![]() |
Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - Miko - 19-11-2008 20:23 [list]Irl: Given - McShane, O'Shea, Dunne, Kilbane - Keogh, Gibson, Whelan, Duff - Doyle, Folan[/list:u] [list] Pol: Fabiański - Wasilewski, Bosacki, Dudka, Wawrzyniak - Błaszczykowski, M. Lewandowski, Garguła, Krzynówek, Boguski - Paweł Brożek[/list:u] Ciekawy mecz ze względu na występ naszych Diabełków, zobaczymy co pokaże Gibson. Cieszę się, że Boguski zagra od 1 minuty. Orły Lea! Typ: 3-1 dla nas! Gramy u siebie, Polacy gramy u siebie! Re: Reprezentacja Polski - mucha - 19-11-2008 23:03 Bardzo ładny mecz. Dobra, otwarta gra obu ekip choć zdarzało mi się zasnąć, dlatego indywidualnie zawodników nie ocenię. Przyczepię się jedynie do Fabiańskiego. Przecież on nie potrafi w ogóle wychodzić do dośrodkowań. Wiem, że to wynika ze słabych warunków fizycznych, ale przez takie głupie mijanie się z piłką można łatwo stracić bramkę. Ładne bramki Polaków. Opanowaliśmy spotkanie dzięki wysokiemu ustawieniu. Pressing zaczynał się już na połowie rywala i drewniani Irlandczycy mieli problemy z rozgrywaniem akcji. Kurde, trzeba się trochę zainteresować tą reprezentacją, bo dopiero od Szpakowskiego na początku meczu dowiedziałem się, że to jest mecz towarzyski :lol: A co do Gibsona i O'Shea to nie zauważyłem, żeby się jakoś szczególnie wyróżnili. W pierwszej połówce środkowy pomocnik Irlandczyków posłał kilka ładnych piłek, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy był to Gibson. Re: Reprezentacja Polski - Miko - 20-11-2008 13:57 Owszem Fabiański miał słabe wyjścia do piłek, ale genialnie uruchamiał napad swoimi długimi podaniami. Raz mogliśmy nawet bramkę strzelić po takim wykopie. Kardynalne błędy w obronie, brakuje nam DOBREGO środkowego obrońcy. Bardzo zadowolił mnie występ Boguskiego, dobrze, że chłopak dostał szansę, lepiej na niego stawiać już teraz. Jak zawsze Błaszczykowski błyszczał, aż miło było to oglądać. No i stwarzaliśmy zagrożenie po st. fragmentach, chociaż rzuty Krzynia należy zostawić bez komentarza. Re: Reprezentacja Polski - mucha - 20-11-2008 14:07 Miko napisał(a):Owszem Fabiański miał słabe wyjścia do piłek, ale genialnie uruchamiał napad swoimi długimi podaniami. Nie zauważyłem. Widziałem natomiast wykopy na wysokości kolan, które mogły skończyć się katastrofą. Re: Reprezentacja Polski - Miko - 20-11-2008 15:37 muszeq napisał(a):Nie zauważyłem. Widziałem natomiast wykopy na wysokości kolan, które mogły skończyć się katastrofą. Ale nie wszystkie! Jeden podał naprawdę źle, omal nie zakończyło się tą bramką. Dla mnie przez 85 minut Fabian na dobrym poziomie bronił. Później kolejne 8 minut wstrząsnęło nim ale już wiemy kto numerem jeden jest... Ciekawi mnie ten cały Załuska, wpierw rezerwowy Korony Kielce, później wywalczył miejsce w Dundee United i jest zaliczany do najlepszych bramkarzy ligi Szkockiej. Ogólnie to Duff mógł nas załatwić w 1 połowie. Nasi obrońcy w ogóle nie radzili sobie z szybkością tego ofensywnego pomocnika. Re: Reprezentacja Polski - Foster - 20-11-2008 16:16 Znów zabrakło koncentracji w końcówce spotkania. O mały włos a byśmy ten mecz przegrali. Na pochwałę z pewnością zasługują Boguski, Garguła, Dudka, Lewandowski Robert i oczywiście Kuba ![]() Troszkę zawiódł mnie Brożek, choć tak na prawdę to nie miał zbytnio okazji by coś strzelić, raz mu się świetnie piłkę wygarnął Dunn. muszeq napisał(a):Przecież on nie potrafi w ogóle wychodzić do dośrodkowań. Wiem, że to wynika ze słabych warunków fizycznych, ale przez takie głupie mijanie się z piłką można łatwo stracić bramkę.Nie potrafi? W pierwszej połowie nie raz wyłapał dobre dośrodkowania czy to na 5 metrze czy na 10, dwa razy też świetnie przechwycił piłkę prawie że na 16 metrze. W końcówce zaś dwa czy trzy razy ostro zawalił i miał szczęście że nie po jego błędach padły bramki. We wczorajszym meczu Łukasz bardzo słabo grał nogami, co troszkę do niego nie podobne... Bardzo ładne bramki nasi wczoraj strzelali. Szczególnie ta Lewandowskiego, świetne uderzenie w okienko, nie dał żadnych szans bramkarzowi, również Roger bardzo ładnie załadował. Sytuacja bodajże z 52 min. Garguła i Boguski rozklepali obronę, ten pierwszy dogrywa do Roberta Lewandowskiego, ten próbuje przelobować bramkarza, niestety się nie udało. Ale akcja cud, miód i orzeszki ![]() Momentami nasza gra wyglądał bardzo dobrze, ale