, West Ham United i Newcastle United - te cztery klub są zainteresowane wypożyczeniem Toma. Wszystko jednak wskazuje na to, że Cleverley przejdzie do zespołu Srok, gdyż ich manager ponoć dogadał się z Fergusonem jeszcze przed tournee. Re: Tom Cleverley - michal85 - 29-07-2010 07:10 Nie oglądałem wczorajszego meczu, ale gol cudowny :shock: Już w zeszłym sezonie pisałem, że żałuję, że nie ma go u nas, ale jak teraz się go pozbędziemy to będziemy frajerami. Nie wypożycza się zawodników, którzy ewidentnie się wyróżniają tj Welbeck i Cleverley. Re: Tom Cleverley - panopticum - 19-08-2010 17:58 Cytat:How Tom Cleverley is spearheading Fergie's plan to bow out with legacy of youth całość Re: Tom Cleverley - RedLucas - 30-08-2010 17:23 Cleverley w Wigan! Sam nie wiem, czy to dobre rozwiązanie dla Toma. Osobiście od początku byłem za tym, aby od tego sezonu zaczął dostawać szanse w pierwszym zespole United, aczkolwiek jeśli Ferguson miałby delegować go do Rezerw, to jest to na pewno dobra decyzja. Wigan to zespół Premiership, w którym powinien wywalczyć sobie miejsce w podstawowym składzie i dużo się nauczyć. Re: Tom Cleverley - mucha - 30-08-2010 17:30 Dobra decyzja (o ile doniesienia Sky Sports się potwierdzą). I tak nie miałby szans na grę, bo niby gdzie? W środku pomocy mamy Scholesa i Fletchera nie do wygryzienia. A jest przecież jeszcze Carrick oraz wracający Anderson i Gibson, który po ubiegłym obiecującym sezonie też na pewno liczy na okazje do gry. Na skrzydle pewniakami są Valencia i Nani, a oprócz nich Park czy Giggs. Myślę, że na skrzydle mógłby zaliczyć kilkanaście występów w sezonie, ale wydaje mi się, że lepsze jakieś 30 w Wigan, które przecież na co dzień rywalizuje z tymi samymi drużynami co my. Re: Tom Cleverley - daniel - 30-08-2010 17:31 Ja jakoś nie jestem przekonany czy Wigan to dla niego dobry kierunek do rozwoju, aczkolwiek szanse do zaprezentowania swoich umiejętności na pewno dostanie częściej a niżeli miałoby to miejsce w United. Na pewno będzie się wyróżniał ze zdominowanej przez czarnoskórych 11-stki Athletic. Re: Tom Cleverley - Foster - 29-05-2011 23:29 Tom powraca z wypożyczeniach. W barwach Wigan spędzi na boiskach Premier League 1637 minut, podczas których zdobył 4 bramki, a także 2 razy asystował. Zapraszam do dyskusji! Re: Tom Cleverley - Sirius - 30-05-2011 11:36 Bardzo bym chciał żeby rozwinął swój talent na Old Trafford. Oby wielkie zakupy, tak wyczekiwane przez niektórych nie stanęły na drodze do jego kariery. Re: Tom Cleverley - RedLucas - 30-05-2011 14:40 Szansę bez wątpienia ma. Podczas przedsezonowego tournee po USA pozostawił naprawdę dobre wrażenie, widzę u niego spory potencjał. Uważałem jednak, że trochę więcej ustrzeli i przyasystuje w Wigan, ale z takimi rzemieślnikami, to chyba nawet Roo by niewiele zagrał. Już teraz z niecierpliwością czekam na następny sezon. Strasznie bym chciał, aby udało mu się zostać kimś więcej, niż choćby Flecza, a ma na to papiery. W związku z tym panem ciekawa jest też pozycja na jaką go rzucać. Wydaje się, że przyjdzie Young, nie zdziwię się, jeśli Park na stałe zagości w środku i wtedy na skrzydłach mamy Naniego, Antka i Ashley'ego. Tu miałbym naprawdę stosunkowo łatwą drogę do zaliczenia sporej ilości występów. Mi tam jednak podczas wspomnianego tournee dużo bardziej podobał się w środku pola. Dobrze wyszkolony zawodnik, z niezłym przeglądem pola, mógłby być tym gościem w centrali od gry do przodu i wtedy nie trzebaby nikogo o takiej charakterystyce kupować. Tylko wiadomo, wówczas Tom dostałby ogromny kredyt zaufania i w razie niepowodzenia prawdopodobnie na nim byłyby wieszane psy, bo już kolejny sezon znów nie mielibyśmy ofensywnie usposobionego środkowego pomocnika. Re: Tom Cleverley - Jaroldz - 31-05-2011 11:05 Talent ma, umiejętności także, jednak ma pecha, bo na jego pozycji w klubie jest wielka rywalizacja. Jeśli będzie grał na lewym skrzydle, to będzie miał za rywali do gry Naniego, Parka i Younga( jeśli przyjdzie, na co liczę), jeśli w środku, to jeszcze ciężej, bo jest Anderson, Giggs, Park, zapewne jakiś nowy piłkarz. Gdyby był obrońcą, pewnie grałby u nas więcej, mógłby się pokazać, a tak zapewne znów pojedzie z nami na tournee, a następnie znów zostanie gdzie wypożyczony. Re: Tom Cleverley - Sirius - 31-05-2011 11:24 Dzisiejsza informacja o emeryturze Scholesa może być dobrą wiadomością dla Toma. Może będzie dostawał więcej szans w środku pola? Zakładając nawet, że kupimy jednego środkowego pomocnika a informacje o Youngu są prawdzie to Anglik będzie miał dużą konkurencję ale szanse powinien dostać. |