Propozycje zmian... - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Piłkarzyki (/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Propozycje zmian... (/showthread.php?tid=156) |
Re: Piłkarzyki - redcafe version - Wróg Arsenalu - 23-08-2008 11:35 mlody_unw napisał(a):No i ok.Wróg Arsenalu napisał(a):Jak napisałeś, jest to bardzo mało prawdopodobne. Ale jednak możliwe, więc musiałem coś wymyślić. A czemu ma służyć to uzupełnienie składu ? Po prostu by szanse w meczu były wyrównane. A po spotkaniu ten piłkarz i tak by wrócił do "bez klubowiczów", o czym pisałem. Z drugiej strony, ciekawie by było, jakby osłabiona drużyna wygrała jakiś mecz. radzio napisał(a):Wieczorem napiszę taki poprawiony regulamin ;-) bo ten od Wroga Arsenalu wymaga paru poprawekPo co się męczyć, weź z mufca... :roll: Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 24-08-2008 07:43 Informacje podstawowe: 1.Od uczestników zabawy wymaga się znajomości i przestrzegania niniejszego regulaminu. 2.Bramki zdobywane w meczach rzeczywistych przez piłkarzy których wyznaczyliście do podstawowego składu na daną kolejkę, będą jednocześnie strzelane dla Waszych zespołów. 3. W grze biorą udział osoby które zapisały się, a następnie potwierdziły to w odpowiednim temacie. Osoba biorąca udział w zabawie, która zarejestrowała się na forum niedawno bądź nie udzielała się na forum musi uzyskać akceptację pozostałych graczy (zabezpieczenie przed osobami, które mogą olać grę). 4.Liczba graczy na sezon 2008/09 wynosi X. Piłkarze: 1.Piłkarze dostępni w grze, na co dzień występują w klubach z lig: angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i polskiej. 2. Zawodników będziemy wybierać w systemie zwanym draftem (jak w NBA, wybiera się zawodników dostępnych w puli w określonej kolejności, w tym wypadku wg miejsc zajętych w poprzednim sezonie, pierwszy draft będzie wykonywany w losowej kolejności (komputer rozlosuje kolejność) 3.Każdy gracz musi posiadać w zespole 8 piłkarzy. 4. W wyjściowym składzie na mecz musi znajdować się 3 zawodników w tym przynajmniej 1 pomocnik. 5. Zrozumiałe jest, że nie przed każdą kolejką da się wybrać swój skład, dlatego też po drafcie wszyscy powinniście wyznaczyć swoją "Żelazną Trójkę", czyli graczy, którzy automatycznie będą desygnowani do reprezentowania Waszej drużyny, o ile sami nie zdążycie wystawić składu w odpowiednim czasie. 6. W sytuacji kiedy gracz nie ma do dyspozycji odpowiedniej liczby piłkarzy wymaganych do wystawienia do gry (3), może uzupełnić wyjściowy skład z 2 dwoma zawodnikami. 7. Zawodnika, który nie będzie mógł występować przez dłuższy okres czasu (np. z powodu kontuzji), będzie można zmienić dopiero w najbliższym okienku transferowym. Wcześniejsza zmiana nie jest możliwa. 8. Możliwe są transfery zawodników między graczami, ale tylko w okresie okienek transferowych Spotkania oraz rozgrywki: 1.Za zwycięstwo w meczu zdobywa się 3 punkty, remis 1; bez wynagrodzenia za porażkę. 2. Mecze rozgrywane są w każdy weekend. (czyli co tydzień) 3. Gramy ze sobą systemem każdy z każdym w formie ligi, bramkę zdobywa się w wypadku, gdy zawodnik będący w meczowej trójce strzela bramkę w rzeczywistych rozgrywkach ligowych w swoim kraju, 4. Za każde zwycięstwo bądź remis gracz dostaje X wirtualnych funtów. Przy czym za pokokonanie drużyny znajdującej się wysoko w tabeli dostaje się więcej funtów niż za pokonanie drużyny z dołu tabeli. Podobnie sprawa ma się z remisami. Za przegraną nie dostaje się niczego. Wirtualne funty będą budżetem, który przyda się na okienku transferowym ;-). (co myślicie o tym pomyśle). Na początku rozgrywki każdy gracz dostanie Y funtów. (żeby na 0 nikt nie skończył xD) Co myślicie o tym regulaminie ;D? Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 24-08-2008 10:23 radzio napisał(a):4. W wyjściowym składzie na mecz musi znajdować się 3 zawodników w tym przynajmniej 1 pomocnik. Albo ja coś przeoczyłem, ale z tego co wiem to ustalaliśmy ze gramy 3 napastnikami i 1 pomocnikiem :| radzio napisał(a):4. Za każde zwycięstwo bądź remis gracz dostaje X wirtualnych funtów. Przy czym za pokokonanie drużyny znajdującej się wysoko w tabeli dostaje się więcej funtów niż za pokonanie drużyny z dołu tabeli. Podobnie sprawa ma się z remisami. Za przegraną nie dostaje się niczego. Wirtualne funty będą budżetem, który przyda się na okienku transferowym ;-). (co myślicie o tym pomyśle). Na początku rozgrywki każdy gracz dostanie Y funtów. (żeby na 0 nikt nie skończył xD) Wg mnie jest to bardzo dobry pomysł Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 24-08-2008 12:19 Foster26 napisał(a):Albo ja coś przeoczyłem, ale z tego co wiem to ustalaliśmy ze gramy 3 napastnikami i 1 pomocnikiem :|4 zawodników to za dużo :-), 3 zawodników w tym jeden pomocnik jest ilością optymalną i sprawdzoną na MUFCu ;-) nie ma co zmieniać czegoś czego nie znamy. Jak jeden sezon sobie pogracie wtedy można myśleć o zmianach, teraz lepiej oprzeć się na doświadczeniu chłopaków z MUFCa. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 24-08-2008 12:31 radzio napisał(a):4 zawodników to za dużo :-), 3 zawodników w tym jeden pomocnik jest ilością optymalną i sprawdzoną na MUFCu ;-) nie ma co zmieniać czegoś czego nie znamy. Jak jeden sezon sobie pogracie wtedy można myśleć o zmianach, teraz lepiej oprzeć się na doświadczeniu chłopaków z MUFCa. Tylko że my od początku praktycznie mówiliśmy o 4 zawodnikach...ja tu od podejmowania decyzji nie jestem ale moim zdaniem 4 zawodników to najlepsze z możliwy rozwiązań. Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 24-08-2008 16:15 Foster26 napisał(a):Tylko że my od początku praktycznie mówiliśmy o 4 zawodnikach...ja tu od podejmowania decyzji nie jestem ale moim zdaniem 4 zawodników to najlepsze z możliwy rozwiązań.Trudno ;-) za rok może być 4, teraz robimy 3 zawodników. Nie ma co eksperymentować teraz. Za rok jak już z grą się oswoimy można wprowadzać modyfikacje. Budżet imo jest wystarczającą modyfikacją jak na początek. Bo rozmawiałem z NiLokiem, który gra w piłkarzyki na MUFC.pl i stwierdził, że 3 zawodników jest ilością najbardziej optymalną i do tego sprawdzoną. Tyle w tym temacie. Tutaj używam prawa admina czyli jak admin powie tak ma być ;D (3 zawodników i basta ) Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 25-08-2008 11:26 Tak jest szefie Cytat:Lista osób które potwierdziły: Z tej listy należy wykreślić użytkownika Energy, który nie udziela się forum, dotychczas był raz, zapisał się i znikł. Do tej listy Wróg musi jeszcze dopisać: ŁukaSsz i Barti MU, którzy potwierdzili już swój udział. Także nasza liga będzie liczyła sobie 22 zespoły. Regulamin jest, teraz tylko wybrać zawodników i chyba można zaczyna (oczywiście na weekend), czy jeszcze coś potrzeba zrobić, co radziu? edit//miko: jeszcze badyl_mufc! Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 25-08-2008 11:39 Foster26 napisał(a):Regulamin jest, teraz tylko wybrać zawodników i chyba można zaczyna (oczywiście na weekend), czy jeszcze coś potrzeba zrobić, co radziu?Skrypt muszę napisać ;D żeby nam wsio podliczał Re: Piłkarzyki - redcafe version - mucha - 25-08-2008 11:51 Foster26 napisał(a):edit//miko: A kto to jest? Ja pierwsze słyszę. Miały brać udział w piłkarzykach osoby udzielające się na forum. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 25-08-2008 11:58 Cytat:edit//miko: Ja go nie uwzględniłem w tej liście, ponieważ jest to użytkownik, który dopiero parę dni temu się zarejestrował, a przecież ustaliliśmy że tacy nie będą brali udziału w naszej zabawie, ponieważ mogą ja popsuć Re: Piłkarzyki - redcafe version - Zashi - 25-08-2008 12:59 Czyli mnie tez wykreslicie bo sie nie udzialam? Ale przeciez mam range 'Nietykalny' to nic mi zrobic nie mozecie radzio, szybko szybko z tym skryptem to tylko "kilka" lini kodu :mrgreen: Re: Piłkarzyki - redcafe version - mucha - 25-08-2008 13:29 Zashi napisał(a):Czyli mnie tez wykreslicie bo sie nie udzialam? Jak będzie taka potrzeba to jesteś pierwszy do odstrzału Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 25-08-2008 21:52 Zashi napisał(a):Czyli mnie tez wykreslicie bo sie nie udzialam? Ale przeciez mam range 'Nietykalny' to nic mi zrobic nie mozecieDoskonale wiesz, że nie o takich ludzi jak ty chodzi w tym paragrafie Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 26-08-2008 06:27 Dobra, to kiedy robimy drafta ? Re: Piłkarzyki - redcafe version - maju - 26-08-2008 07:43 Możemy i dzisiaj Bo chyba już nic nie zostało, oprócz wybranie, kto pierwszy, drugi itd |