![]() |
Używki - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Używki (/showthread.php?tid=228) |
Re: Używki - Lasq - 19-09-2009 10:34 Nie wiem, większości z tych piw nie piłem ale pamiętam, że Goolman był kiedyś po 1,8zł w Billi i było to najgorsze piwo jakie w życiu piłem ![]() Btw. akurat wymieniłeś 2 najgorsze marki piwa w Polsce, więc ciężko porównywać ![]() Re: Używki - panopticum - 19-09-2009 11:03 A nie Goldman? Re: Używki - Czary - 19-09-2009 11:05 Na pewno o goolmana chodziło: ![]() 8-) Re: Używki - Adis - 19-09-2009 11:08 radzio napisał(a):Zresztą jak zobaczyłem browar Amber to już wiem, że znają się na rzeczyAmber Żywe... <jupi> Re: Używki - matys - 19-09-2009 11:18 fidain napisał(a):Goolman był kiedyś po 1,8zł w Billi i było to najgorsze piwo jakie w życiu piłemPotwierdzam. A macie tak, że czujecie różnicę w smaku piwa pijąc z kufla/puszki/butelki? Np. ja zawsze piłem Heinekena z puszki, a wczoraj se kupiłem butelkowe i wchodziło jak złoto. Dużo lepiej smakuje. Re: Używki - bobsley - 19-09-2009 11:27 piwo to używki ... wolę trochę inne ![]() piwo mogę wypić dla przyjemności i nie uważam tego za używkę Piwo=alkohol=używka// matys Re: Używki - mucha - 19-09-2009 11:28 Ja zawsze miałem tak, że z butelki lepiej mi smakowało niż z puszki. Z czasem jednak przestałem czuć różnicę i teraz mi to obojętne. Najlepiej jednak pije mi się ze szklanki/kufla, także jak mam możliwość to sobie przelewam ![]() Re: Używki - Adis - 19-09-2009 11:29 matys napisał(a):A macie tak, że czujecie różnicę w smaku piwa pijąc z kufla/puszki/butelki?Tak, jeśli o smak chodzi, to tylko szkło. Na korzyść puszki przemawia jedynie fakt, że jest lżejsza i można się jej później łatwiej pozbyć. Re: Używki - radzio - 19-09-2009 12:23 matys napisał(a):A macie tak, że czujecie różnicę w smaku piwa pijąc z kufla/puszki/butelki? Np. ja zawsze piłem Heinekena z puszki, a wczoraj se kupiłem butelkowe i wchodziło jak złoto. Dużo lepiej smakuje. Tylko i wyłącznie szkło. Dobrych (naprawdę dobrych piw) nigdy nie kupisz w puszce. Dlaczego? Bo aluminium pomimo tego że ma na sobie warstewkę ochronną oddziałuje na piwo. Zachodzą ch** wi jakie reakcje i to zmienia smak piwa. Szkło jest obojętne chemicznie więc nie ma tego problemu. I tak jak napisał nmz za puszką przemawia fakt, że łatwiej ją się transportuje (nie da jej się łatwo zbić, lżejsza) no i łatwiej można ją wyrzucić ![]() Ale dobra piwa tylko i wyłącznie szkło. Re: Używki - sebos_krk - 19-09-2009 12:25 Czekaj, bo na zachodzie podobno coraz bardziej popularne robią się piwa w butelce plastikowej. U nas na razie w takim opakowaniu były sprzedawane produkty z najniższej półki, ale gdzieś czytałem, że ma się to zmienić w przypadku tych najbardziej znanych piw komercyjnych. Re: Używki - Chudy - 19-09-2009 13:19 Warke można kupić w plastikowej butelce 1,5L ;D. Osobiście jednak nie przepadam za tą marką więc nie miałem okazji wypróbować. Re: Używki - buri - 19-09-2009 13:24 Już od jakiegoś czasu w Polsce można kupić Tatrę i Warkę w plastikowej, 1.5 - litrowej butelce ![]() Re: Używki - matys - 19-09-2009 13:26 Tatra też jest do nabycia w plastiku. Zresztą w plastiku i tak lepiej niż w kartonie, a i takie piwo widziałem, zapakowane jak jakiś tymbark. A nie orientuje się ktoś, czy w cenę detaliczną piwa w butelce jest wliczona kaucja? Re: Używki - dsw_MUszyna - 19-09-2009 14:55 jak wrócę do Krk to się przejdę pewnie. A Amber to naprawdę solidna marka. Zwłaszcza Amber koźlak miażdży. Polecam! Co do "skomplikowanych reakcji" jakie zachodzą w puszkach/plastikach to nie wiem dokładnie co tam zachodzi, jednak rzeczywiście szkło dla alkoholu jest całkowicie obojętne. Jak doczytam coś na ten temat to postaram się wyjaśnić. Re: Używki - radzio - 19-09-2009 15:22 dsw_MUszyna napisał(a):jak wrócę do Krk to się przejdę pewnie. No to kiedy idziemy ![]() dsw_MUszyna napisał(a):A Amber to naprawdę solidna marka. Zwłaszcza Amber koźlak miażdży. Polecam! Potwierdzam ![]() |