Redcafe.pl - Manchester United Forum
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Re: Rezerwy i młodzież - Czary - 15-06-2010 18:35

Cytat:Ciekawią mnie szczegóły tego transferu oraz to czy w jego miejsce ktoś przyjdzie czy też nie.

A potrzebujemy kogoś do rezerw? :lol:

Re: Rezerwy i młodzież - paolo - 24-06-2010 21:12

Pięciu młodych piłkarzy Manchesteru United opuści klub pod koniec czerwca. Tom Heaton podpisał kontrakt z Cardiff City, pozostali (Febian Brandy, Sam Hewson, Scott Moffatt, Ron-Robert Zieler) jak na razie pozostają bez klubu. Kontrakty całej piątki wygasają pod koniec bieżącego miesiąca i od 1 lipca będą oni dostępni na rynku transferowym za darmo.

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 13-07-2010 11:20

No to rozpoczynamy granie. Rezerwy (co ciekawy już w nowych trykotach, a oficjalna strona dalej robi tajemnice <hahaha> ) wygrały sparing 4:0.

Re: Rezerwy i młodzież - Czary - 18-07-2010 15:22

Matthew James i Reece Brown będą reprezentować Anglię w rozpoczętych dzisiaj ME U-19. Dzisiaj pierwszy mecz, w którym będzie można obejrzeć ich grę: Austria - Anglia.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 19-07-2010 09:53

Michał oglądałeś może wczorajszy mecz Anglików? Jak zaprezentował się James? Bo z tego co słyszałem to rozegrał bardzo dobre spotkanie, prawda to? Chciałem oglądać ten mecz, ale Ojciec Chrzestny mnie znów wciągnął i przegapiłem mecz <gafa>

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 19-07-2010 09:57

Oglądałem niestety tylko drugą połowę. Zagrał poprawnie, bez fajerwerków (podobnie jak chyba najbardziej znany Delfouneso). Bardziej podobał mi się w środku pola Parret. Solidnie radził sobie na prawej obronie za to Brown, ale ogólnie Anglicy nie zachwycili.

Nie spodziewałbym się jednak, ze to będzie turniej Jamesa. Licze na jego lepsze występy, ale chłopak zaliczył właśnie swój pierwszy okres przygotowawczy w seniorskiej piłce i do angielskiej kadry trafił wprost e zgrupowania Preston. Zresztą strzelił ponoć piękną bramkę w sparingowym meczu PNE, które zakończył się zwycięstwem drużyny Fergusona 6:1. Matt grał bodaj 45 minut.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 19-07-2010 10:21

Na mufc.pl tak opisali jego grę:
Cytat:Wspomniany już wcześniej Matthew James, obecnie wypożyczony do Preston North End, popisał się za to kilkoma dokładnymi podaniami, które stanowią ponoć jego wizytówkę.

Następny mecz Anglicy grają w środę o 18. Niestety w środę pracuje, także obejrzę tylko drugą połowę i to jak wszystko dobrze pójdzie...
Będzie ktoś oglądał ten mecz w całości?

Re: Rezerwy i młodzież - Czary - 19-07-2010 11:07

Ja zamierzam obejrzeć. Wink

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 21-07-2010 19:21

Przeciętny występ Matta jak i całej drużyny. Anglicy mieli wprawdzie trochę pecha, bo nie wiedzieć czemu arbiter nie uznał bramki Delfouneso, ale trzeba uczciwie przyznać, że Wyspiarze nie zasłużyli sobie nawet na punkt. Matt był raz bliski szczęścia, ale minimalnie chybił z 16-stu metrów. Anglicy mieli duże problemy z wyprowadzenie piłki z własnej połowy. To nie jest tak świetnie techniczna drużyna jak ta o 2 lata młodsza, która wywalczyła ME u-17.

Anglicy ostatni mecz grają z fantastycznie dysponowanymi Francuzami. Jeśli żabojady serio podejdą do tej potyczki to James i spółka nie mają czego szukać.

