![]() |
Używki - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Używki (/showthread.php?tid=228) |
Re: Używki - panopticum - 15-02-2009 04:23 muszeq napisał(a):ciągle smakuje mi lubelska PerłaŚwietny browar! Żałuję że w Toruniu nie da się go odnaleźć. Ale jak jestem w Lublinie to pozycja obowiązkowa. Pił ktoś z was "Kasztelana"? Piwo z mojego miasta. <niesforny> Re: Używki - mlody_unw - 15-02-2009 10:21 pan_opticum napisał(a):Pił ktoś z was "Kasztelana"? O ile dobrze pamiętam to było to piwo nie pasteryzowane ? Takie są bardzo smaczne ![]() Re: Używki - mufan16 - 15-02-2009 11:50 Kasztelan naprawdę dobre piwko, ale są oczywiście lepsze:-). Re: Używki - bartez - 15-02-2009 23:00 a może mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym Budweiserze cieskim co reklamują teraz ? Re: Używki - mlody_unw - 15-02-2009 23:23 Oficjalny sponsor United ![]() ![]() Re: Używki - Kisia92 - 15-02-2009 23:31 w każdej żabce także powinien być Re: Używki - matys - 15-02-2009 23:49 Kisia92 napisał(a):w każdej żabce także powinien byćPrzecież Żabki podobno pozamykali wszystkie. Re: Używki - Minh - 16-02-2009 00:07 Pfff, w Warszawie są :* Re: Używki - Kisia92 - 16-02-2009 11:34 matys napisał(a):Kisia92 napisał(a):w każdej żabce także powinien byćPrzecież Żabki podobno pozamykali wszystkie. nie zauważyłam, żeby jakąkolwiek zamknęli, nie mówiąc już o wszystkich Re: Używki - chazy - 16-02-2009 19:56 Heineken jest moim zdaniem najlepszy sposród piw powszechnie dostępnych. za nim plasuje się Żywiec i Tyskie. Re: Używki - Szymcio - 16-02-2009 21:02 matys napisał(a):Przecież Żabki podobno pozamykali wszystkie. To była jeno taka reklama. A ostatecznie okazało się że zamknęli żabki z kasą czy jaki chuj. Dokładnie nie pamiętam o co w tym chodziło, ale ogólnie to był taki dżołk. Ostatnio zaobserwowałem coś, co mnie zdołowało. Lech Premium, moje ulubione piwko w nowej szacie. Kupiłem sobie w sobotę trzy, pojechałem do kolegi... Skosztowałem. No i jakby się pogorszyło w smaku. Stare Premium było imo lepsze niż to nowe. Wyżłopałem tylko dwa, bo naprawdę mi nie wchodziło. Może akurat nie miałem dnia, a może rzeczywiście smak nie ten? Re: Używki - truered - 04-05-2009 21:02 Ostatnio, tylko Sambuca. Mozna w Monopolu ją dostać za 50 zł, a gwarantuje,że flaszka starczy na ok.2 tygodnie dobrego picia. Otóż jest to liker anyżowy z Włoch. Ma przyjemny, słodkawy smak, lecz mocny,intensywny zapach. Pić Sambucę należy w następujacy sposób: 1)załatwiasz koniakówkę, ![]() i mniejszą szklankę moze byc taka do whisky ![]() Ponadto potrzebna będzie słomka, serwetka i zapalniczka. Kładziesz koniakówkę na szklance od whisky w taki sposób,żeby dno szklanki było oparte o gorne krawedzie whiskaczówki(nie mylić z whiskasem. Wlewacie 10 ml sambucci do koniakówki i podpalacie. Następnie kręcicie tą końcówką od koniakówki ( z takim obszernym, kulistym, płaskim kszałtym) i czekacie chwilkę. Potem przelewacie z góry ten płonący nektar do whiskaczówki i gasicie go blokując dopływ powietrza do szklanki,innymi słowy przywieracie krawędziami szklanek do siebie. Wcześniej przebijcie środek serwetki słomką i tworzycie w słomce kąt prosty. Krótszą krawędź wystawiacie przez otwór w serwetce natomiast długa powinna isc pod nia i wystawac troche poza. Po ugaszeniu tego ognia w napoju, koniakówkę kładziecie na serwetce, w taki sposób,żeby krótsza krawędź słomki była w "środku" koniakówki, natomiast dłuższa wystawała poza serwetke i koniakówkę. Pijecie i wciągacie tzw."Buchy" z środka koniakówki (ok.5-7) , następnie odsłaniacie koniakówkę i wwąchujecie te opary pozostale po ognistej sambucę. Po 6 takich marnuje się mało Sambuci, za to emocje gwarantowane. Jedna uwaga, przed piciem nalezy być mocno najedzonym,gdyż Sambuca jest gorąca i mocno wali po żołądku. Picie na czczo niewskazane.(wiem z autopsji). Enjoy! Edit: Mozna tez pić z 3 ziarenkami kawy, osobiscie nie polecam, bo po 4tej szklance coraz cieżej przechodza te ziarna przez gardło. Włosi chleja to w kieliszku i tylko tak podpalają. Tak nie próbowałem,więc sie nie wypowiadam. Re: Używki - dsw_MUszyna - 05-05-2009 12:00 Truered, tak to się robi? bo słowo pisane jest dla mnie zbyt skomplikowane <gafa> Re: Używki - panopticum - 05-05-2009 12:07 Nie trzeba aż takiego hardkoru, wystarczy podpalić alkohol. Tyle ognia nie jest wymagane ![]() Re: Używki - truered - 05-05-2009 13:42 No i to jest ta włoska metoda :-) Ja piję ja trochę inaczej ![]() |