Football Club United of Manchester - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Football Club United of Manchester (/showthread.php?tid=272) |
- pawlo - 27-02-2008 21:39 Odniosles sie do czegos, o czym zielonego pojecia nie masz, bo nawet nie przegladnales forum. Wiec cokolwiek bys tutaj teraz nie napisal, wyszlo jak wyszlo. Zarzuciles cos ludziom na forum, ktorych po peirwsze nie znasz, po drugie nie raczyles przeczytac ich postow, po trzecie nawet nie przegladnales forum.Wszystko dlatego ze chciales cos zarzucic wojtkowi. Juz nawet wychodzac calkowicie poza ten spor, to ta docinka byla wlasnie w stylu przedszkolaka. Gdzie ty w tym cytacie widzisz kladzenie szczegolny nacisk na awansie do wyzszej ligi? A tak to przedstawiles. Po rpostu zachowales sie jak troll i tyle. Wystarczajace arguemnty by nie traktowac ciebie powaznie. pozdro. - Maciek - 27-02-2008 22:01 pawlo napisał(a):Nie jest nigdzie powiedziane ze zeby byc kibicem untied trzeba tez kibicowac FC.Święte słowa A tak w ogóle Pawlo to wyluzuj nie potrzebnie od razu palisz znajomość Pejter to fajny chłopak/troll, napisał co napisał, ty na to odpowiedziałeś i nie ma sensu sobie więcej już udowadniać. Jakby ci ktoś napisał, że nigdy nie stałeś 29 godzin na granicy to też nie byłoby prawdziwe, co nie znaczy, że od razu trzeba armatę wyciągąć W każdym razie skorzystam z okazji i przywitam się z tobą przez forum właśnie w tym miejscu bo jeszcze nie miałem okazji. Także witam ;* - Pejter - 27-02-2008 22:41 pawlo napisał(a):Odniosles sie do czegos, o czym zielonego pojecia nie masz, bo nawet nie przegladnales forum. Odniosłem się do tekstu, który przeczytałem (więc logicznie rzecz biorąc - o tym pojęcie mam), a nie do postów na forum. pawlo napisał(a):Zarzuciles cos ludziom na forum, ktorych po peirwsze nie znasz, po drugie nie raczyles przeczytac ich postow, po trzecie nawet nie przegladnales forum. Zarzuciłem na podstawie tekstu, o czym ci już piszę drugi raz I nie ma znaczenia, czy znam, czy nie znam, czy przeczytałem posty, czy nie przeczytałem. Przeczytałem tekst i na jego podstawie (co podkreśliłem) wyciągnąłem wnioski, które przecież nie muszą być prawdziwe (i jestem praktycznie pewien, że nie są), ale z tekstu tak wynikało i tylko o tym pisałem, więc nie rozumiem o co się rzucasz. pawlo napisał(a):Gdzie ty w tym cytacie widzisz kladzenie szczegolny nacisk na awansie do wyzszej ligi? A tak to przedstawiles. O samym klubie FC United jest tylko właśnie ta wzmianka i pisałem to w tym kontekście. - Wojtek3 - 27-02-2008 22:54 1 Skelmersdale United 29 33 57 96 2 Curzon Ashton 28 28 57 99 3 Bamber Bridge 27 16 53 98 4 Bradford PA 26 28 50 98 5 Lancaster City 30 -4 47 83 6 Ossett Albion 29 9 46 85 7 FC United 24 24 45 99 FC UNITED wygrywa dzis 3-0 na Gigg Lane z Clitheroe i wskakujemy juz na 5 miejsce w tabeli i mamy straty 9 punktow do 1 ekipy Skelmersdale i 4 mecze rozegrane mniej Jak kazdy wiem FCUM w tym sezonie nie wygra The Treble bo 2 dni temu przegralismy z Nantwich 1-5, ale wyglada na to, ze ten mecz zostal odpuszczony w Presidents Cup ze wzgledu na napiety terminarz pod koniec Szykuje sie awans, bo jestesmy w formie a Bamber, Curzon i reszta dostaja