Redcafe.pl - Manchester United Forum
Przyszłość bramki w United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35)
+---- Wątek: Przyszłość bramki w United (/showthread.php?tid=596)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Re: Przyszłość bramki w United - ZasadKG - 09-08-2011 11:09

Hubercik napisał(a):Bynajmniej takie moje zdanie.
:plask:

Re: Przyszłość bramki w United - Hubson - 09-08-2011 12:21

... o chuj wam wszystkim chodzi... co bym nie napisał to jest źle... nie po to sie tu rejestrowałem, żeby jakieś zaufane grono krytykowało wszystko co napisze... napisalem dlaczego wg mnie puscil bramke a Ty wstawiasz jakies facepalmy... jakos na redlogu czegos takiego nie robisz/cie :|

Re: Przyszłość bramki w United - Minh - 09-08-2011 12:26

Facepalm jest za niewłaściwe używanie słów przynajmniej/bynajmniej.

Re: Przyszłość bramki w United - Jov - 09-08-2011 12:29

bynajmniej: pod żadnym pozorem, w żadnym razie, w żadnym wypadku ,ani trochę, ,wcale nie, zupełnie nie
przynajmniej : bodaj, chociaż, choć, choćby

Jest różnica?

Re: Przyszłość bramki w United - Intel - 09-08-2011 12:30

Hubercik napisał(a):... o chuj wam wszystkim chodzi... co bym nie napisał to jest źle... nie po to sie tu rejestrowałem, żeby jakieś zaufane grono krytykowało wszystko co napisze...

Popełniłeś w swoich ponad stu postach ogrom błędów rzeczowych (nazywając Tarczę Wspólnoty Pucharem Ligi, itd.), popełniasz także błędy językowe, używasz złych słów, tak jak teraz - Zasadowi bynajmniej nie chodzi o to, że nie twoje zdanie uważa za głupie, tylko o to, że użyłeś słowa bynajmniej zamiast przynajmniej (bynajmniej wzmacnia przeczenie, poprawne jego użycie zaprezentowałem przed chwilą). A czasami, po prostu piszesz rzeczy, które ktoś uzna za niezgodne ze swoją opinią i zacznie, co normalne na forum, dyskutować.

Koniec off-topa, mam nadzieję, że nie uznasz mojego posta za krytykę tudzież "osaczanie" Ciebie.

A wracając do tematu - wierzę, że błędy de Gei, zgodnie z filozofią Nietzschego, wzmocnią Hiszpana (wygraliśmy, więc nas nie zabiły, nie?) i po kilku słabszych pierwszych tygodniach uzyskami wspaniałego golkipera na następne kilkanaście lat.

Re: Przyszłość bramki w United - sebos_krk - 13-08-2011 13:49

Te bramki dobrze mu zrobią, gdyby przypadkiem już mu się wydawało, iż złapał byka za rogi. Schody dopiero przed nim, więc trzeba jeszcze bardziej się skoncentrować, przypomnieć jak się gra w Anglii i jedziesz.

Re: Przyszłość bramki w United - Karim Kashin - 16-08-2011 11:59

A mnie najbardziej martwi to, że De Gea wygląda na bardzo niepewnego(nie chodzi mi tu tylko o jego grę). Jest taki jakiś zagubiony. Ciężko mu będzie przez najbliższe kilka czy kilkanaście tygodni. Myślę, że potrzebuje 4-5 świetnych spotkań, żeby zdobyć zaufanie. Ważne będzie wsparcie kibiców. No i przede wszystkim siłowo jest nie dobrze. Od zawodników WBA odbijał się jak od ściany. Nie wyobrażam go sobie w tym momencie w meczu ze Stoke kiedy Delap będzie wrzucał co 10min piłkę w pole karne, a on będzie się musiał przepychać w tym gąszczu, żeby ja złapać czy choćby wybić. Dużo pracy przed nim, ale myślę, że pod czujnym okiem sir Alexa da radę.

Re: Przyszłość bramki w United - Foster - 16-08-2011 13:29

Karim Kashin napisał(a):Od zawodników WBA odbijał się jak od ściany
Ciekawe który bramkarz by się nie odbijał w takich sytuacjach w jakich znalazł się David.

Re: Przyszłość bramki w United - Lasq - 16-08-2011 13:51

VDS odbijał się od Vidića Wink

Re: Przyszłość bramki w United - Karim Kashin - 17-08-2011 09:52

Foster napisał(a):Ciekawe który bramkarz by się nie odbijał w takich sytuacjach w jakich znalazł się David.

Nie mówię, że w każdej sytuacji zabrakło mu siły przebicia, to jest oczywiste, że np. wtedy kiedy został uderzony w twarz nie musiał nic robić, ale na dzień dzisiejszy do takich zawodników jak Cech czy Reina dużo mu brakuje pod względem gry poza linią bramkową i jedną z przyczyn jest moim zdaniem słaba budowa ciała. Choć niewykluczone, że się mylę bo choćby van der Sar czy Szczęsny, dobrze radzą sobie z wyjściami z linii, a budowę mają nie lepszą niż David.

Re: Przyszłość bramki w United - Hubson - 17-08-2011 11:53

Szczęsny akurat trochę mięśni ma. Nie jest napewno tak chudy jak De Gea.

Re: Przyszłość bramki w United - Karim Kashin - 17-08-2011 13:27

Hubercik napisał(a):Szczęsny akurat trochę mięśni ma. Nie jest napewno tak chudy jak De Gea.

Z pewnością tak chudy jak de Gea nie jest, ale nie jest też tak zbudowany jak wspomniany już przeze mnie Cech.
A taka ciekawostka: według oficjalnej strony Premier League De Gea wazy 82kg, a Szczęsny 75. Dane co do Szczęsnego są z pewnością nieaktualne. ESPN Soccernet podaje natomiast, że De Gea 76kg, Szczęsny 84. I komu tu wierzyć?

Re: Przyszłość bramki w United - samcro - 21-08-2011 09:04

<a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=1fxjMWnf_RU&feature=player_embedded">http://www.youtube.com/watch?v=1fxjMWnf ... r_embedded</a> Taka ciekawostkaWink