![]() |
Gry komputerowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Gry komputerowe (/showthread.php?tid=352) |
- Kuba_^^ - 23-02-2008 00:50 Ja miałem okazję grać w Ojca Chrzestnego latem, gra naprawdę wciągająca, zrobiłem niemal wszystko, podbiłem wszelkie lokale i magazyny, jedynie nie zebrałem wszystkich szpulek filmu, miałem ich gdzieś około 80/100 ![]() ![]() Ostatnio jednak nie gram często na PS2 ze względu na czas, ale też w sumie nie mam po co sięgnąć ![]() ![]() - Maciek - 26-02-2008 10:30 Po przeczytaniu (herezji ![]() Póki co nic więcej nie mogę powiedzieć, bo jeszcze nie wyciągnąłem gry z reklamówki, ale mam nadzieję, że opinie które tu się znajdują nie były podpuchą i nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto ![]() Nie ukrywam też, że wpływ na to miał fakt, że nie potrafię się doczekać GTA IV, że o Mafii II w ogóle nie wspomnę... A głód był, trzeba go było zaspokoić. - Stojkovic - 26-02-2008 15:32 Maciek napisał(a):Po przeczytaniu (herezji ) o wyższości Ojca Chrzestnego nad Mafią (najlepszą grą wszech czasów - chociaż pisałes tylko, że nie jest liniowa, a nie, że lepsza co od razu musze podkreślić, mimo, iż pewnie uważasz całą grę za lepszą) postanowiłem... ... sprawdzić toTo chyba pierwszy post w którym w 100% porywa się moje zdanie jeśli chodzi o gry "gangsterskie". Coprawda The Getaway miało tez swój mocny klimat, ale Mafia (Do której zresztą zrobiłem moda Man Utd) jest wyśmienitym tytułem i jesli wyjdzie Mafia2 to raczej spokojnie możemy stwierdzić ze będziemy mieli kolejny hit. Jezeli miałbym wyróżnić coś czego nie mają inne gry pod względem technicznym... to chyba byłyby to kolizje i wgniecenia na karoseriach... - Zashi - 26-02-2008 15:46 Maciek napisał(a):Po przeczytaniu (herezji ) o wyższości Ojca Chrzestnego nad Mafią (najlepszą grą wszech czasów - Teraz to Ty głosisz herezję. Mafia najlepsza grą wszechczasów? A w ilu sprzedała sie nakładach? A ile firma na niej zarobiła? Dla mnie pierwsza trójka ma sie tak: (kolejnosc przypadkowa) seria Diablo, seria Warcraft i seria Starcraft. Kazdy sobie ułozy. W ktoryś z tych tytułów trzeba zagrać. Ja straciłem nie jedną, nie dwie myszki na Diablo, a i w Warcrafta sie kiedys grało. Mafia... Pff... - Pejter - 26-02-2008 16:14 Zashi napisał(a):W ktoryś z tych tytułów trzeba zagrać. Rzeczywiście. Jakby nic innego do roboty nie było :lol: - Zashi - 26-02-2008 16:16 Pejter napisał(a):Zashi napisał(a):W ktoryś z tych tytułów trzeba zagrać. Czepiasz się. Jak już ktoś zasiada do grania to któryś z tych tytułow musi obadać... - Red - 26-02-2008 16:59 Zashi w tej chwili Twoje wypowiedzi brzmia moim zdaniem przynajmniej dziecinnie przeciez nie każdy jest zainteresowany tym akurat wybranym gatunkiem - nie każdego musza interesowac RTS'y takie jak SC czy WC, albo RPG w stylu Diablo, Maciek wyrazil swoja opinie a Ty swoja, ale chyba nikt nie powinien tutaj nazywac kogos heretykiem bo po prostu o gustach sie nie dyskutuje - Stojkovic - 27-02-2008 08:25 Powiem ci Zashi że nie chodzi o ilośc nakładu jaką osiągnęła gra, bo ja poprostu do Diablo nie wracam mimo ze gierka kultowa i wogóle, to nie kręci mnie aż tak. Jeśeli ktoś nie czuje się dobrze w klimacie lat 20 i 30, garniaki, Tommy guny i bajeranckie bryki, to raczej nie zatrzyma się na dłużej przy Mafii. Gra napewno osiągnęła bardzo wysoki poziom sprzedaży i nie wiem czemu ktoś porównuje Diablo do Maffi bo to tak jak ja bym, porównywał symulator pociągu do PESa. A jak już mamy być w ścisłości to Diablo to pikuś w porównaniu z Tetrisem czy Pongiem. O Mario nie wspominając... tam to dopiero były pułapy nakładów... - Maciek - 27-02-2008 10:30 Zashi napisał(a):Mafia najlepsza grą wszechczasów? A w ilu sprzedała sie nakładach? A ile firma na niej zarobiła?Firma zarobila dużo, bo może nie wiesz może wiesz że to jest gra (gierka właściwie) zrobiona przez skromnych Czechów z jakiejś tam małej firemki. Co to ma za znaczenie w ilu egzemplarzach się sprzedała? Pogadamy o tym, jak do sklepów wejdzie druga część. To chyba o czymś świadczy, że skoro grę zrobiła mała czeska firma, a po kilku latach przed premierą drugiej częśći, jest ona najbardziej wyczekiwaną grą z najdlużej wyczekiwanych na świecie :roll: Także argument a propos sprzedaży o ile w ogóle jest do przyjęcia to jest do przedyskutowania po premierze drugiej części, ktora będzie wg mnie niesamowitym wręcz sukcesem, także pod tym względem finansowym A idąc twoim tokiem rozumowania, to najlepszą grą, nie licząc sportowych, jest The Sims i jego wszystkie następne mutacje :roll: Przecież tej gry sprzedało się od cholery, na pewno jest w piątce wszech czasów po zsumowaniu - Skull - 02-03-2008 12:31 Macie może jakies spolszczenie lub Polski komentarz do fify 08 ????? Albo moze wiecie gdzie moge zciagnac? - Zashi - 02-03-2008 12:49 Niestety Rapid, moze dla Ciebie lepiej, nie wiem. Part 1 Part 2 Part 3 - Seki - 10-03-2008 12:14 Gra ktoś tutaj w gry Online? Ja od jakiegos czasu gram w Cabal Online, jest to gra typu Silkroad, WoW, Perfect World itp Zdecydowanie Polecam gierke bo znacznie bardziej mi sie podoba niz wyzej wymienione, jest duze urozmaicenie map, postaci, zadan ![]() Obecnie posiadam 131 lvl i full range w Swordzie i Magii - Transcender 8) - Stojkovic - 10-03-2008 15:09 Ja jedynie w Arma gram online. Nie mam poprostu czasu grac w cokolwiek wiecej. Trzaskanie leveli jakoś nigdy mnie nie kręciło zbytnio. - Ciampel - 10-03-2008 15:29 Ja gram na giełdzie :mrgreen: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.gazeta.pl/zkdk">www.gazeta.pl/zkdk</a><!-- w --> - Zashi - 10-03-2008 15:52 W gre typu którą podales Seki to grałem troche w Lineage, ale jakos nie wchodziło. Poza tym to robiłem nocki przy Diablo II, a juz od 3 (moze wiecej) lat mecze Soldier of Fortune II. Mówie o fullu version, bo ile na demie grałem to nawet nie pamiętam... |