ostatnio. Jestem dobrej mysli. Wiecej info na MUFC PASSION / FCUM.CO.UK / FCUM.PL Pawlo myslalem o ostatnim meczu w sezonie na Gartforth Town, 24 kwietnia, jesli bedzie awans bedzie konkretna feta, bez powinno tez byc, jedziemy ? - pawlo - 28-02-2008 02:51 @pejter nie wyjezdzaj tutaj jeszcze z logicznym mysleniem, bo juz siedzis w gownie po uszy a zaraz sie w nim utopisz. @maciek a witam. To widze tutaj sie ukrywasz, bo gdzies zniknales mi z oczu BTW ja caly czas jestem wyluzowany i w przeciwienstwie do pejtera nie zakladam niczego z gory Tylko komentuje posty napisane tutaj. Nie oceniam nikogo, tak wiec na pewno znajmosci nie pale, tym bardziej ze pamietam pejtera z dawnych czasow tej strony i forum (felietonista?). Oczywiscie moglbym rozbic jego pota na 17 cytatow i powytykac niescislosci i brak logiki, ale ze doprowadzi to jedynie do zasmiecenia tego tematu, wiec chill, luz, peace, love. Wracajac do tematu, to mamy naprawde dobra pozycje wyjsciowa, by zakonczyc sezon na pierwszym miejscu. I w sumie moze sie okazac, ze te przelozone mecze wyjda nam na dobre, bo chyba zlapalismy lekka zadyszke wtedy. Jedymny problem to czestotliwosc spotkan jaka bedziemy mieli. @wojtek Sezon konczy sie tak szybko? Sorka za moze zbyt ofensywny styl, czasem tak pisze, szczegolnie jak po nocach przesaiduje - Wojtek3 - 29-02-2008 14:16 @ pawlo Tak, tak przynajmniej pisalo na oficjalce, sluchaj oni musza skonczyc w terminie bo jak nie zajmiemy 1 pozycji to musimy miec czas na baraze, jakbys przekladali te mecze na pozniej plus baraze to bysmy skonczyli w pazdzierniku Takze tak czy siak trza pochytac ten wyjazd ewentualnie przedostatni mecz na Gigg Lane to jest jeszcze do obgadania dokladnie. Nie zapomnij o Arsenalu 12 kwietnia na Old Trafford bo to chyba priorytet, w takim razie spasuje z Aston Villi bo sie nie wyrobie.. Jutro wazny mecz z Bamber, trzymamy kciuki za FC UNITED Siostra George'a Besta wplacila na konto fundacji FCUM 10000 funtow ze sprzedazy ksiazek jej brata. Prawdopodobnie kasa pojdzie na nowy stadion, dziek! - Wojtek3 - 02-03-2008 15:33 No i wczoraj FCU nie wykorzystalo szansy zblizenia sie do Bamber Jak juz kazdy pewnie wie co interesuje sie FCU, zremisowalismy 2-2 po zacietym meczu. Do przerwy gra toczyla sie glownie na srodku boiska, mielismy moze 2 dobre sytuacje, Rory jedna raz przestrzelil a druga Wright. Stracilismy w tym meczu Pattersona i wiadomo juz byl ze z przodu nie zaciekawie bedzie. Rudd juz nie gra tak jak w poprzednim sezonie a Nick Robinson to taki drugi Cristiano Ronaldo, raj przez pol boisk i strata pilki Jakies 10 min po przerwie Bamber wykorzystalo zamieszanie podbramkowe i strzelil bramke Ashtonowi, 0-1. FCU ruszylo do ataku z naszym co raz lepszym dopingiem, chyba 5 min pozniej wyrownali, byla to jakas 60 min do 85 min stwrorzylismy sobie chyba z 7-8 sytuacji i zadnej nie wykorzystalismy :!: Musialo sie zemscic i Bamber na 10 min przed koncem wpakowalo nam bramke po naszym odslonieciu sie. Walczylismy do konca i w 94 min Wright pieknym strzalem zza pola karnego wyrownuje. W 95 min kiedy sedzia wlasnie mial konczyc mecz, Robinson mogl strzelil na 3-2 ale nie udalo sie. Potwierdzilo sie przyslowie, niewykorzystane