![]() |
Rio Ferdinand - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Rio Ferdinand (/showthread.php?tid=26) |
Re: Rio Ferdinand - bobsley - 05-11-2009 21:21 Jakub T napisał(a):Czytać to ja umiem i wiem że pauzuje 6 tygodni, a w swojej wypowiedzi poruszyłem inny problem, ale nie będę go drugi raz objaśniał. Nie musisz mi tłumaczyć bo rozumiem o co Ci chodzi ale ja uważam że jak Rio odejdzie to nie będzie to dla mnie wielkie zdziwienia bo Ferdinand ostatnio aktywniejszy był poza boiskiem (biznesy 8-) ) niż na nim ... a jednocześnie piękne jest wsparcie kibiców ale cholernie irytujące jest nieobiektywne ocenianie zawodników przez kibiców ale to nie w tym temacie i nie przy tej okazji Chcę aby wrócił i oby to było jak najszybciej chociaż obawiam się że jak to plecy to że będzie z leczeniem Obertana :/ Prawda taka ,że tylko czekam kiedy Evans wypadnie ze składu bo z jego kostką też nie jest zbyt dobrze i wiadomo to nie od dziś. Re: Rio Ferdinand - panopticum - 05-11-2009 22:33 Biznesy Rio zaczęły kłuć w oczy dopiero przy spadku formy. Kiedy on i Vida tworzyli najlepszy duet stoperów świata, nikomu to nie przeszkadzało. bobsley napisał(a):Chcę aby wrócił i oby to było jak najszybciej chociaż obawiam się że jak to plecy to że będzie z leczeniem ObertanaNapisz to jakoś po ludzku, bo nie można zrozumieć. Re: Rio Ferdinand - Jakub T - 06-11-2009 10:41 Co do Obertana i jego pleców to jak wspominał SAF, we Francji nawet do końca nie wiedzieli co mu jest i dlatego leczenie się tak przedłużyło; tutaj Rio ma diagnozę natychmiast i podjęto odpowiednie kroki do wyleczenia, a jak to się potoczy, oby szybko i sprawnie. Co do Evansa to rzeczywiście miał coś z kostką i grał nie tak dawno na blokadzie, dobrze żeby Brown wrócił do najwyższej dyspozycji żeby go zastąpić w razie czego. Re: Rio Ferdinand - sebos_krk - 06-11-2009 11:34 Plecy to jedna z gorszych kontuzji dla stopera. Czyli zwykle wysokiego, dobrze zbudowanego faceta. Już to wcześniej pisałem- Gary Pallister również miał z tym duże problemy. W przypadku Rio też się to będzie powtarzać. Mam nadzieję, że nie będzie to aż tak uciążliwe i przede wszystkim na dłuższą metę nie będzie wpływało na formę. Jonny Evans będzie miał okazje sporo sobie pograć. Re: Rio Ferdinand - matys - 06-11-2009 12:52 Z identycznym problemem ostatnio zmagał się Nesta. Cały zeszły sezon spędził na leczeniu się. Może lepiej, żeby Rio poszedł w ślady Hargo i wyleczył się do końca? O ile to jest w ogóle możliwe, bo pleców się raczej, tak jak kolan, nie da zoperować. A jeśli da, to bym nawet wolał, żeby Rio całą resztę tego sezonu spędził u lekarzy i rehabilitantów, co by jeszcze z niego był pożytek na parę następnych lat. Re: Rio Ferdinand - michal85 - 26-12-2009 11:44 Minęło już kilka dobrych tygodni i wydaje się, że sugestia Matysa wydaje się najlepszą. Wielka szkoda dla Rio, bo pewnie nigdy już nie będzie miał takiej szansy na medal na Mundialu jak w tym roku, ale z drugiej strony problemy z plecami nie pozwalają mu już od dobrych miesięcy na pokazanie pełni umiejętności. Osobiście obawiam się, że