Redcafe.pl - Manchester United Forum
Football Club United of Manchester - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: Football Club United of Manchester (/showthread.php?tid=272)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

- Wojtek3 - 08-02-2008 14:01

Morgan napisał(a):Pytanie mam następujące Smile czemu kibice FC United nie lubią Ferdinanda ? Smile

To nie jest tak, ze go nie lubia, poprostu kiedy zaspiewal on i jego agent podwyzke do 110 - 120 £ tyg zrobilo sie troche nieciekawie wsrod kibicow UNITED no i powstalo pare piesni na ten temat, ale to raczej tak pol zartem / pol serio, Rio mimo wszystko jest szanowany w srodowisku kibicowskim Smile Prosze nie odbierac tej piesni jako akt obrazenia lub przeciwstawienia sie przeciwko Rio Smile

- Wojtek3 - 09-02-2008 18:49

Zostal odwolany 3 mecz z rzedu FC UNITED, tym razem w Presidents Cup z Nantwich, marzec i kwiecien w UniBond League bedzie strasznie napiety, praktycznie 2-3 mecze na tydzien, ostatni mecz zostal przelozony na 27 luty. Wszystko spowodowane warunkami atmosferycznymi, deszcz i przymrozki niezbyt dobrze wplywaja na murawe, tym bardziej na Gigg Lane, gdzie grywa Bury FC, FC UNITED i inne ekipy.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE! THE SOUL IS ONE!

- Wojtek3 - 12-02-2008 02:53

<a class="postlink" href="http://www.fcum.pl/forum/viewtopic.php?t=63">http://www.fcum.pl/forum/viewtopic.php?t=63</a>

Jesli ktos jest zainteresowany kupnem koszulki, kubka, odznaki, programu meczowego albo czapki i wielu wielu innych FC UNITED, sklada zamowieie na forum FCUM.pl / tak jest tanio i bardziej sie oplaca niz samemu Wink

- EricRyan - 12-02-2008 21:07

Niezla lipa moze byc na wiosne z terminarzem FC UNITED. Przez 3 tygodnie nie zagralismy zadnego meczu ligowego i pucharowego, co spowoduje duza czestotliwosc meczy pod koniec sezonu, a to moze byc duzym problemem.
Fakt, ze ta przerwa pozwoliła na powroty po kontuzjach kilku pilkarzy ale z drugiej strony moze nas to wybic z rytmu meczowego.
16-02-2008 15:00 Skelmersdale United na Gigg Lane :!: :!: :!:
Wielki mecz, bo w najblizszym meczu (jesli stan murawy na to pozwoli) zagramy z liderem ktory jest ostatnio w świetnej formie.
Juz teraz FC UNITED ma "przesrany terminarz", bo od soboty w 8 dni mamy zaplanowane 4 mecze :lol:
Jutro gramy sparing z Flixton, by przygotowac sie na sobotni mecz.

- Ciampel - 12-02-2008 21:45

Widać działacze UniBond League First Division czerpią inspirację z góry, tj. władz Premer League, które lubią dać w kość graczom właśnie w okresie świątecznym, gdzie gra się z równie dużą częstotliwością Wink

Pierwsze koty za płoty, może takie wymuszone zmiany przyniosą profity za "x" lat, kiedy FCUoM będzie pukać do drzwi wyższych lig, w których obowiązują tak samo srogie reguły jak w EPL w kwestiach noworocznych Wink

- Wojtek3 - 13-02-2008 00:20

Mecz z Skemersdale jest praktycznie o awans bo jesli polegniemy bedziemy tracic do nich 13 punktow, ale 3 mecze mniej, trzeba bedzie jeszcze dodac ciagle walczace o awans Ashton...

Jedna jestem dobrej mysli, ciesze sie, ze moj debiut na Gigg Lane bedzie mial miejsce na takim szlagierze Wink No, chyba, ze tfu.. murawa tfu..

- EricRyan - 17-02-2008 02:27

Wygrana z liderem 3:0 na Gigg Lane to świetny wynik i czekamy na relacje Wojtka, bo pisał mi SMSa ze dotarł na mecz Smile BRAWO!
Inne wyniki tez ukladaja sie pod FCU, wiec wypada tylko odrabiac meczowe zaleglosci SmileSmileSmile

- Wojtek3 - 17-02-2008 20:25

Ahh Ohh We Love UNITED! Na meczu bylo kapitalnie, ale po kolesi wszystko.

Przed Gigg Lane bylem juz jakies 2,5 przed meczem, by rozeznac sie z kasa na wejscie, match programme itp, pogadalem troche z ludzmi.