PS Prazy bramce dla Holendrów lepiej mógł się zachować Brown. W Anglii najlepszy chyba Nouble

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 21-07-2010 20:35

Anglicy byli słabi... zupełnie nie mieli pomysłu na rozegranie akcji. W drugiej połowie na dobrą sprawę stworzyli tylko jedną sytuacją, z której padła bramka, jednak nie wiedzieć czemu sędzie jej nie uznał. Komentator mówił coś o ręce, jednak ja tam żadnego zagrania ręką nie widziałem, a mecz oglądałem w TV.
Matt zagrał przeciętnie. Widać, że jest trochę zmęczony po przygotowaniach do sezonu. Nie widzę u niego tej dynamiki. Za to bardzo podoba się w nich chęć do gry, znaczy to jego ciągłe wychodzenie do piłki i pokazywanie się partnerom. James zagra piłkę i zaraz ucieka znów dostać piłkę czy też zrobić miejsce innemu zawodnikowi.
Michał, wydaje mi się czy naszemu Anglikowi przybyło trochę kg?

Re: Rezerwy i młodzież - CyberMU - 21-07-2010 21:36

W ogóle mam takie pytanie dotyczące tych mistrzostw. Gdzie można oglądać mecze w TV? Czy Eurosport transmituje czy nie? Big Grin
Bo kurde nudy na tej chacie to sobie młode talenty pooglądam chociaż. :lol:

Re: Rezerwy i młodzież - Czary - 21-07-2010 22:15

Na Eurosporcie dzisiaj można było obejrzeć dwa spotkania.

Obejrzałem cały mecz Hiszpanii i trzeba powiedzieć, że już teraz kilku 19latków zdecydowanie odstaje od reszty poziomem. Świetne spotkanie zagrali Canales, Pacheco, Muniain. Canales rośnie na drugiego Xaviego. Jeśli w Realu nie zjebią mu kariery to może naprawde wyrosnąć na gracza z najwyższej światowej półki. Świetnie zagrywa crossy, dużo widzi. Pacheco - naprawdę pool może mieć z niego bardzo dużo pożytku w najbliższym czasie. Widać, że gość dobrze się czuje na skrzydle i ma zmysł do zdobywania bramek (dzisiaj 2). Na koniec Muniain z Atlethicu Bilbao. Świetny piłkarz, który na tym turnieju jest tylko rezerwowym. Szybkość, technika, drybling - a gość ma dopiero 18 lat. Warto by było uważnie śledzić jego poczynania bo jestem pewny, że za 4/5 lat będzie już megagwiazdą światowej piłki.

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 27-07-2010 09:56

Przypominam, że dzisiaj półfinał Anglia - Hiszpania. Zdecydowanym faworytem są ci drudzy, ale Anglia z meczu na mecz gra coraz lepiej, więc może przynajmniej powalczą. W skłądzie Angolii zagra zapewne kapitan Matt James, a braknie Browna, który po dwóch meczach w pierwszej 11-stce zasiadł na ławce.

Mecz o 16 (trudno mi będzie zobaczyć go w całości, bo siedzę w pracy do 17 Big Grin).

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 27-07-2010 11:28

Dzięki Michał za przypomnienie. Na pewno obejrzę ten mecz w całości Smile

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 03-08-2010 15:42

Chodzą słuchy, że Rangersi przyglądają się naszej dwójce - Possebonowi oraz Kingowi. Temu pierwszemu wypożyczenie źle by raczej nie zrobiło, szczerze mówiąc to ja nie widzę zresztą dla niego miejsca w składzie. Inna sprawa ma się z Norwegiem, który często był w przeszłości nękany kontuzjami i chyba najlepiej by było jakby został ten sezon na OT. Już w Rangers zagubił się jeden świetnie rokujący piłkarz(Lee Martin), więc mam mieszane uczucia co ewentualnych wypożyczeń do Glasgow.

Wypożyczenie z pewnością przydałoby się natomiast De Laetowi, C.Evansowi oraz Eikremowi. Zastanowić się można IMO też nad Norwoodem.