niestety były też okresy słabej gry. Znów było sporo błędów w obronie, Duff w I połowie sam powinien przynajmniej ze trzy bramy władować... Krzynówek? Słabo, słabo, widać że nie gra w klubie...jeśli nie zmieni klubu i nie zacznie regularnie grać to wypad z kadry, tym bardziej że jest Peszko, Boguski, Kuba, więc ma kto grać na skrzydłach. A tego jego dośrodkowania? Makabra... ani jedno nie było dobre. Na plus jedynie ten strzał z daleka co przeleciał troszkę nad bramką, szkoda że nie szło w bramkę, ładne okno by było ![]() Re: Reprezentacja Polski - Aenain - 20-11-2008 17:12 Krzynówek na mistrzostwach europy był juz nasza kula u nogi Re: Reprezentacja Polski - Carlito - 20-11-2008 18:11 2:3 i passa Irlandczyków przerwana. Mecz ładny, żywy. Nie było mozolnego tempa jak w niektórych meczach towarzyskich. Podobała mi się gra Irlandczyków i ich podania i łatwość rozgrywania piłki. Bramka na samym początku trochę uspokoiła poczynania Polaków, znów sam początek i bramkę strzela Roger. Później cisza i na kilka minut przed końcem 3 bramki ![]() ![]() ![]() Piłkarz meczu to według mnie Darek Dudka. Kilka pewnych interwencji ratujących przed utratą golą. Ładnie też zagrał Garguła, no i oczywiście Błaszczykowski. Nie podoba mi się natomiast sposób wykonywania rzutów rożnych przez Krzynówka. Nie dość, że za mocno to i niecelnie. Re: Reprezentacja Polski - mucha - 20-11-2008 19:04 Dobrego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna. Ja naliczyłem kilka dziwnych interwencji u Fabiańskiego. Słabo wykopywał, będąc nawet pod niewielką presją - większość kopał w aut. Poza tym kilka piłek wyłapał w powietrzu, ale zdarzało mu się źle obliczyć lot piłki czy pchać się niepotrzebnie w tłum. Druga bramka dla Irlandii między innymi na konto Fabiańskiego, który najpierw wyszedł niepotzrebnie, a później nie zdążył się dobrze ustawić w bramce. Poza tym dla mnie Fabiański nie ma wyglądu bramkarza. Jakiś taki mały, słabo zbudowany, krótki zasięg ramion. Zobaczymy jak to będzie, ale narazie Boruc>Fabiański. Re: Reprezentacja Polski - Aenain - 20-11-2008 20:23 no a co o naszych diabełkach oshej kolejny raz nie zachwycił jak na gracza z Manchester United z takim stazem słabo na tle polaków duzo błedów nie był pewna osoba na tego stopera juz gibson lepiej chociaz mlody jest i sie uczy oby z niego nie wyrosł taki john wieczny rezerwowy któremu to nawet pasuje ![]() A o kropkach i przecinkach słyszałeś? Nie pisz M a n U! //paolo Re: Reprezentacja Polski - Carlito - 20-11-2008 20:36 Aenain napisał(a):no a co o naszych diabełkach Według mnie, zarówno O'Shea jak i Gibson niczym szczególnym się nie wykazali. Oszej coś tam podawał w obronie, ale nic po za tym. A Gibson strzelił kilka razy na bramkę Fabiańskiego i na tym koniec. Aenain napisał(a):john wieczny rezerwowy któremu to nawet pasuje A co O'Shea ma tutaj do powiedzenia? W United nie ma szans na regularne granie w pierwszym zespole i on o tym dobrze wie. Cierpliwie czeka aż Ferguson da mu szansę i tyle. Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 27-11-2008 11:21 Cytat:W plebiscycie na najlepszego piłkarza Polak zajął dobre, 52. miejsce. Po zawężeniu konkurencji tylko dla bramkarzy Borucowi udało się nawet stanąć na podium! Wyprzedzili go tylko Iker Casillas z Realu Madryt i Gianluigi Buffon z Juventusu Turyn. Fajny news ![]() Re: Reprezentacja Polski - paolo - 27-11-2008 12:57 O plebiscycie tego magazynu jakoś wcześniej nie słyszałem i nie będę się wypowiadał. Bronienie w Glasgow nie przyniesie mu wielkiej kariery. To jest pewne. Where is Cech? Where is VDS? Ten plebiscyt podsumowuje cały rok? Jedyny Polak? Gdzie Błaszczykowski i Wichniarek? Re: Reprezentacja Polski - mucha - 27-11-2008 13:47 Jebać te wszystkie rankingi. Powinien być jeden ranking organizowany przez FIFA, na podsawie którego wybierany jest najlepszy piłkarz roku oraz najlepsza 11. i tyle. Re: Reprezentacja Polski - sebos_krk - 27-11-2008 14:27 muszeq napisał(a):Jebać te wszystkie rankingi. Powinien być jeden ranking organizowany przez FIFA, na podsawie którego wybierany jest najlepszy piłkarz roku oraz najlepsza 11. i tyle.Byłby tak samo "miarodajny" jak wszystkie inne. Takie rankingi to tylko zabawa, nie ma co przywiązywać do tego jakiejkolwiek wagi. A jeśli jakiegoś piłkarza obchodzi na którym jest miejscu w rankingu to jest głupi. Nie na tym sport polega. |