![]() |
Ciekawostki i dziwności ze świata sportu - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Ciekawostki i dziwności ze świata sportu (/showthread.php?tid=403) |
- Maciek - 10-08-2008 20:24 mashutd napisał(a):Maciek czy ty masz nasrane w głowie?Nigdy tego nie zaprzeczałem Poza tym, widzę, że ciężko ci poszło ze zrozumieniem co faktycznie miałem na myśli. Nawet nie pytam ciebie ile nocy przepłakałeś z powodu niedoli Chińczyków, bo wiem, że było ich z 800 w ciągu ostatniego półrocza. Tak, wiem to. Głowę też daje, że w sklepie zawsze sprawdzasz metki i instrukcje, by przypadkie nie zakupić czegoś wykonanego w Wietnamie, Tajpej (czy jak to się teraz Tajwan pisze?) czy właśnie w Chinach. Zapewne wolałbyś mieć wszystko trzykrotnie droższe, nie jeść, niewiele pić, być osowiały, nie bawić się nigdy zabawkami, pluszakami, nie grać w piłkę nożną (która sklejona/zszyta jest w Chinach), byle jakieś pare osób mogło sobie pokrzyczeć na placu, że im się nie podoba. Ja cię naprawdę rozumiem i ci w to wszystko wierzę. Wszyscy prócz mnie tak to przeżywają, a ja jakoś wolę mieć te rzeczy taniej, grać w piłkę, obejrzeć świetnie zorganizowane IO i w dupie mam dolę części mieszkańców Chin czy innego kraju, którego mieszkańcy sami o siebie nie potrafią się zatroszczyć, demokracji nigdy u siebie nie mieli i mieć nie będą, bo taka jest ich cywilizacja. Wiem też, że ty to wszystko wiesz, podobnie jak i wiele innych mądrych rzeczy, dlatego proszę cię o jedno - wyjedź do Chin czy na Białoruś i wspomóż tamtejszą opozycję, demokratyzację tych krajów w sposób faktyczny i namacalny, bo przed monitorem, to sobie można ![]() Na politykę patrzy się w skali globalnej, kto patrzy inaczej, ten się nie zna. Pozdrawiam - mashutd - 11-08-2008 21:28 Maciek nie chodzi o dole Chińczyków i nie kupowanie produktów produkowanych w Chinach (musiałbym chodzić nagi) nie potrafie poprostu zrozumieć jak można cieszyć się tzw. Świętem sportu w kraju w którym ludzie giną za przekonania i religie. nie jestem żadnym aktywistą i nie oglądam metek może poprostu mam nasrane inaczej w głowie pozdrawiam - Maciek - 11-08-2008 21:40 Ja tym nikogo nie krzywdzę, że podziwiam wyczyny Phelpsa. Za to kupowanie produktów wytworzonych przez wyzyskiwanych pracowników, jest wspieraniem reżimu i gwoździem do trumny narodu chińskiego. Prawda jest taka, że sami niech się o siebie zatroszczą, albo niech poddadzą się swojej cywilizacji i żyją zgodnie z przykazaniami filozofów z Konfucjuszem na czele Ja troszeczke już pożyłem i wiem, że nie należy się przejmować rzeczami, na które nie ma się wpływu i nie zaprzątać sobie głowy właśnie tego typu rzeczami, toteż nie zapalam świeczek każdemu zmarłemu o którym przeczytam, bo raz, że to nie ma sensu, dwa, że takie zapalanie traci swoją siłe i znaczenie, skoro każdemu zapala się tak samo, trzy, ten świat jest taki, że szybko potrafi wyleczyć myśli utopijne i zmusza do bycia znieczulicą, uczy mądrości i wskazuje to, co naprawdę jest ważne, subiektywnie. To wszystko zawiera się w słowie rozsądek. Tyle ![]() Poza tym, dużo gorzej niż w Chinach jest w Korei Północnej, a jakoś nikt o tym teraz nie mówi, bo bardziej modne jest krytykowanie Chin, bo mają IO i są na świeczniku... |