![]() |
Polskie drużyny w europejskich pucharach - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Polskie drużyny w europejskich pucharach (/showthread.php?tid=211) |
Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Foster - 27-02-2009 07:07 WSTYD! PO PROSTU WSTYD!!! I nie chodzi mi to, że Lech odpadł, tylko o to, że w II połowie zagrali jak dzieci z mojego podwórka. Tak gra zespół, który ma aspiracje do gry w LM w przyszłym sezonie? Przecież to co oni odstawili w II połowie było żenujące. Nie móc przez 45 min zrobić jednej składnej akcji? Za każdym razem gdy obrońcy mieli piłkę był but do przodu i ... i tyle i kolejny atak Udinese. Po pierwszej połowie byłem niemal pewny awansu Kolejorza, grali szybko, składnie, grali pressingiem nie pozwalając Włochom na rozwinięcie skrzydeł. Oczywiście jestem zadowolony, że Lech zaszedł tam gdzie zaszedł i doceniam to co zrobili ![]() P.S. Mój tata, który ze mną oglądał mecz, myślałem, że w II połowie to zacznie kląć, a do mnie zawsze ma pretensje, że ja się denerwuje jak gra United Po meczu tata stwierdził, że Lech sprzedał ten mecz, bo jest niemożliwe by zagrać taką kaszanę po tak dobrych pierwszych 45 min. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - panopticum - 27-02-2009 13:51 Wstyd to jest odpadający w 1/16 z Werderem Milan. Po mojemu to Lech godnie reprezentował Polskę w pucharach, szacunek dla chłopaków. Nie będę mógł nic mówić o drugich 45 minutach, bo poszedłem na imprezę, ale pierwsza połowa to było coś pięknego. Nie można powiedzieć że Włosi w ataku nie istnieli, ale o wiele lepsze wrażenie sprawiał Lech. No i był skuteczniejszy. 1:0 to nie jest prowadzenie jakiego nie można stracić, można i większe, takie jak 3:0 ![]() Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Miko - 27-02-2009 18:47 O Foster, tym razem chyba nie trafiłeś z komentarzem... wstyd to byłby gdyby przegrali wtedy z Austrią Wiedeń tak z 3-0... a oni wpierw awansowali do grupy wyszli z niej, po czym zagrali udanie z Udine. Żal pierwszego meczu, żal drugiej połowy rewanżu ale jak ważni są zmiennicy widzieliśmy po zmianach w Udinese. Moim zdaniem to drużyna włoska trafiła z agresywnym pressingiem, podwojonym kryciem i dzięki temu wywalczyli panowanie w środku boiska, rzecz jasna w 2 połowie. Niestety zawiódł Muraś... Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Foster - 27-02-2009 18:53 Przecież ja wyraźnie napisałem, że wstydem jest to co zaprezentowali w II połowie, a nie to, że odpali z Udinese... Cytat:Po mojemu to Lech godnie reprezentował Polskę w pucharach, szacunek dla chłopakówTak, zgadzam się z tym ![]() Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - sir_matt - 02-03-2009 14:02 Pierwsza polowa to byl popis Lecha. Zagrali tak jak zapowiadal Franz, lepsza murawa i od razu widac bylo, ze potrafia grac na dobrym poziomie. Tego, co stalo sie w drugiej polowie chyba nikt nie potrafi wyjasnic. Glupi blad z 91 min. drogo kosztowal. To fakt, nalezy podziekowac Lechitom ,ze tak wspaniale nas reprezentowali w rozrgywkach Pucharu UEFA. szacun ![]() Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - sebos_krk - 02-03-2009 15:24 sir_matt napisał(a):Glupi blad z 91 min. drogo kosztowal.On Lechitów nic nie kosztował, bo nawet remis 1-1 dawał awans Włochom. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - panopticum - 03-03-2009 12:46 Remis dałby Lechowi chociaż punkt do tego całego rankingu zespołow. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - sir_matt - 06-03-2009 17:22 sebos_krk napisał(a):hehe no rzeczywiście, zapomniałem, że w Poznaniu było 2:2. Ale przy 1:1 była nadzieja na to, że to Lech coś dostrzeli (wiem druga połowa na to nie wskazywałasir_matt napisał(a):Glupi blad z 91 min. drogo kosztowal.On Lechitów nic nie kosztował, bo nawet remis 1-1 dawał awans Włochom. ![]() Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Adis - 25-05-2009 15:07 Cytat:W sezonie 2009/10 eliminacje do Ligi Mistrzów przeprowadzone będą na nowych zasadach, które dają większe szanse na awans mistrzom słabszym federacji. Skorzysta na tym mistrz Polski, bez względu, czy będzie to Wisła Kraków, czy też Lech Poznań, gdyż na jego drodze nie staną najmocniejsze europejskie kluby.[link] Pytanie tylko, jak to się skończy tym razem. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Miko - 27-05-2009 16:35 Pewnie tak jak zawsze, czyli wylądują w PU. No chyba, że pan Bednarz załatwi talenty z Czech i Słowacji, a one zagrają na mega poziomie. Chociaż zdarzają się cuda, kiedyś Artmedia, wczoraj Bate Borysów. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - dende - 01-06-2009 13:41 Legia zaczyna od 2 rundy eliminacji : Cytat:FC Lahti FIN Q1 1,958 Jak przejdą dalej to : Cytat:AS Roma ITA Q3 78,582 <a class="postlink" href="http://www.90minut.pl/news/93/news93...esc-druga.html">http://www.90minut.pl/news/93/news93...esc-druga.html</a> Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Foster - 15-06-2009 20:01 Cytat:Miroslav Božok, pomocnik MFK Rużomberok, jest o krok od przenosin do Wisły Kraków. Jutro słowacki zawodnik zjawi się pod Wawelem, by przejść testy medyczne.24-letni pomocnik, ma być następcą Marka Zieńczuka. Zawodnik mierzy 176 cm wzrostu i waży 69 kilogramów. Czyli pierwsze wzmocnienie Wisły. Tylko czy to wzmocnienie na miarę Ligi Mistrzów? Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - maju - 15-06-2009 20:34 Warunkami fizycznymi ja go przerastam, w dodatku gdzie on zaistniał? Wisła chce podpić Ligę Mistrzów odc. któryś tam z kolei, nie warto tego lizcyć, Tytuł: znów to samo... Niestety. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Miko - 15-06-2009 22:55 Ja Messiego przerastam nawet za bardzo i nie ma to większego znaczenia. Wzmocnienie? Nie wiem ale się okaże chociaż. I coś się dzieje, jest progres z transferami ^^ Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - sir_matt - 22-06-2009 14:08 no i już wszystko wiadomo. Wisła Kraków - Levadia Tallin; mecze 14/15 lipca, rewanże będą 21/22 lipca Legia Warszawa - FC Olimpi Rustavi/B36 Tórshavn; mecze 16.07 i 23.07 Polonia Warszawa - Buducnosta Podgorica ( zwycięzca w II rundzie zagra z kimś z pary A.C. Juvenes/Dogana); mecze 02.07 i 09.07, ew. 16.07 i 23.07 Przeciwnicy na wymagających nie wyglądają, ale jak nas doświadczenie nauczyło to różne rzeczy się dzieją w piłce. Jednak liczę na to, że polskie zespoły bez problemu pokonają swoich konkurentów. |