Redcafe.pl - Manchester United Forum
Skoki narciarskie - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Skoki narciarskie (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Re: Skoki narciarskie - Jaceks_21 - 03-03-2011 18:59

Do dziś pamiętam MŚ w Predazzo. Jedno z najwspanialszych przeżyć w moim życiu.

Dziękuje za wszystko Adamie! Będzie o kim wnukom opowiadać.

PS. Ja biathlon oglądałem dla usłyszenia Jaroszyńskiego i Wyrzykowskiego Wink

Re: Skoki narciarskie - Lisu - 03-03-2011 19:42

Tyle lat w czołówce... Największy z największych Smile Dzięki Ci Adam Wink

Re: Skoki narciarskie - Matti888 - 03-03-2011 20:19

Łezka się w oku kręci. Tyle lat dostarczał nam wspaniałych emocji i to koniec. Adam był jednym z pierwszych moich sportowych idoli. Oglądając wywiad, w którym ogłosił zakończenie wspaniałej kariery zatkało mnie, mimo że ta decyzja była już od dawna do przewidzenia.
Oglądanie skoków już nie będzie takie same.

Re: Skoki narciarskie - Tomasson - 06-03-2011 22:12

"Z Małyszem" się wychowałem, Adam był jedną z najpiękniejszych części mojego dzieciństwa. Widząc skromność tego człowieka trudno mi uwierzyć, że zdobył niemal wszystko. Myślę jednak, że to nie krążki są dla niego najcenniejsze. On zdobył nasze serca. Nie potrafię sobie wyobrazić świata bez skaczącego Małysza, to tak jakbym się nagle znalazł w innym wymiarze. Adam był zawsze obecny, a nagle znika ze sceny. Nie mogę się z tym pogodzić.

Mamy swojego bohatera, mamy swój symbol, który choćby nie wiem co kochamy i kochać będziemy. Komentarz Szaranowicza po konkursie drużynowym w Oslo wystarcza to potwierdzenie moich słów. Kończy się pewna epoka, piękna epoka. Dziękuję panie Adamie.

Re: Skoki narciarskie - Lukas - 20-03-2011 20:45

Dzisiaj ostatnie zawody Małysza, które były znakomitym podsumowaniem jego owocnej kariery.
Absolutnie niesamowity, najlepszy, wspaniały. Ciężko znaleźć odpowiednie słowa, które mogłyby oddać jak wielkim człowiekiem i sportowcem jest Adam Małysz. Fenomen to określenie pasuje wg mnie idealnie.
Dziękuję za wszystko, szczególnie za te niesamowite emocje wywołane jego świetnymi skokami.

Re: Skoki narciarskie - Jaceks_21 - 21-03-2011 23:20

Chłop 20 lat, a się popłakałem jak po pokazywali po konkursie urywki z jego najlepszych momentów z komentarzem Szaranowicza w tle. Pragnąłem tego, aby po jego ostatnim skoku po raz ostatni zaklaskać naszemu mistrzowi przed TV. Nigdy nie sądziłem że tak ten konkurs się skończy, lepiej nie mógł. Ostatni konkurs i Mazurek Dąbrowskiego. Świetna sprawa, mam nadzieję że Kamil chociaż w 10% dorówna Adasiowi. I zakończył będąc na podium PŚ. 'Tak tylko potrafią najwięksi w historii, a On do tej historii wskoczył tak łatwo, tak pięknie...'

Krótko - Dziękuje!

Re: Skoki narciarskie - Tomasson - 22-03-2011 19:27

Cytat:'Tak tylko potrafią najwięksi w historii, a On do tej historii wskoczył tak łatwo, tak pięknie...'
I tak wzruszająco! Smile

Ja też płakałem, nie byłem w stanie powstrzymać łez. Piękne zakończenie kariery, lepszego nie można było sobie wymarzyć.

Kocham Cię Adam!

Re: Skoki narciarskie - Peneros - 22-03-2011 20:04

Ok, temat do zamknięcia. Adaś zakończył karierę..

Re: Skoki narciarskie - Intel - 21-04-2011 12:03

Już wiele dni upłynęło od zakończenia kariery przez Mistrza, ale już wiadomo, czym parać się będzie po zakończeniu kariery!

Cytat:W czwartek na specjalnej konferencji prasowej w Warszawie RMF Caroline Team ogłosi, że Adam Małysz - najwybitniejszy polski skoczek narciarski, który w marcu skończył karierę - wystartuje w przyszłorocznym Rajdzie Dakar.