Rio już nigdy nie wróci do pełni formy, co jest o tyle smutne, że IMO Ferdinand to obrońca doskonały, a takiego pewnie nie znajdziemy jeszcze długo. Szkoda, że problemy dotknęły go wtedy, kiedy w końcu świat zaczął go doceniać. Re: Rio Ferdinand - paolo - 27-12-2009 19:00 manusite.pl napisał(a):19-letni mieszkaniec Londynu - Sanchez Ming kiedyś był nieźle zapowiadającym się juniorem w Crystal Palace, jednak gdy na jego oczach zamordowano jego najlepszego przyjaciela, postanowił go pomścić. Niewiele brakowało, a rzeczywiście stałby się bandytą - uratował go od tego obrońca Manchesteru United - Rio Ferdinand, który jest członkiem fundacji "Żyj marzeniami." Fajnie, że prócz korzystania z życia - robienia sobie jaj z kolegów, nagrywania filmów itp., Rio nie zapomniał jak sam rozpoczynał swoją karierę i pomaga młodym ludziom w realizacji ich marzeń (jak można wyczytać w dalszej części artykułu - z dobrym skutkiem). Re: Rio Ferdinand - Foster - 27-01-2010 18:02 Cytat:Władze Federacji Angielskiej potwierdziły, że Rio Ferdinand zaprzeczył zarzutom o niesportowe zachowanie i przemoc w ostatnim meczu meczu ligowym z Hull City - informuje oficjalna strona internetowa Manchesteru United.Z jednej strony dobrze, a z drugiej znów 4 mecze odpoczynku. Co do tego uderzenia, to szczerze mówiąc jestem wściekły, bo Rio zachował się jak dzieciak w tamtej sytuacji... Re: Rio Ferdinand - Tomek91 - 27-01-2010 18:32 Nie dość, że czekaliśmy na jego powrót wystarczająco długo, to teraz w idiotyczny sposób sprawia, że znowu odpocznie od piłki. Wątpię, żeby uniknął kary, ale mam nadzieję, że z Arsenalem jeszcze będzie mógł zagrać. Jak nie to kiszka... :/ Re: Rio Ferdinand - michal85 - 27-01-2010 18:41 W tym sezonie było niejedno takie starcie (nawet bodaj Vidica z Rodallegą...chyba, że to w tamtym) i w wielu przypadkach nikt kary nie dostał. I niech mi ktoś powie, że dobrze być Anglikiem w czołowym klubie PL :lol: Re: Rio Ferdinand - matys - 27-01-2010 19:03 michal85 napisał(a):I niech mi ktoś powie, że dobrze być Anglikiem w czołowym klubie PL :lol:Gwoli sprawiedliwości, to Rooney'owi się parę razy upiekło, w których spokojnie mógł za pyskówki zbierać kartkę za kartką, albo za jakieś ostre zagrania. Zwłaszcza 2-3 lata temu. Ale chyba jako reprezentant Anglii, ich jedyny wartościowy napastnik, miał taryfę ulgową u sędziów. Re: Rio Ferdinand - panopticum - 05-02-2010 20:56 Ciekawe, czy Rio będzie miał taryfę ulgową teraz, jak został kapitanem reprezentacji Anglii. Re: Rio Ferdinand - branka - 05-02-2010 21:31 Myślałam, ze opaskę dostanie Rooney, ale Rio to dobry wybór. Re: Rio Ferdinand - Czary - 05-02-2010 21:33 Rio był zastępcą Terry'ego, dlatego decyzja Capello nie powinna być zaskakująca. IMO Rooney nie jest najodpowiedniejszą osobą (przynajmniej w tej chwili) na funkcję kapitana reprezentacji. Świetnie, że to Rio jest kapitanem, a nie Gerrard. :twisted: Re: Rio Ferdinand - matys - 06-05-2010 11:08 RoM napisał(a):Rio Ferdinand played for half an hour in Tony Carr’s testimonial match at Upton Park tonight. Ciekawe czy grał za zgodą SAFa. |