sytaucje sie mszcza - EricRyan - 02-03-2008 18:21 Wojtek3 napisał(a):strzelil bramke AshtonowiWojtek, Sam 13 lutego w sparingowym meczu z Flixton złapał kontuzje palca i jego powrót w pierwszych diagnozach byl przewidziany w 2-3 tygodnie. FC UNITED od razu wypożyczyło 20letniego Aaron Grundy'ego z Bury FC i od meczu z Skelmersdale United wychodzi w podstawowej 11tce. Spisuje się dobrze a trzeba pamiętać, że nie ma dużego doświadczenia, bo tej pory w pierwszej drużynie Bury grał tylko w 2 meczach w wyjściowym składzie. Szkoda straconych punktów z Bamber Bridge, ale trzeba sie cieszyć z tego co jest, bo nawet radiowi komentatorzy mówili juz o porażce, a tu Chris Baguley poraz kolejny potwierdził że jest świetnym strzelcem bramek z dystansu. Znany jest głównie z perfekcyjnie wykonywanych freekick'ów ale z gry też potrafi nieźle przymierzyć A to potwierdzenia jego mozliwosci strzeleckich: <a class="postlink" href="http://youtube.com/watch?v=6GxK0synAa4">http://youtube.com/watch?v=6GxK0synAa4</a> <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=Y544IKwucSk">http://www.youtube.com/watch?v=Y544IKwucSk</a> Nieprzypadkowo zaczynają o nim mówić Beckham z FC UNITED Rywale też gubią punkty więc sprawa awansu jest cały czas otwarta. W środę kolejny hit-match na Gigg Lane a tym razem wizytujemy Curzon Ashton. Oby tylko kontuzja Rorego nie okazała sie poważna. Wojtek, widze ze nie mam z Tobą szans w liczbie zaliczonych meczy FCU Już prawie mnie dogoniłeś a plany masz takie, ze moge zapomnieć o konkurowaniu z Tobą... Fajnie, ze się wciągnąłeś i kiedys napewno spotkamy sie na meczu FC. P.S. Witam Pawlo Pejter ciężki przypadek na punkcie FCU więc nie ma co z nim walczyć - Wojtek3 - 02-03-2008 20:00 No tak Eric racja racja, Ashton prawdopodbnie wroci pod koniec sezonu, albo juz wcale, ten bramkarz Bury jest calkiem przyzwoity, na rozgrzewce mial koszulke Bury FC wlasnie Plany planami, mam nadzieje, ze juz wkrotce wlasnie zawizytujesz na Gigg Lane Pod koniec kwietnia Ja, Pawlo i Skull jedziemy wlasnie na mecz to moze wtedy sie skusisz, choc wiadomo, ze terminarz jest ruchomy i musialbys troche zaryzykowac, ewentualnie polaczyc to z wyjazdem na UNITED. Jak kazdy wie, wczoraj przed meczem byl tez Youth Day FC UNITED z czego dochod zostal przeznaczony na nowy stadion Podaje link z tego dnia + doping przed w trakcie i po meczu Cos wspanialego... <a class="postlink" href="http://www.fcumleighdistrict.co.uk/downloads.html">http://www.fcumleighdistrict.co.uk/downloads.html</a> BTW. :lol: - Wojtek3 - 05-03-2008 23:31 FC UNITED 3 - 2 Curzon Ashton Co to byl za mecz! UNITED od poczatku staralo sie narzucic tempo, jednak w srodku CA ladnie rozbijalo nasze ataki, ladnie zaprezentowal sie w druzynie gosci Rhordi Giggs, brat Ryana Giggs'a former player FC UNITED Strzelil nam gola na 2-2. UNITED objelo prowadzenie na 1-0 w 45 min po strzale wiadomo kogo - Rorego Pattersona to juz jego 30 gol w tym sezonie! W II polowie wyrownal ktos z ekipy CA a kila minut pozniej kapitan Dave Chadwick strzela na 2-1! Nasza radosc nie trwala zbyt dlugo bo gola na 2-2 strzela Rhordi. Na 10 min przed koncem do siatki pilke pakuje znowu Patterson i utrzymuje te prowadzenie. Ladny