Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - RedLucas - 28-05-2010 13:42

Podobno van der Vaart jest do wzięcia za 15 mln funtów. Jeśli to prawda, to według mnie nie ma nad czym się zastanawiać, tylko trzeba go brać. Jestem prawie pewny, że Holender odrodziłby się w United.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - fasol - 28-05-2010 14:23

RedLucas napisał(a):Podobno van der Vaart jest do wzięcia za 15 mln funtów. Jeśli to prawda, to według mnie nie ma nad czym się zastanawiać, tylko trzeba go brać. Jestem prawie pewny, że Holender odrodziłby się w United.

Zgadzam się w 100%, pasowałby jak ulał aby dzielić piłkami czy to do Wazzy czy na skrzydełka.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mucha - 28-05-2010 14:58

Do 4-3-3 może i by się nadał, ale w 4-4-2 mielibyśmy problemy, bo tu trzeba i bronić i atakować - większa odpowiedzialność środkowych pomocników. Van der Vaart to typ piłkarza, który chyba nie przepada za zadaniami defensywnymi.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 28-05-2010 15:18

Yoann Gourcuff

Kilka dni czytałem wywiad, w którym Francuz powiedział, że jeśli z Bordeaux odejdzie Blanc (po Mundialu w RPA przejmie rep. Francji) to on również odejdzie. Także, Ferguson i Gill do roboty Wink

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - RedLucas - 28-05-2010 16:06

Foster napisał(a):Yoann Gourcuff

Kilka dni czytałem wywiad, w którym Francuz powiedział, że jeśli z Bordeaux odejdzie Blanc (po Mundialu w RPA przejmie rep. Francji) to on również odejdzie. Także, Ferguson i Gill do roboty Wink

O tym panu już któregoś razu pisałem. Dla mnie cel numer jeden na to okienko. Tylko czy Fergie ma na niego oko? Coś cicho o ewentualnym sprowadzeniu Francuza, ale może to i dobrze Tongue

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Pavllik - 29-05-2010 10:12

Gourcuff naprawdę diamencik który można pod okiem Sir jeszcze oszlifować, a co do Van der Vaart'a to też może być ciekawy zakup. Dwie inne ciekawe propozycję

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 29-05-2010 11:54

...i przyszedłby taki Gourcouff ii znowu byłyby narzekania, że mało biega, gra bez zaangażowania i przechodzi obok meczu.

Wolałbym Hamsika i Toure 8-)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Lasq - 29-05-2010 23:52

Kolo czy Yaya? Tongue

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 30-05-2010 09:13

michal85 napisał(a):...i przyszedłby taki Gourcouff ii znowu byłyby narzekania, że mało biega, gra bez zaangażowania i przechodzi obok meczu.
Jakby się ze swoich obowiązków dobrze wywiązywał, to wątpię, że ktokolwiek by miał z tym problem. Lista goli, asyst i celnych podań będzie się zgadzać, to będzie mógł nawet nie wychodzić z koła środkowego.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 30-05-2010 10:25

Gourcouff to nie jest geniusz i zachwycał w każdym meczu nie będzie. Ja bym porównał go do Arshavina, czyli zachwyca w co trzecim/czwartym spotkaniu, a w innych wygląda tak jakby mu się nie chciało. To jest ten typ zawodnika, na którego muszą pracować inni.

Oczywiście, że Yaya 8-)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 30-05-2010 10:47

Cytat:Oczywiście, że Yaya 8-)
A po co on nam?

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Czary - 30-05-2010 10:53

A Yaya by się nie przydał? Imo byłby bardzo przydatny. Jest to DM typu Fletchera. Nie chodzi mi tu o sam styl gry, ale o to, że w ważnym momencie potrafi podłączyć się do akcji ofensywnej, strzelić, celnie podać itp. Jeśli cena za niego byłaby rozsądna to ja bym go brał.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 30-05-2010 11:08

michal85 napisał(a):Gourcouff to nie jest geniusz i zachwycał w każdym meczu nie będzie. Ja bym porównał go do Arshavina, czyli zachwyca w co trzecim/czwartym spotkaniu, a w innych wygląda tak jakby mu się nie chciało. To jest ten typ zawodnika, na którego muszą pracować inni.
Ja tam nie wiem, bo go widziałem w może dwóch meczach. Chodziło mi tylko o to, że wcale nie musiałby biegać tyle co Park, żeby nie było narzekania. Byleby tylko się wywiązywał z roli playmakera. To tak, wiesz, w ramach wyjaśnień. Berba jakby miał ze 20 goli więcej w naszych barwach, to temat lenistwa też by nie był poruszany.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - panopticum - 30-05-2010 11:36

No ciężko mieć pretensje do kogoś, kto strzela 34 gole. Ile asyst musiałby zaliczyć Gourcouff żeby nie było zawodu?Smile
A pewnie i tak go nie kupimy. Toure chyba też nie. Sporo zależy od tego, czy Hargo wróci ostatecznie i czy sir Alex dalej wierzy w talent Andersona. Kasę na pewno mamy, w końcu Gill powiedział, że mamy.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 30-05-2010 12:24

Yaya za Carricka i gitara. Gourcuffa też bym brał, myślę, że za jakieś 25 mil funtów by poszedł. I tyle. No ewentualnie jak SAF widzi potrzebę to można zakontraktować Joe Cole'a.