![]() |
Seriale - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Seriale (/showthread.php?tid=80) |
Re: Seriale - user999 - 24-05-2011 15:55 Niestety, ale chyba masz racje;D Re: Seriale - Kamill - 14-06-2011 00:32 Ktoś tu oprócz mnie ogląda "The Killing"? Najnowszy odcinek jest genialny. :o <a class="postlink" href="http://www.filmweb.pl/serial/Killing%2C+The-2011-576962">http://www.filmweb.pl/serial/Killing%2C+The-2011-576962</a> Cytat:Serial opowiada historię morderstwa młodej dziewczyny i późniejszego śledztwa. Łączy w sobie trzy wątki - detektywów pracujących nad sprawą, rodziny pogrążonej w żałobie oraz podejrzanych. Ukazuje również polityków zamieszanych w tę sprawę. Jak się okazuje, tu nie ma żadnych przypadków: każdy ma jakiś sekret, a kiedy bohater myśli, że udało mu się ruszyć do przodu, jego przeszłość daje o sobie znać. Polecam. Re: Seriale - samcro - 14-06-2011 07:44 Viking napisał(a):Ktoś tu oprócz mnie ogląda "The Killing"? Najnowszy odcinek jest genialny. :oja oglądam To i Grę o tron. Killing obecnie stoi wyżej w hierarchii bo po przeczytaniu książki Martina serial gry o tron zaczął mnie nudzić. Re: Seriale - Kamill - 14-06-2011 10:43 Grę o tron planuję obejrzeć niedługo, pierwszy sezon już się kończy? No i wreszcie dokończę oglądanie Breaking Bad, bo w lipcu nowy sezon się zaczyna. I co, jakie odczucia po ostatnim odcinku? Re: Seriale - samcro - 14-06-2011 11:01 pierwszy sezon już się kończy, jeszcze 3 odcinki, następny sezon pewnie za rok.drugi tom książki muszę kupić.Ale nie wiem czy nie czytać po projekcji, bo jak zacząłem oglądać nie znając książki serial bardzo mi się podobał, teraz zdążyłem kupić i przeczytać to ekranizacja mnie nudzi i nie zaskakuje niestety. Co to the Killing to po najnowszym odcinku czekam niecierpliwie na finał, . Niby serial bez super efektów,wielkich pieniędzy, w miarę prosty ale klimat ma wypas.Muszę obejrzeć pierwowzór bodajże duński?jeśli dobrze pamiętam. Re: Seriale - kaka - 18-06-2011 10:01 Dzięki wam sięgnąłem po The Killing. Jestem po kilku odcinkach i jak na razie jestem zadowolony. Kultowym serialem to to nie zostanie, ale na prawdę dobra opcja w oczekiwaniu na nowy sezon Dextera. Mam tylko taką małą nadzieje, że serial skończy się po 2-3 sezonach. Tak więc, ogólnie rzecz biorąc podpisuje się pod rekomendacją kolegów ![]() Re: Seriale - Kamill - 18-06-2011 13:01 A ja liczę, że może zostanie kultowym serialem. ![]() Kaka napisał(a):am tylko taką małą nadzieje, że serial skończy się po 2-3 sezonach. Czemu? Tutaj jedna sprawa to jeden sezon, więc nie będzie tak, że poszukiwanie mordercy Rosie będzie trwało kilka sezonów. ![]() Re: Seriale - kaka - 18-06-2011 16:07 O cholera, może rzeczywiście się trochę zagalopowałem. Nie wpadłem na to, że każdy sezon będzie innym morderstwem. Myślałem, że sprawa Rosie będzie od początku do końca tematem przewodnim. Dzięki za wyprowadzenie z błędu i wprowadzenie na właściwą drogę myślenia. Jak skończę pierwszy sezon to coś więcej może napisze 8-) Re: Seriale - kojot - 18-06-2011 16:24 Ja jedyny serial , który sobię oglądałem z własnej chęci na Internecie to '' Skins ''. Odcinki ze '' starymi bohaterami '' , czyli z miszel , krisem etc. ( jeśli się nie mylę , dawnoooo oglądałem) były bardzo fajne , gdy zacząłem oglądać z nowymi , jakoś nie podobało mi się i skończyłem w połowię sezonu . Może sprawdzę ten polecany przez Kake serial 8-) . Re: Seriale - kaka - 18-06-2011 16:35 kojot napisał(a):Może sprawdzę ten polecany przez Kake serialNie tylko przeze mnie. Ja tylko powieliłem to co koledzy pisali wcześniej ![]() Re: Seriale - kojot - 18-06-2011 17:24 Ej no , ale skinsi to też nie serial komediowy. Poza tym to nie jest tak , że akurat szukałem takiego gatunku jak skinsów tylko został mi polecony przez koleżankę , a ja mogę wszystko obejrzeć , byle by było dobre . Tobie najbardziej ufam , dlatego powiedziałem , że Ty poleciłeś ![]() Re: Seriale - santi - 18-06-2011 18:25 kojot, gdybyś jednak szukał czegoś w klimacie Skins, to szczerze polecam The Misfits - serial łączący cechy Skinsów i Heroes. Ukryty tekst:
Na razie powstały dwa sezony, z czego drugi imo lepszy. Na początku oglądałam bardziej dla zasady, ale po kilku odcinkach maksymalnie wciąga i w efekcie 13 odcinków obejrzałam w 2 dni. Postacie bardzo wyraziste, nie da się być wobec nich obojętnym. No i genialnie dobrana muzyka :mrgreen: Re: Seriale - kojot - 18-06-2011 18:31 Dzięki :* . Sprawdzę , akurat mam wolnego czasu trochę ![]() Re: Seriale - Kamill - 21-06-2011 00:59 Oglądaliście finał "The Killing"? Ukryty tekst:
Re: Seriale - Mubinio - 21-06-2011 05:59 A Filary Ziemi widzieli? ![]() |