Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 02-08-2010 22:29

matys napisał(a):A Lassana nie? Porównamy może osiągnięcia jednego i drugiego?
Chętnie Smile

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 02-08-2010 22:31

matys napisał(a):?

Lass. Taki suchar Tongue

Lassana jest młodszy to raz. Zasmakował PL to dwa. W drużynie pokroju real madryt, czyli plus minus teamowi z obecnego top10 europejskiej piłki prezentował się lepiej od starszego kolegi z kwadratową głową - 3.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 02-08-2010 22:44

Foster napisał(a):Chętnie Smile
No to tak:

Mahamadou: 4x mistrz Francji, 3x puchar Francjii, 2x mistrz z Realem
Lassana: 2x Fa Cup, 1x CC.

No, jednak Lassana lepszy.

danieltwi napisał(a):Zasmakował PL to dwa.
No ok, ale to były 24 mecze w barwach Portsmouth przez dwa lata(za wiki), nawet nie wiem czy wszystkie w lidze. Nie za wiele. Mahamadou za to był prze kilka sezonów podstawowym graczem Lyonu, a zawodnicy z ligi francuskiej w Anglii radzą sobie bardzo dobrze. Np. taki Essien. Dla mnie bardzo podobny typ gracza.

danieltwi napisał(a):W drużynie pokroju real madryt, czyli plus minus teamowi z obecnego top10 europejskiej piłki prezentował się lepiej od starszego kolegi z kwadratową głową - 3.
No nie wiem, jakoś starszy z Diarrów zdobył z Realem dwa majstry, właśnie wtedy kiedy był podstawowym graczem Królewskich i rozegrał w barwach Realuw swoich dwóch pierwszy sezonach więcej meczów jak Lassana.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 02-08-2010 22:55

BTW - jego statystyki, znalezione na szybko.

<a class="postlink" href="http://www.chickencounting.com/2010/01/vintage-thrifted-and-handmade-all-in.html">http://www.chickencounting.com/2010/01/ ... ll-in.html</a>

Statsy ma gorsze od drugiego Diarry, jednak nie jestem jednym z tych, którzy na ślepo wierzą statystykom. Lass dodatkowo wpisuje się w nasza politykę transferową, Mahamadou hm, może a nóż drzemie w nim coś pokroju Senna2.
Imo nie wytransferujemy żadnego.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 02-08-2010 22:57

Co to za link? :lol:

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Adis - 02-08-2010 22:59

Ha ha ha <rotfl>

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 02-08-2010 23:01

O chuj :roll:

Wybaczcie Wink po kilku piwkach jestem.
To ten link Smile

<a class="postlink" href="http://soccernet.espn.go.com/player/_/id/67870/lassana-diarra?cc=5739">http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ra?cc=5739</a>

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Czary - 02-08-2010 23:05

Byłeś blisko. :lol:

Nie jestem zwolennikiem żadnego z Diarr w United, ale rzeczywiście bardziej spasowałby nam Mahomodon.

- tańszy,
- sprawdzony,
- doświadczony,
- nie miałby problemu, gdyby miał siedzieć na ławce.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 02-08-2010 23:11

danieltwi napisał(a):Statsy ma gorsze od drugiego Diarry, jednak nie jestem jednym z tych, którzy na ślepo wierzą statystykom.
Ja też, ale akurat osiągnięcia mówią same za siebie.

Mahamadou w wieku 22 lat już wygrywał z Lyonem majstra. Lassana ma 25 wiosen, udany epizod w Portsmouth i kapitalne pół sezonu w Realu.

Daniel, nawet jak po pijaku, to kurwa, to jest artykuł o torebkach :lol:

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 02-08-2010 23:14

matys napisał(a):Daniel, nawet jak po pijaku, to kurwa, to jest artykuł o torebkach :lol:

Wydało się Wink Jakoś sobie dorabiam :lol:

Poważnie to tak to już jest jak piszę się jednocześnie z kobietą i tu ;] uwierzcie :roll: !

E: UrodzinoweWink

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - panopticum - 03-08-2010 09:29

Torebka w groszki na cześć Hernandeza?Wink

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 03-08-2010 13:59

Racja, statystyki ma lepsze, jednak to, że klub w którym zdobył więcej pucharów, nie oznacza, że jest lepszy od zawodnika, który grał w drużynie, która nie zdobywała trofeów. Oglądałem kilkanaście meczy jednego i drugiego i to Lassana mnie bardziej przekonuje. Poza tym mam w klasie kolegę, który jest kibicem Realu i chwalił L. Diarre pod niebiosa.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 05-08-2010 16:51

Cytat:Manchester United have been given a boost in their bid to land Mesut Ozil while Hamburg's Piotr Trochowski continues to be linked with the Old Trafford outfit.
SkySports.com

Nie muszę dodawać, że SkySports.com to jeden z najpoważniejszych (jeżeli nie najpoważniejszy) serwis sportowy na Wyspach. Ciekawe, czy rzeczywiście staramy się o Ozila i Trochowskiego? Ja bym raczej widział tylko tego pierwszego.
Normalnie mam już dość tych codziennych plotek o Ozilu, ale gdy pisze o tym Sky, to sie jednak jaram. :twisted:

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Zdzichu - 05-08-2010 16:53

Ktoś mi powie na co my czekamy z tym Ozilem ? Z kursów wynikało, że byliśmy/jesteśmy o krok od pozyskania go, a nic się nie dzieje. Grajek dobry, może grać na różnych pozycjach. Idealny partner dla Fletchera, grający bardziej ofensywnie, a w razie czego bez problemu zagra na skrzydle. Do tego nieźle bije rożne, co w zeszłym sezonie szło u nas fatalnie. Abstrahując już od tego, że więcej niż 12/16 mln za niego nie będzie trzeba dać. W dzisiejszej sytuacji, przy takich cenach, biorąc pod uwagę umiejętności i przydatność Ozila dla MU mamy go za pół darmo. Nie mam pojęcia na co czeka Ferguson, aż mu się skończy kontrakt i Ancelotti bez problemu zaoferuje mu o wiele wyższy kontrakt? :?

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 05-08-2010 17:18

Patrząc na nasze ostatnie mecze i to jaką rolę pełnią u nas skrzydłowi, a w systemie 442 drugi cofający się zazwyczaj napastnik, coraz bardziej skłaniam się ku temu by zacząć szukać DMa z ofensywnymi predyspozycjami lub w drugą stroną AMa, który nie zapominałby także o zadaniach defensywnych-destrukcyjnych. Defour byłby zatem idealny, pytanie tylko czy wróci do swojej, świetnej, dyspozycji sprzed kontuzji.