doping RED ARMY. Teraz juz mamy 52 punkty i 3 mecze mniej niz CA i Skelmersdale ktore maja po 60 punktow. Szanse na awans sa wciaz otwarte! Come ON FC UNITED! W srode mecz w Manchester Premier Cup. - Fred The Red - 06-03-2008 15:29 Cytat:BTW. :lol: Pejter :o :wink: - Pejter - 06-03-2008 17:02 Fred The Red napisał(a):Pejter Dementuję. Nigdy nie napisałem, że nienawidzę FC United, bo i nie mam za co - Wojtek3 - 08-03-2008 22:39 Bamber Bridge przegrywa dzis z Welfield 0-1 u siebie! Bramke traca w 61 min przy prawie 200 osobowej widowni. FC United Of Manchester dzis mial przerwe od UniBond i grali w Presidents Cup, jak wiemy przegrali z Nantwich 1-5, ale w ekipie Nantwich zagral nieuprawiony zawodnik, takze my gralismy w polfinale przeciwko Goole na wyjezdzie, wygrywamy 1-3 i awansujemy do finalu i mamy szanse na The Treble! Gramy jescze w Manchester Premier Cup i bardzo bardzo duze szanse na awans z 1 miejsca, poniewaz pierwsze Skelmersdale ma 31 meczy jak i drugie Curzon. My 27 Bardzo bardzo duze szanse i coraz mniej wymagajcaych rywali na drodze. Wiaże duze nadzieje z The Treble w 8 lidze. Gole strzelali Baguley 2x oraz niezawodny w tym sezonie Rory Patterson ktory ma juz na koncie 31 goli w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach. Mecz oglądało prawie 1 tys kibicow, final odbedzie sie na stadionie Curzon Ashton na ktorym gra sie nam naprawde dobrze. Za niedlugo mecz w Manchester Premier Cup. Takze zaniedlugo nastepne Youth UNITED Day. - EricRyan - 19-03-2008 19:49 Po dramatycznym meczu z Newcastle Blue Star na Gigg Lane i wygranej 3-2 (gol Cardena w 90 min), wczoraj odpadliśmy z Manchester Premier Cup. Wyjazdowy 1/2 finałowy pojedynek z Radcliffe Borough (ostatnia druzyny tabeli naszej ligi!) zakończył się naszą klęską 3:1 pomimo, ze do przerwy prowadzilismy 0:1. Szkoda pucharu bo bardzo daleko zaszlismy, ale juz w sobote okazja do rewanzu na Radcliffe Borough, bo podejmujemy ich na Gigg Lane w ramach rozgrywek ligowych. Nasza sytuacja w tabeli na pierwszy rzut oka wygląda dobrze, bo najgroźniejszym rywalem wydaje sie Bradford Park Avenue do którego mamy 7 pkt straty, ale 3 mecze rozegrane mniej. Niby wystarczy wygrac te zaległe mecze ale wystarczy popatrzeć na nasz terminarz do końca sezonu i zobaczymy jak trudne zadanie czeka FC UNITED! UWAGA: od sobotniego meczu w 36 dni mamy do rozegrania 14 spotkań w tym tylko 5 na własnym stadionie... Nie słyszałem żeby jakaś drużyna miała kiedykolwiek tak napiety terminarz :/ - Wojtek3 - 20-03-2008 13:07 Nie wiem co sie stalo z FCUM poprzedniej gry, przeciwnik bardzo slaby a byla swietna okazja do wejscia w final Manchester Premier Cup. Na pewno mecz nie zostal odpuszczony z powodu napietego terminarzu, poniewaz w tej fazie rozgrywek takich rzeczy sie poprostu nie robi. Cieszmy sie wiec finalem w Presidents Cup... Co do ligi, stoimy na bardzo dobrej pozycji wyjsciowej i tylko zadyszka moze nam przeszkodzic w niewygraniu ligi, a grze w barazach, tak jak przedstawil Eric, mecz za meczem, ale ekipy z ktorymi bedziemy grac zajmuja miejsca od 10 w dol, takze powinno byc ok, mam chyba spotkanie z Bradford ktore bedzie bardzo ciezkie. Jestem dobrej mysli mimo wszystko |