Używki - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Używki (/showthread.php?tid=228) |
Re: Używki - dsw_MUszyna - 19-09-2009 16:52 Za dni 10 wbijam do akademyka, bo póki co to cieszę się pięknem popradzkiej wczesnej jesieni Re: Używki - Minh - 19-09-2009 18:17 Bernard ciemny. Chyba najlepsze piwo jakie pilem. Znalezlismy przypadkiem zupełnie w jakimś pubie w Pradze. Geniusz Ponoć w Auchan można znaleźć , ale nie widziałem jeszcze niestety. Krusovice czeskie tez godne polecenia Re: Używki - bobsley - 19-09-2009 18:49 matys ---> wiem co to są używki to pewnie jaranko zaliczacie do nałogów nie wspomnę o mocniejszych zabawkach Re: Używki - matys - 19-09-2009 19:04 bobsley napisał(a):matys ---> wiem co to są używki to pewnie jaranko zaliczacie do nałogów nie wspomnę o mocniejszych zabawkachNałóg a używka to zupełnie co innego przecież. Zioło to używka, ale w momencie gdy bez niego nie umiemy normalnie funkcjonować, to nałóg. Tak jak z wszystkim. Re: Używki - dende - 09-10-2009 14:52 9 dzień bez cygara Re: Używki - ryba - 09-10-2009 15:04 Tak czytam o nałogu, jakim jest palenie papierosów i coś mi się przypomniało :) Ja palić zacząłem w wieku 8 lat i w tym samym wieku pożegnałem się z fajkami. Pierwsze papierosy to NORDY :) Któregoś razu z kumplem paliliśmy fajki na akord. Kupiłem z kumplem 1 paczkę fajek. On wymiękł przy 7, a ja spaliłem 13 może w 1 godzinę. W domu żygałem jak kot. Mama się pytała od czego? A ja, że się zatrułem czy coś - dobrze, że ona pali bo nic nie wyczuła. Od tamtego dnia nie pale :) POLECAM! :) Re: Używki - radzio - 09-10-2009 17:38 dende napisał(a):9 dzień bez cygara Pogratulować ;-) tak trzymaj! radzio napisał(a):Tak btw... fajny bar kolega mi polecił w Krakowie: No i zaliczyłem ten pub. Powiem tak: O KURWA! Piłem piwo miodowe - genialne . Oprócz tego parę porterów (ale mają wybór!) nie mówiąc o piwie o wdzięcznej nazwie Herbowe. Otóż jest to piwo o zapachu toffi i smaku czekolady, kawy oraz... tofii. Oczywiście nie jest to piwo pokroju Desperadosa czyli, że zwykłe jasne piwo z E124 i E544 i inną chemią żeby smak był, ale piwowarzy taki smak osiągnęli poprzez odpowiednie warzenie tego piwo oraz odpowiedni dobór słodów. I powiem szczerze - nie przypuszczałbym, że piwo może mieć taki smak, ale to cholernie dobre było, ryliśmy z kumplami z tego niesamowicie . Co do cen - najtańsze piwa zaczynają się od 6zł za 330 ml. Ceny piw 0.5 zaczynają się od 7zł a kończą na 9zł (9zł za piwa pszeniczne z górnej półki). Większość piw plasuje się pomiędzy 7.50 a 8.50. Tylko ostrzegam pub ten jest dość oblegany i ciężko znaleźć miejsce (ale to dobry omen = dobry pub/bar = dużo ludzi!), ale uwaga, uwaga co nas mile zaskoczyło - przychodzą tam też panie... które są smakoszami chmielowego płynu bardzo miłe zresztą i znające się na rzeczy Podsumowując - pub gorąco polecam ;-), ale radzę zjeść porządny obiad (a nie tak jak radzio pójść o pustym brzuchu) bo tam mają mocne piwa , no i przyda się spora gotówka także bo człowiek nie poczuje jak mu ubyło sporo kasy PS. Pisałem parę tygodni temu, że nie mają Kasztelana ;-) - mają Re: Używki - Minh - 09-10-2009 18:24 radzio napisał(a):ale to dobry omen = dobry pub/bar = dużo ludzi! Not necessarily, my friend E-papieros. Ostatnio zakupilem wlasnie ow produkt i powiem, ze jestem nawet zadowolony. Wiadomo, przyjemnosc palenia juz nie ta sama, ale jest bardzo duzo plusow. Mozna palic gdzie sie chce, kiedy sie chce, jest zdrowsze, nie ma stresu, ze przyjezdza autobus to musisz gasic fajka, niekoniecznie zawsze musisz chciec palic calego papierosa wiec mozesz sobie wziac z 4 buchy No i nie smierdzi sie papierosami Brakuje mi jednak tego gaszenia papierosow, strzelania nimi no i niestety, nie smakuje to jednak tak samo. Ale dobra rzecz w sumie. Plusy przyslaniaja minusy. Tylko rzucic za bardzo nie rzucisz palac je. Pali sie wiecej szczerze mowiac Jak ktos zainteresowany kupnem sluze rada Re: Używki - Szymcio - 09-10-2009 21:03 Do zwykłych fajek mnie nie ciągnie, ale jakiś miesiąc temu spróbowałem cygaretek o zapachu waniliowym i Wam powiem, że całkiem niezłe. Niedawno kupiłem sobie nową paczkę, też waniliowe i też niezłe, tyle że z filtrem a tamte były bez. 15 zł za 10 sztuk to niezbyt opłacalny interes, ale jak ktoś używa tego do relaksacji co jakiś czas, to jest OK. Ja się tym nie zaciągam, bo to ma więcej nikotyny niż szlug, więc tylko puszczam sobie po podniebieniu, czuję rozkosz i wypuszczam Re: Używki - Minh - 09-10-2009 21:07 No to cygara jak juz. Cygaretki to syf dla mnie Monte Christo nr 2. Miodzio :* Re: Używki - Szymcio - 09-10-2009 21:15 Czemu syf? Nie są takie złe. Smakują ciekawie, pachną ładnie, kopcą się długo. Żyć nie umierać Re: Używki - panopticum - 09-10-2009 21:25 Szymcio napisał(a):miesiąc temu spróbowałem cygaretek o zapachu waniliowymSo fucking gay. Ostatnio piję kozackie mocne, bo VIP zaczął za bardzo jechać spirytusem. Dobre piwo za rozsądną cenę. Re: Używki - Szymcio - 09-10-2009 21:30 Dziś skosztowałem bezsmakowych i właściwie nie ma różnicy Oprócz tego, że są grubsze i krótsze. A cygaro to jednak zbyt kosztowny interes jak na moją wątłą uczniowską kieszeń Re: Używki - Minh - 09-10-2009 21:59 Mozna trafic dobre cygara w przystenej cenie W Warszawie znam pare fajnych miejsc, gdzie niezle cygarka sprzedaja po 10-15 zl sztuka. Ale generalnie cygara to tylko od czasu do czasu, dla smaczku Bo 50 zl codziennie to jednak troche floty jest ;p Re: Używki - Szymcio - 09-10-2009 22:13 Ale ja wolę mieć za 15 zł 10 cygaretek niż jedno cygaro Jak kto woli, ale cygara jeszcze nie miałem okazji palić, chociaż bardzo chciałbym spróbować. |