Wszedlem na stadion, zobaczylem mnostwo flag i transperntow na East i North Stand, m.in FC UNITED - Warsaw.

Kibice zaczeli sie juz zjezdzac 1 godz przed spotkaniem i wchodzic na trybune, strasznie rodzinna atmosfera, ludzie z rodzinami, pilkarze schodzacy i rozdajacy autografy ( sam sie zalapalem na fotke z Chadwickiem przed stadnionem ).

Atmosfera na meczu kapitalna, swietna, wysmienita, ciezka do opisania Smile Piesn za piesnia, ani chwili przestojua , a jak juz to West uzupelnialo sie z South i gralo wszystko. Kibicow ok 2200, choc pewnie bylo wiecej gdyby nie mecz MUFC dzisiejszego dnia.

FC UNITED przewazalo przez cale spotkanie, Skemersdale w ogole nie istanialo, nie sprawiali wrazenia liderow, ciesza gole Pattersona wracajacego po kontuzji, czeka nas heszcze troche meczy, m.in z Bamber, jednak jestesmy na dobrej drodze by znowu zrobic awans do kolejnej ligi Smile

[Obrazek: dsc1147wv3.th.jpg]

Znalazlem fotke na necie :mrgreen:

- Wojtek3 - 20-02-2008 00:18

Wczorajszy mecz z Nantwich w Presidents Cup zostal odwolany znowu z powodu zamraznietej murawy.

Za niedlugo czekaja nas ciezkie mecze z czolowka, 1 marca Bamber, 4 dni pozniej Curzon, 3 dni pozniej Bradford, po tych meczach bedziemy wiedziec czy FCU bedzie mialo dalej nadzieje na awans czy juz ja straci. PO meczu z SU jestesmy pewni, ze maja Wink Trzymamy kciuki by zrobic 3 z rzedu awans Wink

- Ciampel - 24-02-2008 11:04

Wczoraj FCUoM zremisowało na wyjeździe z Bamber Bridge i to w dodatku bezbramkowo, co graczom z Gigg Lane zbyt często się nie przydarza. Lepszy rydz niż nic, ale strata tych punktów może być dość widoczna w końcowym rozrachunku. Nie zapominajmy też, że teraz właśnie będziemy podejmować głównie czołówkę... Wink

- Wojtek3 - 24-02-2008 11:26

Ciampel napisał(a):Wczoraj FCUoM zremisowało na wyjeździe z Bamber Bridge i to w dodatku bezbramkowo, co graczom z Gigg Lane zbyt często się nie przydarza. Lepszy rydz niż nic, ale strata tych punktów może być dość widoczna w końcowym rozrachunku. Nie zapominajmy też, że teraz właśnie będziemy podejmować głównie czołówkę... Wink

Czołowka to Bamber, Bradford i Skermesdale, te 3 kluby po FCUM jesli powygrywa reszte meczy beda sie liczyc w walce o 1 lokate premiujaca awans do 7 ligi angielskiej, reszta ekip co jest przez FCUM praktycznie bez szanse bo przy 24 rozegranych meczach FCUM maja 30. Wink

Wczoraj padl dopiero 3 bezbramkowy remis w historii klubu :!: Wiadomo, ze pierwszy mecz zakonczyl sie takim wynikiem FCUM, oficjalny rzecz jasna no i kilka meczy pozniej dokonali tego wyczyny po raz 2.

Przypomne, ze awansuje tylko jedna ekipa a druzyny z miejsc 2-5 graja baraze miedzy soba, widzow na Bamber bylo 1,6 tys Wink wiadomo, RED ARMY ;]

- pawlo - 27-02-2008 06:17

pejter napisał(a):Zgodnie z tym co pisaliście, to chyba ludzie tworzący tamto forum nie za bardzo pojmują na czym polega kibicowanie FC United, skoro w notce zachęcającej do wejścia na forum tak bardzo podkreślają awans, a nie wspomnieli w ogóle o suwerenności, która przecież jest najważniejsza?

Polecam zastosowac sie do malej sciagi:
1. zapoznaje sie z tematem
2. zapoznaje sie z ludzmi
3. pierdole glupoty

Nie odwrotnie.

Chyba ze nie zalezy ci na tym by kto kolwiek traktowal cie powaznie. Wiem ze internet jest glownie anonimowy i mozna sobie pozwolic na takie rzeczy.

Wracajac do tematu. Czy mi sie zdaje czy rywale zagrali pod nas? Bo ciągle mamy realna szanse na zwyciestwo w lidze, co jeszcze pare meczy temu wydawalo sie wrecz niemozliwe.

