![]() |
Używki - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Używki (/showthread.php?tid=228) |
Re: Używki - PepePanDziobak - 06-05-2009 12:25 Jedne z najlepszych piw jakie piłem oczywiście w małych ilościach ![]() Re: Używki - panopticum - 06-05-2009 12:38 ![]() Ja lubiłem to, w dużych ilościach. Ale ostatnio jak byłem w Realu to nie było. Zastąpili to jakimś Pilsenerem, który podjeżdża spirytusem. Re: Używki - PepePanDziobak - 06-05-2009 12:41 Wygląda ciekawie,w Polsce też to można dostać?? Re: Używki - radzio - 06-05-2009 12:45 A to ja znowu zrobię reklamę moim ulubionym piwom: ![]() ![]() Można je dostać w większych miastach w Realu. Kaufland zaczął ściągać Grand Imperial Porter, ale nie wiem czy dalej to robi. Czasami trafią się też w małych sklepach (w delikatesach są obok mnie ^^ co mnie niezmiernie cieszy ![]() Cena: 4,40 - 4,50zł za butelkę, ale wierzcie mi - warto. Re: Używki - panopticum - 06-05-2009 13:14 Tak jak powiedział radzio, Faxe do dostania w Realu. Epicka litrowa pucha ![]() Re: Używki - pimpek - 06-05-2009 13:34 A ja polecam piwko Desperados. Bardzo dobre, od czasu do czasu można sobie wypić. ![]() Re: Używki - dsw_MUszyna - 06-05-2009 15:04 Carslbergów nie piję od 2 lat, ze względów typowo ideologicznych, choć zdaję sobie sprawę że do Grupy Carlsberga (czyli piw zarabiających na Scousersów) należą piwa Okocimskie które bardzo lubię ![]() Czarne Faxe lubię - naprawdę dobre piwo a i w czuba daje. Co do piw które poleca radzio to tego burżujstwa jeszcze nie próbowałem, ale jak kiedyś zobaczę na półce to na pewno spróbuję ![]() Desperados, jakby powiedzieć żeby nie urazić... Kupa nie piwo. Ja natomiast ostatnio namiętnie popijam: ![]() dobre i tanie, w sam raz na studencką kieszeń ![]() Re: Używki - panopticum - 06-05-2009 17:12 Żubr się skiepścił. Jakbym siedział w lesie i nie miał nic innego to bym się skusił, ale tak to nie. Lepiej wydać te pieniądze na Kasztelana. Piwo z mojego miasta, nie na cały świat i Polskę, ale jak u kogoś w mieście można dostać to nie pożałuje ![]() ![]() Re: Używki - dsw_MUszyna - 06-05-2009 17:15 Ja osobiście kasztelana nie piłem. Ni ma jak go u mnie dostać ![]() Ale jeszcze bardziej żałuję że ni ma u mnie Perły ![]() ![]() ![]() a przed chwilą byłem w Tesco na Prokocimiu i zainspirowany powyższą dyskusją postanowiłem zwiedzić półkę z nie-lagerami i piwami importowanymi i zdziwiło mnie cholernie że z porterów był tylko Żywiec. No ale kupiłem sobie z ciekawości Hemp Valley Beer ![]() Dobre w smaku, taki inny rodzaj goryczy ale nie jakieś mega. Chyba zaraz odkapsluję tego Żywca Portera ![]() Re: Używki - Tomek91 - 06-05-2009 17:17 Zna ktoś jakieś fajne drinki z whiskey? ![]() ![]() Re: Używki - dsw_MUszyna - 06-05-2009 17:23 Tomek91 napisał(a):Zna ktoś jakieś fajne drinki z whiskey?Musisz się rozsmakować, to pokochasz ten smak ![]() Możesz pić z colą i z lodem. Taki lajtowy drink, a że cola gazowana to szybko idzie do głowy ![]() aha, pochwal się Tomek jaki to łiskacz? Dżak, Czornyj Dżony? Re: Używki - Tomek91 - 06-05-2009 17:26 Dżak, od kupli z piłki dostałem ![]() Re: Używki - PepePanDziobak - 06-05-2009 17:40 Z tych piw co pokazujecie to znam tylko Żubra i Desperados. Re: Używki - Lucas - 06-05-2009 17:44 Whisky najlepiej smakuje bez niczego. Jeśli smak wydaje Ci się mocny to można rozrzedzać z wodą mineralną, byle nie przesadzić i nie stracić właściwego aromatu. Z lodem czy z colą to taki jakiś wymysł, bo dobre whisky powinno się pić same, a jak jakieś niszowe to sobie mieszają, żeby lepiej wchodziło. ![]() Re: Używki - Rafcio - 06-05-2009 18:09 Piwo Carlsberg - tradycja od 1625 roku. Piwo Heineken - receptura z XII wieku. Piwo Staropramen - produkowane od 1783 roku. Piwo Karpackie - 1 zł 30 gr. Przeważnie tylko Lech ![]() ![]() |