Redcafe.pl - Manchester United Forum
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Re: Rezerwy i młodzież - mucha - 14-01-2010 14:21

Bez przesady. Koleś dopiero co skończył 17 lat.

Re: Rezerwy i młodzież - branka - 14-01-2010 15:04

Roo miał 16 jak debiutował w lidze... i wielu wybitnych czy bardzo dobrych piłkarzy debiutowało tak wcześnie. Choć pocieszające jest, że nie wszyscy.

Re: Rezerwy i młodzież - RedLucas - 14-01-2010 16:11

No i co z tego, że ma te 17 lat? Jeśli widać w nim potencjał, jest wyróżniającą się postacią w młodzikach, to czemu nie miałby dostać szansy? W ten sposób tylko się załamuje tych chłopaków, którzy widzą, że mimo, iż dają z siebie wszystko i to z dobrym efektem, nie dostają szansy choćby w rezerwach. Tylko na siłę wystawiani są ci, za których płaciliśmy, którzy mają nazwisko.

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 14-01-2010 19:35

Keane jest drobnym zawodnikiem i z pewnością jeszcze trochę czasu minie zanim będzie fizycznie gotowy do gry w pierwszej drużynie. Spokojnie, ma jeszcze czas.

Re: Rezerwy i młodzież - mucha - 14-01-2010 21:38

To po pierwsze. A poza tym nie sądzę, by to wpłynęło dobrze na psychikę młodego chłopaka wystąpić w takim meczu. Niech sobie beztrosko napierdziela na poziomie juniorskim. Ma jeszcze mnóstwo czasu.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 21-01-2010 19:51

Sunderland vs United. Obertan, Diouf i Welbeck w pierwszym składzie. Macheda na ławce.

Man United: Amos - Gray, De Laet, Gill, Dudgeon - Norwood, C.Evans ©, James, Obertan - Welbeck, Diouf.
Ławka rezerwowych: Zieler, Moffatt, Stewart, Hewson, Macheda.

Początek meczu o godzinie 20:00.

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 21-01-2010 22:22

Wygraliśmy pewnie 4:0, a hattrickiem popisał się Diouf. Senegealczyk przypłacił jednak występ kontuzją i zobaczymy czy będzie zdolny do gry z Hull. Poza Dioufem wyróżnili się James i De Laet.

Re: Rezerwy i młodzież - ryszard - 21-01-2010 22:50

michal85 napisał(a):Wygraliśmy pewnie 4:0, a hattrickiem popisał się Diouf. Senegealczyk przypłacił jednak występ kontuzją i zobaczymy czy będzie zdolny do gry z Hull. Poza Dioufem wyróżnili się James i De Laet.
wszystko z nim jest OK - dostał w brzuch i cały czas odczuwał przez to ból. Komentatorzy na MU TV powiedzieli, że już mu przeszło. Jak się dostanie w okolice wątroby to ciężko cokolwiek zrobić, nie mówić już o graniu piłkę.

Co do samego meczu - Diouf prezentuje się na razie BARDZO DOBRZE. Aktualnie sprawa wrażenie piłkarza, którego nam brakowało w ostatnich latach: naturalnego egzekutora, dobrze grającego w powietrzu. Chłopak ma wszystko czego trzeba: szybkość, warunki fizyczne i instynkt. Wystarczy powiedzieć, że prowadząc dziś 3-0 z Sunderlandem, Diabły oddały tylko 3 cele strzały - wszystko zakończone bramką w wykonaniu Senegalczyka. Sam również miał 3 strzały, więc skuteczność 100%. I co najważniejsze: każdy z nich zakończony w inny sposób (braka na 1-0 zasługuje na wyróżnienie: wykończenie klasy światowej), co pozwala domniemywać, że nie jest to zawodnik z jednym trikiem a'la Gibson.

Wiem, że jest na to za wcześnie, ale powoli zaczynam wiązać z tym zawodnikiem spore nadzieje. Na pewno ten sezon zostanie przeznaczony na aklimatyzację, ale od przyszłego może dobry materiał na partnera Rooneya: szczególnie, że na skrzydle mamy Valencie, którego crossy w końcu mogłyby znajdować więcej wykończeń w postaci główek Dioufa. Trzymam za niego kciuki !