Szkoda pucharu troche, ale z drugiej strony, patrzac na ten maraton co nasz czeka, to moze to i dobrze. Jezeli nie wygramy ligi, to kolejne miejsca nie sa tak wazne, byle zmiescic sie w pierwszej 5. Bo wtedy mamy baraze.

Ciekawe, gdzie bedziemy rozgrywac domowe mecze w przyszlym sezonie. Bo rezygnacja z bury moze nie oficjalna, ale chyba juz przesadzona mi sie wydaje.

- Pejter - 27-02-2008 18:43

pawlo napisał(a):Polecam zastosowac sie do malej sciagi:
1. zapoznaje sie z tematem
2. zapoznaje sie z ludzmi
3. pierdole glupoty

Nie odwrotnie.

Chyba ze nie zalezy ci na tym by kto kolwiek traktowal cie powaznie. Wiem ze internet jest glownie anonimowy i mozna sobie pozwolic na takie rzeczy.

Tutaj akurat parę osób dość dobrze mnie zna, nie osobiście, ale w tym "wirtualnym świecie" znamy się bardzo długo, więc nie piszę różnych rzeczy tylko dlatego, że jestem "anonimowy" :wink:

Z tematem jestem mimo wszystko dobrze zapoznany, a to, że jednak mam odmienne zdanie na temat FC United, niż Wojtek, Eric, czy ty, to już inna sprawa.
Kilku ludzi kibicujących FC United też znam dobrze, a "pierdolenie głupot" było przez ciebie wyrwane z dyskusji, bo było to w formie ironii i malutkiej prowokacji na przesadne podkreślanie niezależności, a nie wyników.

Spokojnie, nie mam zamiaru nikogo tutaj obrażać. Wy macie prawo kibicować FC United, inni mają prawo być przeciw albo neutralni i to chyba nie jest dziwne.

- pawlo - 27-02-2008 21:20

Czym kolwiek by nie byl ten twoj post, to jednak zachaczylo i o mnie. Z tematem jak widze nijak jestes zapoznany, bo jakbys wszedl chociaz na to forum i przeczytal poczytal posty, doskonale bys wiedzial ze ludzie tam piszacy o suwerennosci wiedza doskonale.

nie bylo wyrwane z dyskusji, bo przeczytalem caly ten temat. Po prostu marnej jakosci docinka. Zachowales sie po prostu jak pospolity troll grasujacy po forach.

I wiem ze na tym forum jestes dlugo bo tez cie pamietam, zanim sie strona nie rozleciala.

Cytat:Spokojnie, nie mam zamiaru nikogo tutaj obrażać. Wy macie prawo kibicować FC United, inni mają prawo być przeciw albo neutralni i to chyba nie jest dziwne.

Jasne ze masz prawo. I nikt ci nei karze im kibicowac. Po prostu taka droge wybralismy i tyle. Ty wybrales inna ok. Nie jest nigdzie powiedziane ze zeby byc kibicem untied trzeba tez kibicowac FC.

Tylko jest ogromna roznica miedzy: mam w dupie, a krytykuje.

- Pejter - 27-02-2008 21:32

pawlo napisał(a):Czym kolwiek by nie byl ten twoj post, to jednak zachaczylo i o mnie.

Jeśli jesteś jednym z tworzących to forum to sorry, ale dobrze wiesz, że nie o to mi chodziło, żeby haczyło w kogokolwiek oprócz moich rozmówców.

pawlo napisał(a):Z tematem jak widze nijak jestes zapoznany, bo jakbys wszedl chociaz na to forum i przeczytal poczytal posty, doskonale bys wiedzial ze ludzie tam piszacy o suwerennosci wiedza doskonale.

Chodziło mi o zapoznanie z tematem FC United, nie z forum. No i pisałem, że odnoszę się właśnie o informację zacytowaną przez Ciampela, a nie o posty na forum, bo rzeczywiście nie przeglądałem.

pawlo napisał(a):Po prostu marnej jakosci docinka.

Masz prawo tak uważać, bo uznałeś, że dotyczy to również ciebie.

pawlo napisał(a):Zachowales sie po prostu jak pospolity troll grasujacy po forach.

Mimo wszystko, trochę przesadzasz :wink: Tak by było, gdybym wcześniej nie brał udziału w dyskusji, ale brałem i ten post miał zupełnie inny wydźwięk, niż gdybym go "ot tak" napisał.

pawlo napisał(a):zanim sie strona nie rozleciala

Na szczęście się poskładała (a raczej ją poskładaliśmy), więc może nie wracajmy już do tego.

pawlo napisał(a):Tylko jest ogromna roznica miedzy: mam w dupie, a krytykuje.

Ja coś takiego napisałem?