"Uwielbiają Go miliony Polaków. Wszyscy myśleli, że Go znają. Ale dopiero teraz wszyscy poznają Go naprawdę" - pod takim hasłem reklamowana jest czwartkowa konferencja na torze wyścigów konnych Służewiec, podczas której dziennikarzom zostanie przedstawiony nowy zawodnik Teamu, czyli "Secret Man", którym będzie Małysz.

Po skończeniu fantastycznej kariery skoczka przesiada się za kierownicę. Obowiązujące przez lata panowania Małysza na skoczniach świata hasło: "Leć, Adam, leć", zmienia się na: "Jedź, Adam, jedź".

Choć Małysz przesiada się z nart na jeżdżące trochę szybciej narty, sponsorzy, którzy wspierali go podczas kariery na skoczni, również są w RMF Caroline Team.

Powodzenia, Adam! Czy Małyszomania rozgorzeje na nowo?

Na temat zakończenia kariery przez Małysza pisać nie będę, bo jego wielkość nie może być opisana słowami. Coś czuję, że wkrótce będzie trzeba założyć nowy temat na forum...

Re: Skoki narciarskie - Jaroldz - 09-10-2011 11:48

Cytat:Rosyjski skoczek narciarski Pavel Karelin zginął w wypadku samochodowym, do którego doszło w pobliżu Niżnego Nowogrodu. Lider rosyjskie reprezentacji miał 21 lat. Do tragedii doszło na drodze M7 z Moskwy do Ufy o godzinie 4:40 czasu lokalnego. W wypadku brały udział cztery samochody. Życie stracił kierujący Mercedesem Karelin, jego pasażer został ranny.

- Tragedia miała miejsce w godzinach nocnych w okolicach Niżnego Nowogrodu, nie zadziałały poduszki powietrzne. Paweł zmarł a dwóch przyjaciół, z którymi podróżował, znajduje się w szpitalu w ciężkim stanie - poinformował osobisty trener Karelina - Alexander Swiatow, którego cytuje serwis skijumping.pl.

Karelin zadebiutował w 2003 roku startując w Pucharze Kontynentalnym. Początkowo nic nie zapowiadało, że może zaistnieć w skokach narciarskich. Od 2007 roku zaczął jednak spisywać się coraz lepiej.

Trafił do reprezentacji i już w debiucie udowodnił, że drzemie w nim duży potencjał. W Kuusamo, 16-letni wówczas Karelin zajął 15. miejsce. Kolejne konkursy również kończył na punktowanych pozycjach.

W 2010 roku na Igrzyskach w Vancouver zajął 33. miejsce na skoczni normalnej i 38. na dużym obiekcie. W sezonie 2010/2011 po raz pierwszy w karierze stanął na podium. W Garmisch-Partenkirchen zajął drugie miejsce.

Jego kariera z każdym rokiem nabierała rozpędu. Na skoczni mamuciej w Planicy w 2011 roku skoczył 208 metrów, poprawiając swój rekord życiowy. Tegoroczny cykl Letniego Grand Prix zakończył na wysokiej ósmej pozycji.

Rosyjskie media piszą, że Karelin był ich wielką nadzieją na zdobycie medalu na Igrzyskach Olimpijskich w Soczi, które odbędą się w 2014 roku.

Szkoda. Zapowiadał się na niezłego skoczka...

Re: Skoki narciarskie - Kosma - 30-12-2011 17:46

Wpływy księciunia Grzesia właśnie zadziałały Wink

Re: Skoki narciarskie - robaldo - 30-12-2011 17:54

Kris1908 napisał(a):Wpływy księciunia Grzesia właśnie zadziałały Wink

Dobrze, bo mojego Schmitta uratował <niesforny>

Re: Skoki narciarskie - Kosma - 30-12-2011 17:55

Ale jakby Grześ spipczył i drugi skok, to by mnie kolano na chwilę przestało boleć :-D

Re: Skoki narciarskie - Intel - 30-12-2011 18:10

robaldo napisał(a):Dobrze, bo mojego Schmitta uratował <niesforny>

Chyba opóźnił egzekucję.

Poza tym, myślę, że i książę Tomasz chętnie przystał na takie rozwiązanie. Podobnie Rysiu Piątek. Mam nadzieję, że drugą szansę wykorzystają kot w butach i destruktor. Jedynie szkoda, że samuraj oberwie.

Re: Skoki narciarskie - sebos_krk - 23-01-2012 23:14

Niejaki Tajner Apoloniusz jako prezes PZN zamiast wysłać śmigłowiec po Adasia Małysza postanowił go zaprosić na Puchar Świata w Zakopanem wysyłając mu smsa <hahaha>