Re: Rezerwy i młodzież - ryszard - 22-01-2010 12:59

Bramki z meczu + wywiad: <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=KilM5rDGtGI&feature=related">http://www.youtube.com/watch?v=KilM5rDG ... re=related</a>

Same bramki (w lepszej jakości): <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=LSWq-3VjQ3k">http://www.youtube.com/watch?v=LSWq-3VjQ3k</a>

Strzela głową, prawą noga, lewą nogą...dobrze się zapowiada.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 22-01-2010 19:02

Jako, że miałem okazję oglądać to spotkanie, dodam parę słów od siebie na temat spotkania i postawy niektórych zawodników.
Rezerwy United dominowały praktycznie przez całe spotkanie. Obrona grała pewnie, nie popełniała błędów, dobrze funkcjonował środek drugiej linii.
Co do poszczególnych zawodników, to:
Amos - bardzo dobre spotkanie, niezwykle pewny. Trzy bardzo dobre interwencje, do tego duży spokój i dobra gra nogami.
.
De Laet - czyścił wszystko

James - kolejne naprawdę dobre spotkanie, tego młodego środkowego pomocnika. Mam nadzieję, iż w przyszłym sezonie Matthew zacznie grywać w CC, a jak nie to uda się na jakieś wypożyczenia, bo w rezerwach to on za dużo już się nie nauczy, a gołym okiem widać, że drzemie w nim spory potencjał

Welbeck - słabizna...nie dziwię się, że stracił miejsce w meczowej "18" na rzecz Senegalczyka.

Obertan - asysta, prócz tego niewiele. Gabi czasem gra zbyt indywidualnie Zalicza też sporo niecelnych zagrań

Diouf - trzy strzały w bramkę trzy bramki, czego chcieć więcej? Rooney widziałeś jak pierwszą bramkę zdobył Mame? Tongue

Re: Rezerwy i młodzież - ryszard - 28-01-2010 17:42

Dzisiaj swoje mecze rozgrywają zarówno młodziki jak i rezerwy: oba zapowiadają się ciekawie, jednak ze względu na silną kadrę, mam zamiar obejrzeć mecz rezerw. Oto skład:

United: Foster; Gray, De Laet, Gill, Fabio; Stewart, James, Evans, Hewson, Obertan; Diouf.

Jeśli uda się ugrać punkt lub więcej z Boltonem, United awansują na 1 miejsce, wyprzedzając Liverpool. Szczególną uwagę będzie trzeba zwrócić na Dioufa, Obertana, Fabio i Evansa (brat naszego stopera), który wyrasta ostatnio na lidera drużyny rezerw.

Re: Rezerwy i młodzież - branka - 28-01-2010 17:50

Dużo graczy, którzy już występowali w pierwszym składzie. Z niektórymi, jak ci których wymieniłeś na końcu wiążę duże nadzieje, szczególnie z Obertanem i Dioufem. chętnie bym zobaczyła mecz, ale czy będzie jakiś stream? Kiedyś miałam mutv online, ale już nie mam, zresztą na stronie głównej jest napisane, że i tak by tego nie pokazali...

Re: Rezerwy i młodzież - ryszard - 28-01-2010 17:58

Obecnie na tej stronie:
<a class="postlink" href="http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia">http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia</a>
są już podane 2 streamy: do 20 może coś się jeszcze pojawi, jednak nawet jeśli nic się nie zmieni, to któryś z nich powinien działać.

W zeszłym tygodniu, mecz rezerw z Sunderlandem obejrzałem bez problemów właśnie dzięki, jednemu z tych linków. Trzeba jedynie zainstalować ultra-surf, chociaż i bez niego czasami udaje się obejrzeć w spokoju całe spotkanie.

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 28-01-2010 18:19

Zawsze preferowałem bardziej mecze akademii, bo chłopaki grają od lat fajny, ofensywny futbol. Rezerwy złe nie są, ale mecze tam są zdecydowanie bardziej szarpane, jest więcej szachów. Chętniej zobaczyłbym dlatego U-18, ale w tym sezonie praktycznie niemożliwe jest zobaczyć ich w akcji live.

Skusze się dlatego na rezerwy, ale nie ze względu na Obertana czy Dioufa 8-)

Re: Rezerwy i młodzież - ryszard - 28-01-2010 18:26

Cytat:Chętniej zobaczyłbym dlatego U-18, ale w tym sezonie praktycznie niemożliwe jest zobaczyć ich w akcji live.
co prawda ich mecze nie są zazwyczaj uwzględniane w zestawieniach na takich stronach jak ta, która podałem wyżej, ale zawsze można spróbować "wyguglować" takie mecze. Wpisuje się po prostu słowa kluczowe a'la nazwa drużyn, data meczu i np "U-18" i może jakiś blog z relacją live wyskoczy: kiedyś tak wyszukałem mecze rezerw, więc może i z młodzikami da radę.