Redcafe.pl - oceny, sugestie, propozycje - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: RedCafe.pl (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Dział: Uwagi i sugestie (/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Redcafe.pl - oceny, sugestie, propozycje (/showthread.php?tid=1669) |
Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Tomassen - 28-06-2008 17:57 Figlarz napisał(a):TYLKO BŁAGAM - ZMIEŃCIE KOLORYSTYKĘ !!! Hehe. Dużej większości userów się kolory podobają. Już nie wspomnę o tym, że pewne forum zrobiło kolorystykę... eee że to tak ujmę: łudząco podobną do naszej. Żeby nie powiedzieć, że zdarli Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mally - 28-06-2008 18:35 <hahaha> Tak, redlog pierwszy we wszechświecie wpadł na pomysł z taką kolorystyką. <hahaha> Kisia92 napisał(a):taki, albo bardzo podobny styl jest jednym ze standardowych w php3^^Oni też podrąbali kolorystykę? :evil: Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Kisia92 - 28-06-2008 18:40 Mi sie wydaje, że taki, albo bardzo podobny styl jest jednym ze standardowych w php3^^ Możliwe, że się mylę... Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - pawlo - 28-06-2008 19:53 Kolorystyka jest genialna. Zadne inne forum nie czyta mi sie tak przyjemnie jak to. Jak radzio to spierdzieli to oficjalnie ma wpierdol. Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 28-06-2008 21:42 Kisia92 napisał(a):Mi sie wydaje, że taki, albo bardzo podobny styl jest jednym ze standardowych w php3^^Takiej kolorystyki nigdzie nie znajdziesz :-). To jest moja autorska kolorystyka. Co do htmla to owszem jest oparty na standardowym prosilverze (jak większość styli - w końcu jakiś szkielet musi być), ale jest już tak zmodyfikowany, że też wątpię, aby gdzieś, jakieś forum miało identyczne rzeczy. Ale powtórzę to jeszcze raz - obecna kolorystyka redcafe jest UNIKALNA. Mogą się znaleźć gdzieś podobne, ale na 100% nie identyczne , ale pamiętajcie ważne kto pierwszy wpadł na taką kolorystykę Nie zamierzam zmieniać kolorystyki bo się fajnie czyta. Możliwe są tylko pewne zmiany kosmetyczne ;-). Decyzja jest podyktowana zdaniem większości forumowiczów, którym obecny wygląd podoba się. Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 28-06-2008 21:59 Ja tam zdania nie zmienię. Po prostu wszystko mi się zlewa i czyta się trudniej. Jakaś przedziałka między postami by się przydała... Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mucha - 28-06-2008 22:05 Przeciez masz biały pasek między postami. Mnie się kolorstyka podoba. I co ważne forum jest przejrzyste, posiada prosty szkielet. A co do przedziałki między postami to zauważ, że raz tło postu jest jaśniejsze, a raz ciemniejsze. Nie wiem o co ci chodzi, wszystkie posty są świetnie oddzielone. Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - sebos_krk - 28-06-2008 22:10 muszeq napisał(a):Przecież masz biały pasek między postami.Nie tylko pasek, ale przecież pogrubiony temat na czerwono, datę pisania na górze każdego postu. Jest nadzwyczajnie czytelnie Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Tomassen - 28-06-2008 22:14 radzio napisał(a):ale pamiętajcie ważne kto pierwszy wpadł na taką kolorystykę uważaj, adminie, bo za chwilę wyśmieje Cię autor jednego z powyższych postów :] Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 28-06-2008 22:16 Tomassen napisał(a):uważaj, adminie, bo za chwilę wyśmieje Cię autor jednego z powyższych postów :]Od kiedy powstał wolny rynek - kto pierwszy ten lepszy ;-). A redcafe ma coś unikalnego i własnego więc sorry , ale żeby wyśmiewać kogoś za fakty to trzeba być niezłym lolem Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mally - 30-06-2008 21:49 Proszę o zmianę nicku na 'lolem'. Aaa, Radzio, przejrzałeś wszyyystkie fora na świecie? Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 30-06-2008 22:06 mally napisał(a):Proszę o zmianę nicku na 'lolem'. Aaa, Radzio, przejrzałeś wszyyystkie fora na świecie?Mally nie łap mnie za słówka ;-). Dlaczego twierdzę, że redcafe ma unikalną kolorystykę etc? Bardzo prosta odpowiedź: kolorów dostępnych przez css jest ~16 mln ;-) więc sorry, ale jeśli ktoś ma taką samą kolorystykę to znaczy, że zerżnął ;-). Do tego ilość dostępnych styli do phpbb3 jest skończona (jest malutko) i je akurat można przejrzeć w 10 minut ;-). Więc w takim razie nie mam potrzeby przeglądać wszystkich for na świecie. A jak już mówimy o tych wszystkich forach.... skoro mam do dyspozycji 16 mln kolorów, na redcafe korzysta z powiedzmy z 15 więc prawdopodobieństwo, że jakieś inne forum będzie miało takie same jest jak 1 do kilkuset milionów, a nawet miliarda :-). Więc sorry twoje słowa mnie tylko śmieszą . Nie mówiąc już o autorskich zmianach html i php więc tym bardziej drugiego takiego forum jak RedCafe.pl na świecie nie znajdziesz ;-). Tyle w tym temacie, jeśli twierdzisz, że jest inaczej to podaj kontrprzykład mój drogi (życzę powodzenia w przeglądaniu wszystkich for na świecie xD) Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mally - 30-06-2008 22:20 Widzisz, 16 milionów kolorów a ludzie z redloga w standardowym skinie, czy tam ściągniętym skądś (w sensie z jakieś strony ze skinami), widzieli 'zerżnięte z redloga kolory'. Więc albo oni się czepiają, albo Ty po prostu ciut zmieniłeś standard, ewentualnie coś ogólnie dostępnego. Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 30-06-2008 22:23 mally napisał(a):idzisz, 16 milionów kolorów a ludzie z redloga w standardowym skinieHmm, ale my mówimy o RedCafe , a to, że redlog jedzie na czymś gotowym - nie ukrywamy tego, info jest nawet w stopce na dole strony. mally napisał(a):widzieli 'zerżnięte z redloga kolory'Erm nie mylisz się w zeznaniach :>? mally napisał(a):Więc albo oni się czepiają, albo Ty po prostu ciut zmieniłeś standard, ewentualnie coś ogólnie dostępnego.Widać, ze nie przeczytałeś mojego posta. Skórek do phpbb3 jest mało więc znajdź skórkę niby z której zerżneliśmy ;-), a nie insynuuj, że redcafe nie ma oryginalnej kolorystyki. Po drugie Kisia napisała, że "zdaje jej się", a nie że widziała na 100%. Dlatego Mally weź sobie podaruj bo po prostu znowu zaczyna się krytykanctwo, a nie krytyka ;-). Gdybyć nie wiedział co to krytykanctwo: Cytat:krytykanctwo krytyka dla krytyki, nagminne wytykanie nie istniejących a. nieistotnych błędów lub braków (zwł. w działalności instytucji, władz itd.); krytyka instytucji w ocenie osób odpowiedzialnych za jej działalność. Więc sorry, ale właśnie to teraz widzę na siłę czepiasz się, wytykasz coś co nie istnieje. Brawo! Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mally - 01-07-2008 18:54 Słuchaj mnie jeszcze raz. Forum dp się odrodziło na jakiś czas. Standardowy skin, czy tam skin skądś ściągnięty. Wszedł Ringo i napisał 'że kolorystyka to z forum redloga'. Nie wiem, czy chodziło mu o to forum (a pewnie chodziło) czy o jakieś inne (a pewnie nie chodziło) w każdym razie napisał, że dp coś zerżnęło. Wynika więc z tego, że a) phpbb3 zerżnęło od Ciebie b) ta kolorystyka jest podobna do kolorystyki jakiegoś standardowego skina. Czaaaisz to? |