![]() |
Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - maju - 20-08-2008 14:27 Kokoszka na lewej? Czemu ten Beenhaker nie da szansy Kowalczykowi z Dynama Moskwa?! W tym składzie zrobiłbym jeszcze dwie zmiany; za Krzynówka wstawiłbym Rybusa, a za Smolarka Robka Lewandowskiego. W sumie to zamiast Żewłakowa na środku może być właśnie Kokoszka. Myślałem, że po to jest ten meczu - aby sprawdzić, jak sobie poradzą ci, którzy na długie lata mają być trzonem nasej reprezentacji. Właściwie Golański i Dudka też mogliby być zmienieni, ale to piłkarze, którzy przez kilka lat dobrych lat, o ile będą mieli formę, jeszcze pograją dla kraju. Nie okłamujmy się - ani Krzynio, ani Ebi nie są w najlepszej formie. Repra to nie miejsce do budowania formy - to miejsce dla tych, którzy mają formę. Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 20-08-2008 16:53 Tak gwoli ścisłości to początek transmisji (studio) jest o 17.45 a nie 19. Kokoszka będzie grał na środku z Dudką i Żewłakowem, więc nie wiem dlaczego chcesz go wstawiać "zamiast". Smolarek na tak, Krzynio mniej chętnie widziany. Może Jeleń coś pogra w reprezentacji, w końcu jest sprawny, zwarty i gotowy. Re: Reprezentacja Polski - maju - 20-08-2008 18:45 No cóż ;/ mamy 86' minutę, jest 1-0 w plecy i gramy cieniutko... Jeleń bez błysku, czyli Leło znów postawił na swoim ;/ pan_opticum -- później dopiero ogarnąłem, że Krzynio zagra na lewej obronie; myślałem, że muszeq w złym miejscu postawił myślnik oddzielający obronę od pomocy, nie wierzyłem, że Krzynówek będzie obrońcą ;] Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 21-08-2008 10:49 Ja oglądałem do 33 minuty, ale jak na to patrzyłem to zęby mnie bolały i wyłączyłem. Do tej 33 minuty gra Jelenia ograniczała się do bycia łapanym na spalonym. Szkoda, bo zaczęło się ładnie, dobrym dośrodkowaniem Krzynówka(!) i główką Smolarka. Potem jeszcze jeden rajd Krzynia, zatrzymany na skraju pola karnego i nic nic. Re: Reprezentacja Polski - Foster - 21-08-2008 18:50 wp.pl napisał(a):Rzecznik prasowy reprezentacji Polski Marta Alf w przesłanym PAP oświadczeniu poinformowała, że selekcjoner Leo Beenhakker podjął decyzję o zawieszeniu na czas nieokreślony piłkarzy Artura Boruca, Dariusza Dudki i Radosława Majewskiego. Ciekawe ![]() Re: Reprezentacja Polski - Miko - 21-08-2008 19:09 Jeśli do tego doszło to zawodnicy pewnie dostaną zasłużoną karę. Szkoda, że taki nieopierzony w piórka Majewski już daje o sobie znać. Pewnie dostaną zawieszenie i basta. Pamiętam jak Lozano zawiesił też na początku m.in Ignaczaka i Kadziewicza. Trochę odpokutowali i grają teraz na dobrym poziomie. Chyba teraz czas na Fabiana ;] Re: Reprezentacja Polski - Olcia937 - 21-08-2008 20:21 Ciekawe... Jak Boruc zawieszenie dostanie to może w końcu da Kuszczakowi pograć Leo... Re: Reprezentacja Polski - Miko - 21-08-2008 21:39 Olcia937 napisał(a):Ciekawe... Jak Boruc zawieszenie dostanie to może wkońcu da Kuszczakowi pograć Leo... Kuszczak co najwyżej może pogrzać cztery litery na ławce i nic więcej. Pewnie w bramce ujrzymy Fabiana ![]() Re: Reprezentacja Polski - Mata - 22-08-2008 07:39 Raczej masz rację Miko , tylko przecież Fabian zagrał kilka meczy w sparingach Arsenalu albo i nie , a Kuszczak ? Przecież kilka spotkań w LM czy lidze w tamtym se4zonie ale i tak Leo wie lepiej ... Tak samo jest w przypadku Irka Jelenia, nie dość że strzelał sporo goli dla Auxerre to nadal był pomijany notorycznie z powołaniami do kadry . Jak widać Leoś ma swoich faworytów i nic na to nie da się zrobić . Re: Reprezentacja Polski - Foster - 22-08-2008 08:06 Mata napisał(a):Raczej masz rację Miko , tylko przecież Fabian zagrał kilka meczy w sparingach Arsenalu albo i nie , a Kuszczak ? Przecież kilka spotkań w LM czy lidze w tamtym se4zonie ale i tak Leo wie lepiej ... Kuszczak i Fabiański obecnie prezentuje ten sam poziom, choć wg mnie Łukasz jest lepszy, ponieważ jest spokojny w bramce, gra bez żadnych jakiś dzikich ruchów tak jak ma to miejsce w przypadku Kuszczaka. Ale mniejsza o to. Kuszczak nie gra w rep. Polski ponieważ nie raz już słyszeliśmy że były sytuacje w których Kuszczak psuł atmosferę w drużynie. Raz była nawet wypowiedź jednego z kadrowiczów, który powiedział że Tomek jest strasznie sztywny. Mówił że jak ktoś sobie z niego zażartuje to się obraża albo odrzuca jakiś ciężki kawał. Moim zdaniem dlatego właśnie Kuszczak czasem nie jest powoływany na zgrupowania a nawet jak jest to zasiada na trybunach. Mata napisał(a):Tak samo jest w przypadku Irka Jelenia, nie dość że strzelał sporo goli dla Auxerre to nadal był pomijany notorycznie z powołaniami do kadry . Jak widać Leoś ma swoich faworytów i nic na to nie da się zrobić . Przez większość poprzedniego sezonu Jelenia dręczyła kontuzja pleców, która uniemożliwiała mu grę. Dopiero na koniec sezonu zaczął znów normalnie grać. Wielu twierdzi, że Ireneusz powinien jechać na EURO. Może i powinien tylko nie zapomnijmy że on długo w kadrze nie grał i nie był zgrany z resztą, to moim zdaniem zaważyło i Leo go na ME nie wziął. Teraz Jeleń jest zdrowy, zaczął strzelać w Auxerre to i znów został powołany do kadry. Dziwi mnie w brak w kadrze: Pawła Brożka, Roberta Lewandowskiego i Artura Wichniarka, ten ostatni jest najlepszym zawodnikiem swoje drużyny jest jedynym Polskim napastnikiem, który regularnie strzela bramki za granicą i to nie w byle jakiej lidze tylko w Bundeslidzie, jednak mimo to Leo nie widzi dla niego miejsca w kadrze :| Leo woli wziąć słabego Smolarka, który nie ma miejsca w swojej drużynie, no ale przecież to on nam załatwił to że w ogóle pojechaliśmy na EURO - dziwne myślenie, ale tak jest niestety prawda. Zamiast wyżej wymienionej przeze mnie trójki Leo woli wziąć słabego Smolarka (jak już wspominałem), będącego bez formy ostatnio Tomasza Zahorskiego i jakiegoś Pawlusińskiego (mogę się mylić, chodzi mi o tego z Cracovii), przez co osłabia naszą drużynę. A potem się dziwić że nasi nie potrafią czy to na ME czy na MŚ wyjść z grupy, ba nawet meczu nie potrafią wygrać. No tak ale jak mają wygrywać mecze skoro w kadrze nie ma rasowego napastnika, który mógłby wziąć na siebie odpowiedzialność strzelania bramek. Póki to się nie zmieni to nie widzę, żadnych szans na to aby Polska reprezentacja była w stanie coś osiągnąć, niestety ![]() Re: Reprezentacja Polski - Mata - 22-08-2008 08:18 Foster26 napisał(a):Może i powinien tylko nie zapomnijmy że on długo w kadrze nie grał i nie był zgrany z resztą, to moim zdaniem zaważyło i Leo go na ME nie wziął. Trochę wyciągnięte zdanie z kontekstu ale ale powód o brak zgrania zresztą jest dość dziwny a wręcz słaby <hahaha> Bo co powiesz na powołanie Rogera który możliwe że pierwszy raz 3/4 kadry na oczy widział , Wojtka Łobodzińskiego który też nie wiadomo skąd się tam wziął czy Kokoszka, Pazdany czy Zahorskie inne wynalazki . Dlatego też argumentowanie brakiem zgrania w zespole pominąłbym na samym początku. Foster26 napisał(a):Kuszczak i Fabiański obecnie prezentuje ten sam poziom, choć wg mnie Łukasz jest lepszy Grzeszysz ... Moim zdaniem załączyłeś mark mode i wiedząc iż Twoim faworytem jest Foster , Kuszczak musi odstawać od niego na każdej linii. Fabiański obecnie nie jest lepszym bramkarzem od Kuszczak to na pewno. Rzadko kiedy w ogóle siedzi na ławce rezerwowych a mowa tu o grze w bramce kanonierów . Ale powiedźmy że masz rację to na chwilę obecną najlepszym bezkonfliktowym bramkarzem w reprezentacji jest 2/3 bramkarz Arsenalu , a dalej nagle pozostaje przepaść ? Foster26 napisał(a):nie raz już słyszeliśmy że były sytuacje w których Kuszczak psuł atmosferę w drużynie To tak samo jak ROnaldo robi to w Manchesterze. Re: Reprezentacja Polski - Foster - 22-08-2008 08:35 Mata napisał(a):Dlatego też argumentowanie brakiem zgrania w zespole pominąłbym na