Redcafe.pl - Manchester United Forum
Redcafe.pl - oceny, sugestie, propozycje - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: RedCafe.pl (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Dział: Uwagi i sugestie (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Redcafe.pl - oceny, sugestie, propozycje (/showthread.php?tid=1669)

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 08-07-2008 19:09

Mała sugestia - jeśli się da (a raczej się da), ustawcie w skrypcie (czy jak sie to fachowo zwie) forum, by linki otwierały się w nowej karcie, a nie w zastępstwie redcafe.pl.

Nie lubię klikać w link do youtube, a potem cofać się. Wg. mnie lepiej by było, gdyby się otwierało w nowej karcie Wink

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Anirin - 08-07-2008 19:14

Wystarczy nacisnąć ctrl+lpm na link. Albo kliknij scrollem na myszce, jeżeli takowy posiadasz.

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 08-07-2008 19:18

Zawsze tak robię, ale wygodniejsze wydaje mi się po prostu kliknięcie myszką Wink

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - mucha - 08-07-2008 19:21

Ale są też ludzie, którzy wolą odwrotną opcję i ich też trzeba uszanować, a kliknięcie LPM czy scrollem chyba dużej różnicy nie sprawia Wink

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 08-07-2008 19:56

Figlarz napisał(a):Mała sugestia - jeśli się da (a raczej się da), ustawcie w skrypcie (czy jak sie to fachowo zwie) forum, by linki otwierały się w nowej karcie, a nie w zastępstwie redcafe.pl.

Nie lubię klikać w link do youtube, a potem cofać się. Wg. mnie lepiej by było, gdyby się otwierało w nowej karcie Wink
Nie ma takiej opcji. Na całym świecie się od tego odchodzi, ba nawet w standardzie html czy xhtml nie ma już atrybutu target="_blank", który wyświetla w nowym oknie link. To użytkownik decyduje gdzie chce dany link otworzyć. Co to za problem zrobić ctrl+LPM?

To nie jest moje widzi mi się, ale odchodzi się od tego i wiele osób to wkurwia... Ja wolę sam decydować kiedy chcę otworzyć coś w nowym oknie/zakładce, a jak tak bardzo chcesz mieć otwierane w nowej oknie bez żadnych ctrl to poszukaj sobie jakiegoś UserJS (skrypty do GreaseMonkey dla Firefoksa) i już.

Ja nie zamierzam zrobić tego target="_blank" bo jak już mówiłem - już dawno od tego się odeszło, a przeglądarki dalej to obsługują bo wiele serwisów przestałoby działać bo beztalencia strony robiły i używały takich kwiatków :-0

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - sebos_krk - 08-07-2008 22:02

Się Radzio zirytował :roll:

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 09-07-2008 14:12

omg, ja tylko zasugerowałem coś...

i napisz tu coś to dojadą od razu :/

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Anirin - 09-07-2008 14:23

Radek już taki jest, luz. Wink Ale i tak jest słit. :*

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 09-07-2008 14:36

Od tego jest ten topic cnie? Dlatego zaskoczył mnie post radzia...

A nad niektórymi sprawami warto się zastanowić, a nie od razu bluzgać (nie mówię tutaj o tym co ja pisałem, ale ogólnie...)

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 09-07-2008 14:42

Figlarz napisał(a):Od tego jest ten topic cnie? Dlatego zaskoczył mnie post radzia...

A nad niektórymi sprawami warto się zastanowić, a nie od razu bluzgać (nie mówię tutaj o tym co ja pisałem, ale ogólnie...)
Przecież ja nigdzie nie bluzgałem :| przedstawiłem moje stanowisko i tyle. A to że napisałem, że ludzi wkurwiają te target="_blank" - bo to prawda i tyle.

Figlarz napisał(a):omg, ja tylko zasugerowałem coś...
i napisz tu coś to dojadą od razu :/

Ja dojechałem Big Grin? Weź nie przesadzaj :|.... Gdybym napisał "Nie" to by ktoś mi napisał, że mam kaprysy więc uargumentowałem moją decyzję.

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Figlarz - 09-07-2008 14:58

Dla mnie to był delikatny podjazd, ale nvm, eot Wink

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Oskar - 09-07-2008 17:41

Zauważyłem błąd, otóż nawet po przeczytaniu wszystkich postów w dziale Offtopic ikonka tego działu wygląda jakby nadal były tam nieprzeczytane posty, mały błąd, ale nieco wkurzający, może da się łatwo wywalić tego buga.

Czystka cache i te sprawy nie pomaga.

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Rafcio - 09-07-2008 17:50

Też tak mam

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - radzio - 09-07-2008 18:07

Oskar napisał(a):Zauważyłem błąd, otóż nawet po przeczytaniu wszystkich postów w dziale Offtopic ikonka tego działu wygląda jakby nadal były tam nieprzeczytane posty, mały błąd, ale nieco wkurzający, może da się łatwo wywalić tego buga.

Czystka cache i te sprawy nie pomaga.
To nie jest błąd. Widocznie jakiś post nie jest przeczytany. Wiem, że to śmiesznie brzmi xD, ale wszystko działa jak powinno (wiem bo sprawdzałem). W tej chwili nic na to nie poradzę, ale sprawdź (jak to Ci się znowu wydarzy) ten adres: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://redcafe.pl/search.php?search_id=unread">search.php?search_id=unread</a><!-- l --> jestem pewny, że znajdziesz tam coś z Offtopica wtedy Tongue

Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - Oskar - 09-07-2008 18:10

"Nie znaleziono pasujących fraz". Sprawdzałem też to, Radzio. Nawet po wylogowaniu mam tam taką ikonkę...