Redcafe.pl - Manchester United Forum
Komentatorzy sportowi - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Komentatorzy sportowi (/showthread.php?tid=183)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Re: Komentatorzy sportowi - Kosma - 13-03-2011 22:58

Foster napisał(a):A tak przy okazji komentatora z Sport1 to wczoraj dowiedziałem się, że u nas w drużynie gra niejaki Darron Gibs :?

Na Sportklubie grał za to Luis Valencia.

E: @down
Znów się wygłupiłem :oops:

Re: Komentatorzy sportowi - Angelito - 13-03-2011 23:00

<a class="postlink" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Valencia">http://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Valencia</a>

potem już mówił Luis Antonio Valencia ;] więc błędu raczej tutaj koleś nie popełnił

Foster napisał(a):
Kwas napisał(a):Wolałeś oglądać na niemieckim kanale ? Mając wybór, mimo komentatora - amatora zdecydowałbym się na polską wersję.
Po pierwsze, wyboru nie miałem, bo nie posiadam tego kanału. Po drugie, nawet gdyby miał to wolałbym oglądać po niemiecku niż słuchać tych debili z tej stacji.

na Sport1 była 1000000 razy lepsza jakość obrazu od Sportklubu
ja czekam na MotoGP i tak w miarę reagujących komentatorów np na mijanki czy upadki w stylu panów z eurosportu eng gdy jeszcze tam motory pokazywali live

Re: Komentatorzy sportowi - Adis - 13-03-2011 23:16

Kiedyś u nas grał Adolfo Valencia przecież, też na Sportklubie.

@down: faktycznie, całkiem możliwe.

Re: Komentatorzy sportowi - Kwas - 13-03-2011 23:21

Chyba na n-ce go tak nazwali.

Re: Komentatorzy sportowi - Mubinio - 14-03-2011 06:39

A ja nigdy nie zapomnę, jak nieodżałowanej pamięci (żyje, ale nie komentuje jużSmile) Marek Jóźwiak nazwał Scholesa.... Szolem.

Re: Komentatorzy sportowi - robaldo - 30-03-2011 12:24

Tak w temacie nieszczęsnego Sportklubu i zarazem wczorajszego meczu Anglia-Ghana. Jak ktoś oglądał, to pewnie rzuciło mu się w uszy, jak szanowny komentator chciał zrobić z Welbecka... obrońcę. Najpierw, jak wchodził na boisko to powiedział o nim obrońca Sunderlandu, a potem jak zobaczył, w jakim sektorze boiska operuje, to się zreflektował(rzecz jasna nie do końca Wink ) i zrobił z niego uniwersalnego gracza, który może grać i w obronie i w pomocy. Na zrobienie go napastnikiem nie starczyło już czasu meczowego :-D Całe szczęście, że nie zrobił z Welbecka bramkarza, bo dopiero wtedy miałby lekkie zdziwko :shock: , gdzie ten facet biega po boisku <hahaha>

Re: Komentatorzy sportowi - Tomasson - 30-03-2011 14:43

A teraz coś na przełamanie:

David Goldstrom, angielski komentator skoków narciarskich na Eurosporcie. Każda transmisja w jego wykonaniu to dla mnie majstersztyk, stanowi świetną alternatywę dla Szaranowicza. Tak więc gdy (nie)Szczęsny albo Snopek łapią za mikrofon, ja szybko przerzucam się na ESP i delektuję się komentarzem pana Davida. Wink

Próbka jego możliwości: <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=iQnVQ0uPKwo">http://www.youtube.com/watch?v=iQnVQ0uPKwo</a>

Re: Komentatorzy sportowi - Kosma - 21-04-2011 20:23

Wczoraj podczas El Classico mogli z kolei wykazać się ichmościowie z TVP. Do poziomy Ryczela czy Kołtonia bardzo im daleko, ale widać, który klub jest tym jedynym.

A już najlepszą opcją było, gdy ten spięty, niepewny Ronaldo mijał na pełnej prędkości zawodników FCB i do tego wbił gola, gdzie po drugiej stronie boiska genialny Messi obijał się o obronę Realu.

Re: Komentatorzy sportowi - matys - 05-05-2011 20:17

Na ipli jest polsatowskie studio LM z wczoraj. Polecam, Kowalczyk dał popis.

Re: Komentatorzy sportowi - panopticum - 05-05-2011 20:57

Co powiedział?

Re: Komentatorzy sportowi - matys - 05-05-2011 21:36

Tam gadają o tym nieuznanym golu i najpierw Borek mówi, że albo rzut wolny powinien być dla Realu, albo sędzia puszcza grę dalej i jest gol, potem jakiś drugi koleś(nie wiem kto to) też mówi, że błąd sędziego i skrytykował Maszczerano(jak według Wojtusia się wymawia jego nazwisko) za pajacowanie, wtem odzywa się Kowalczyk, gol nie powinien być uznany, Ronaldo przeszkodził Maszczerano w interwencji i ten nie mógł wybić piłki spod nóg Higuaina. Bardzo logiczne Idea To się go Borek pyta, jak to możliwe, że sędzia dał wolny dla Barcelony, to ten mówi, że 'widocznie sędzia podjął taką decyzję' i go Kołtoń wtedy wyśmiał. Potem jeszcze mówił, że nie można mówić o nieuznanym golu, bo sędzia gwizdnął zanim Higuain strzelił gola. Znowu bardzo trafna analiza.

Jeszcze pokazują faul Adebayora, Kowlaczyk: "O, tutaj czerwona oczywiście, sędzia zawalił, że nie dał".

No prze debil.

Re: Komentatorzy sportowi - panopticum - 05-05-2011 21:48

Kowalczyk powinien częściej do lasu chodzić i grzyby zbierać, a rzadziej w studiu siedzieć.

Re: Komentatorzy sportowi - Jov - 06-05-2011 09:18

matys napisał(a):potem jakiś drugi koleś(nie wiem kto to)".
To był Dziekanowski. Też widziałem tą sytuacje i nie rozumiem jak można być tak stronniczym :shock:. Najlepszy był Kołtoń, który nic nie mówił, ale ciągle się śmiał pod nosem. <cwaniak>

Re: Komentatorzy sportowi - Hotwarty - 06-05-2011 09:34

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/iawr56-bqlU[/flash]

Here you go.

Kowalczyk reprezentuje biedę. Umysłową.

Re: Komentatorzy sportowi - daniel - 06-05-2011 10:38

Kowalczyk to gość z typowym barcelońskim podejściem - my wiemy co to futbol, my wiemy co to antyfutbol, my wiemy jak się wychowuje młodzież, my wiemy, że Ty nie masz racji itd. Choć z jednym byłbym w stanie się zgodzić, real popełnił sporo przewinień, inna sprawa, że niektóre przewinienia (jak Ronaldo na maszczerano <świr> ) były kuriozalne.

Jak komentator jest stronniczy to to słychać (jak u Ryczela), jak jest stronniczy ale jest dobrym komentatorem to słychać to już trochę mniej. Ciekaw jestem jakby wyglądał komentarz finału LM w przypadku mistrza z Nki? ...: przy piłce Szkot Darren Fletcher. Przy piłce najznakomitszy wychowanek lamassi, zdobywca dwóch złotych piłek, trzeci strzelec w historii barcelony, piłkarz na miarę XXI wieku, twarz chipsów Lays, mesjasz futbolu ależontozrobił Lionel Messi.