samym początku.No ok. Tu akurat masz racje. W takim razie Leo musiał się kierować czymś innym ![]() Mata napisał(a):Grzeszysz ... Moim zdaniem załączyłeś mark mode i wiedząc iż Twoim faworytem jest Foster , Kuszczak musi odstawać od niego na każdej linii.Tu się drogi kolego mylisz. To że akurat Foster jest moim faworytem w bramce United to w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia. Tak samo ja mogę napisać że Ty jesteś niesubiektywny ponieważ kibicujesz United, którego zawodnikiem jest Kuszczak, a zapewne nie darzysz sympatią Arsenalu, którego zawodnikiem jest Fabiański. To po prostu jest moja ocena. Przypatrz się dobrze następnemu występowi Kuszczaka i Fabiańskiego a dostrzeżesz tą różnicę, o które ja pisałem w poście wcześniej. Mata napisał(a):Rzadko kiedy w ogóle siedzi na ławce rezerwowych a mowa tu o grze w bramce kanonierówObecnie jest on 2 bramkarzem Kanonierów i rywalizuje z Almunią o miejsce w bramce. W poprzednim sezonie zaliczył sporo występów w drużynie Wengera jako trzeci bramkarz. Bronił w Carling Cup i parę w meczy w FA CUP oraz cztery mecze w Premiership. Mata napisał(a):To tak samo jak ROnaldo robi to w Manchesterze.:shock: Re: Reprezentacja Polski - dende - 22-08-2008 09:14 Cytat:- Nic takiego nie miało miejsca. Ktoś chyba chce rozwalić dobrą atmosferę w kadrze. Dajmy z tym spokój - skomentował doniesienia o wykluczeniu z kadry za udział w libacji alkoholowej Artur Boruc. Bramkarz Celticu oraz Dariusz Dudka i Radosław Majewski zostali zawieszeni na czas nieokreślony w prawach reprezentanta. No i sprawa wyjaśniona ![]() Re: Reprezentacja Polski - maju - 22-08-2008 10:27 A ja powrócę do dyskusji o Kuszczaku i Fabiańskim. Leo od początku ustawił sobię hierarchię bramkarzy. 1.Boruc 2.Fabiański 3.Kuszczak. Wobec tego, że z kadry wywalił Boruca (i słusznie) teraz szanse na zainstnienie ma Fabiański. W żadnym z wywiadów Leo nie zaprzeczył, że ma swoją hierarchię. Bywało przecież na zgrupowaniach, że Kuszczak dostał kopa w dupę od Beenhakera... Kadra na Słowenię i San Marino - mucha - 27-08-2008 12:01 Cytat:Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił kadrę na zbliżające się mecze eliminacji do mistrzostw świata w 2010 roku ze Słowenią i San Marino. W kadrze zabrakło miejsca dla trzech zawieszonych zawodników. Ja tam się cieszę z kadry. Nowe nazwiska może wprowadzą trochę świeżości. Brawo dla Leo za decyzje w sprawie Boruca, Dudki i Majewskiego. W końcu oni nie są ważniejsi od reprezentacji. Takiemu Borucowi może to coś uświadomi, a w jego zastępstwie i tak mamy dobrego Fabiańskiego. Losy Kuszczaka w reprezentacji mnie nie obchodzą. Nie przepadam za Tomkiem i nie będę wygłaszał poirytowania z powodu niepowołania go do kadry. W obronie zostali Wasilewski, Jop i Żewłakow, a reszta to raczej nowi zawodnicy. Zobaczymy jak się spiszą. Pewnie miejsce według mnie w pierwszej jedenastce mają Żewłakow i Wasilewski. Jop pewnie też. Wczoraj ładnie zagrał Piotr Brożek, więc kto wie czy w przyszłości nie zagości w kadrze, biorąc pod uwagę nasze problemy na lewej stronie obrony. Pomoc mi się również bardzo podoba. Zostały pewne punkty jak Lewandowski i Błaszczykowski. I do tego zawodnicy w dobrej formie z polskiej ligi. Zastanawia mnie jedynie obecność Krzynówka. Czy po tym, co pokazał na Euro zasługuje na powołanie? I wreszcie atak. Pewny punkt - Smolarek + dwójka piłkarzy z Ekstraklasy. I za to należą się brawa według mnie. Brożek i Lewandowski pokazali, że zasługują na powołanie i Leo podjął bardzo dobrą decyzję. Na papierze to dosyć ładnie wygląda. Widać, że Beenhakker chce trochę zrewolucjonizować skład i uważam, że może sobie na to pozwolić. Słowenia i San Marino to nie są wymagający rywale, a nowi piłkarze będą chcieli się pokazać, by na stałe zagościć w kadrze. A co wy sądzicie o powołanej kadrze? Kto powinien wylecieć, a kogo zabrakło? Zapraszam do wyrażania opinii. |