Redcafe.pl - Manchester United Forum
Komentarze - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Piłkarzyki (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Komentarze (/showthread.php?tid=629)

RE: Komentarze - Almatziol - 08-08-2013 09:39

Mi najlepiej też wtedy by pasował co Zashiemu, do 13 jestem dostepny po godz. 21 ewentualnie, a 14 wcale

RE: Komentarze - buri - 08-08-2013 11:22

Tylko nie w tą sobotę, a w niedzielę od ok 20 by mi pasowało.

RE: Komentarze - Intel - 08-08-2013 13:10

Jeżeli chodzi o termin draftu - mi pasuje wszystko, zatem z ustaleniem poczekamy, aż wypowiedzą się pozostali. Do tego próbuję się kontaktować z przebywającym na wyjeździe Krisem, sondując jego chęć do dołączenia do naszej zabawy. Z nieobecnych piłkarzykowych weteranów pozostaje jeszcze Jaroldz.

Jeżeli chodzi o kwestię przywództwa - myślę, że następcami Adisa i Maty będę ja z Zashim, do tego na pewno konieczna będzie pomoc Kartona, ale i Waszą nie pogardzimy, o ile oczywiście nikt nie ma nic przeciwko.

Jeżeli chodzi o kwestie regulaminowe, to trzeba jeszcze parę kwestii rozważyć:
- z bramkarzami czy bez?
- ligi bez zmian (angielska, niemiecka, włoska, hiszpańska, francuska, rosyjska, portugalska, rosyjska, polska, turecka) czy wprowadzamy kolejne (np. ukraińską)?
- pozostajemy przy zestawie "pomocnik - napastnik, napastnik" czy można grać też "pomocnik, pomocnik - napastnik"?
- dodajemy karę za niewykorzystane karne/?
- robimy Puchar Piłkarzyków?
- jeżeli liczba graczy nie wzrośnie do min. 13: gramy ze sobą po dwa czy trzy razy w sezonie?

RE: Komentarze - Zashi - 08-08-2013 18:11

Intel napisał(a):z bramkarzami czy bez?
Bez.

Intel napisał(a):ligi bez zmian (angielska, niemiecka, włoska, hiszpańska, francuska, rosyjska, portugalska, rosyjska, polska, turecka) czy wprowadzamy kolejne (np. ukraińską)?
Imho nie ma co dodawać lig. Jak już to odjąć turecką i rosyjską.

Intel napisał(a):pozostajemy przy zestawie "pomocnik - napastnik, napastnik" czy można grać też "pomocnik, pomocnik - napastnik"?
Imho domyślną formacją jest "pomocnik - napastnik, napastnik", ale jest możliwość wystawienia pomocników zamiast napastników.

Intel napisał(a):dodajemy karę za niewykorzystane karne/?
Ihmo nie.

Intel napisał(a):robimy Puchar Piłkarzyków?
Imho tak.

RE: Komentarze - Intel - 08-08-2013 18:19

Nie chciałem wyrażać swego zdania jako pierwszy, a tak mogę powiedzieć, że w 100% zgadzam się z Zashim. Smile

RE: Komentarze - RedLucas - 08-08-2013 19:54

Ja też jak Zashi, ale dałbym karę za niewykorzystane karne Wink

RE: Komentarze - Zashi - 08-08-2013 20:25

Kurde. Jeszcze nigdy nie miałem takiego poparcia na tym forum. Przecież jestem tutaj tylko dla piłkarzyków na piszę na konkurencyjnym forum z którym nie wyszła fuzja. Big Grin

RE: Komentarze - KARTONick - 09-08-2013 08:05

Też się zgadzam z Zashim, ale jednak nie w kwestii lig. Turecka faktycznie jest do wywalenia, ale rosyjską bym zostawił. Ewentualnie zamiast obu lig możemy dodać Championship(tak, drugą ligę angielską). Trzeba patrzeć na to, że na tę chwilę zapisanych jest 13 drużyn. Mam nadzieję, że Jaroldz zagra, może zaprosić Pchele, Lukasa, Breaka... Mamy trochę tych aktywnych userów, a nie wiadomo czy oni znają w ogóle zasady tej gry. Wink

RE: Komentarze - Almatziol - 09-08-2013 09:19

Ja podobnie, z tym, że niekoniecznie jestem za tym, by była możliwość zmiany napastnika na pomocnika

RE: Komentarze - KARTONick - 09-08-2013 17:31

Ode mnie jeszcze jedna propozycja - trochę późno ruszyły zapisy, trudno będzie w najbliższym terminie zgadać tyle osób. Może warto powrócić do starej tradycji i przywrócić draft na forum? Wtedy chyba każdy miałby czas, nie wiem czy ktoś robił/robi listę w tym roku, więc wybieranie także byłoby łatwiejsze.

RE: Komentarze - Kosma - 11-08-2013 22:37

Cytat:- z bramkarzami czy bez?
Bez!

Cytat:ligi bez zmian (angielska, niemiecka, włoska, hiszpańska, francuska, rosyjska, portugalska, rosyjska, polska, turecka) czy wprowadzamy kolejne (np. ukraińską)?
Bez.

Cytat:- pozostajemy przy zestawie "pomocnik - napastnik, napastnik" czy można grać też "pomocnik, pomocnik - napastnik"?
Byle nie było więcej niż dwóch napadziorów.

Cytat:dodajemy karę za niewykorzystane karne/?
Za. Ograniczy to pobieranie pionków kopiących tylko karne ;]

Cytat:- robimy Puchar Piłkarzyków?
Oczywiście. Mogę się zająć.

Cytat:jeżeli liczba graczy nie wzrośnie do min. 13: gramy ze sobą po dwa czy trzy razy w sezonie?
Jeśli się wyrobimy, to 3.

RE: Komentarze - robaldo - 11-08-2013 22:40

Ja konserwatywnie wszystko po staremu.

RE: Komentarze - Almatziol - 12-08-2013 07:53

To może pomyślmy już i to jak najszybciej o terminie draftu bo to najwyższy czas, ja byłbym za opcją jednego konkretnego terminu draftu, nie zaś za pomysłem KARTONicka, wg mnie szybciej pójdzie

RE: Komentarze - RedLucas - 12-08-2013 08:33

Jbc mną się jednak chyba nie musicie przejmować. Ostatecznie wziąłem komputer ze sobą na wyjazd, a w pensjonacie powinienem mieć wifi Wink Gorzej, jak się okaże, że to wifi tam nie działa, no ale zobaczymy.

RE: Komentarze - sebos_krk - 12-08-2013 09:16

I tak nikt nie miał zamiaru się przejmować :]