Redcafe.pl - Manchester United Forum
Football Club United of Manchester - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: Football Club United of Manchester (/showthread.php?tid=272)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

- roo1410 - 01-06-2008 22:56

Wojtek3 napisał(a):Byly zawodnik szkolki Liverpool'u
i kibic FC Liverpool :x

- Wojtek3 - 01-06-2008 23:02

roo1410 napisał(a):i kibic FC Liverpool

A David Chadwick, kapitan FCUM, jest wieloletnim kibicem Manchester City. Tutaj raczej ktory pilkarz komu sympatyzuje itd nie ma znaczenia i nikt nie przyklada do tego wiekszej wagi Wink

[Obrazek: img1060dt0.th.jpg]

Rory Patterson

[Obrazek: rorypattersongj6.th.jpg]

Urodzony w Irlandii Polnocnej, dokladnie w Derry Patterson, strzelil juz dla FCUM niezliczona liczbe goli, w tym sezoni 35 goli we wszystkich rozgrywkach. Jest szybki, dobrze gra glowa, mimo slabej postury dobrze sie przepycha, strzela z kazdej niemozliwej nawet pozycji. Kiedys strzelila gola z polowy boiska. Wczesniej m.in w Radcliffe Borough gdzie gral z obecnym managerem FCUM Marginsonem. Ksywa od kibicow - THE MAN WITH NO NAME. Bezcenny. z FCUM od 1 dni istnienia...

Stuart Rudd

[Obrazek: stuartruddbm4.th.jpg]

Jedna z kolejnych waznych postaci FCUM. Partner Pattersona z ataku, ale moze grac tez jako srodkowy pomocik / cofniety napastnik. W przeszlosci gracz Wigan Athletic a dokladnie Youth Team i rezerw. Mial przyjemnosc grac przeciwko Beckhamowi, Scholesowi i reszcie gdy grali na przeciwko MUFC w rozgrywkach Youth Cup. Pobil rekord strzelonych goli w lidze gdy gral w Skelmersdale United. Na chwile obecna z Rorym strzelili ok 400 bramek dla FCUM.

Nick Robinson

[Obrazek: nickrobinsongo2.th.jpg]

Rezerwy napastnik / skrzydlowy UNITED. Taki Cristiano Ronaldo FCUM. Swietnie wyszkolony technicznie, szybki, abstrakcyjnie mysli na boisku, zazwyczaj strzela gdy wchodzi z lawki, niewazne z jakiej pozycji, wolny, karny. Wszechstronny. Czasami jednak przesadza z pomyslowoscia. Mimo wszystko wazna postac FCUM.

Aaron Burns

[Obrazek: aaronburnsfv8.th.jpg]

Zawodnik rezerw FCUM, wspomogl zespol swoja gra w ataku w okresie listopad - styczen gdy borykalismy sie z kontuzjami i terminarzem.

- roo1410 - 01-06-2008 23:06

Wojtek3 napisał(a):A David Chadwick, kapitan FCUM, jest wieloletnim kibicem Manchester City. Tutaj raczej ktory pilkarz komu sympatyzuje itd nie ma znaczenia i nikt nie przyklada do tego wiekszej wagi Wink
wiem ja też nie patrze na to komu kibicuje dany zawodnik tylko napisałem dla formalności żeby Ci co się niezbyt interesuja FC wiedzieli.

- Wojtek3 - 01-06-2008 23:32

Klub w trakcie sezonu wspierali takze...

Tony Cullen

[Obrazek: tonycullengc2.jpg]

Trener rezerw FCUM, kibic MUFC. W przeszlosci zawodnik Blackburn Rovers a takze Aston Villa Birmingham. Takze pare gier dla FCUM.

Jan Krupa

[Obrazek: jankrupagn2.jpg]

Fizjoterapeuta. Podobno ma korzenie polskie.

Peter Thompson

[Obrazek: peterthomsonhz1.jpg]

4 napastnik FCUM, dobry poczatek sezonu, pozniej grozna kontuzja ktora wykluczyla go z gry do dzis.

Matthew Taylor

[Obrazek: dsc0019yj4.th.jpg]

Rozegral sporo gier w FCUM. Wygral 2 mistrzostwa i Challenge Cup. Szybki prawy obronca, odszedl do New Mills Club, klub zrezygnowal z jego uslug z powodu nie przykladania sie do gier oraz opuszczania treningow.

David Swarbrick

[Obrazek: daveswarbrickqh5.jpg]

Srodkowy obronca, z racji dobrej gry Baguley'a i Chadwicka nie zawsze ma okazje do pokazania sie, mimo wszystko duzy talent w FCUM. Wieloletni kibic MUFC. Odszedl w trakcie sezonu do Lancaster City z powodu dalekiego miejsca zamieszkania ktore uniemozliwialo mu zawsze dotarcia na trening na czas.

Steve Spencer

[Obrazek: stevespencerdw0.jpg]

Mial sporo gier na lewej jak i prawej obronie. W przeszlosci zawodnik Sheffield UNITED.

Micah Bleau

[Obrazek: dsc0128yh7.th.jpg]

Jeden z nowych nabytkow FCUM. W tym sezonie zastapil w meczu z Radcliffe kontuzjowanego Dave'a Chadwicka i stworzyl mocna pare z kapitanem rezerw Adamem Turnerem. Rozegral kilka gier w sezonie i na pewno jest mocnym wzmocnieniem linii obrony FCUM na przyszly sezon. Chlopak ma 20 lat.

- roo1410 - 01-06-2008 23:39

No Wojtek trochę żeś się napisał !!! Fajne reviev o zawodnikach fajnie się czyta + foty. naprawdę dobra robota. Smile

- pawlo - 02-06-2008 12:08

aron burns to przeciez byly wychowanek united. Obecnie chyba w norwich jest Smile Przyszedl do nas, bo klub poprzedni zerwal z nmi kontrakt i nie mial gdzie grac.

- Wojtek3 - 02-06-2008 12:38

Fri 6 June Marburg k.o. 18:00 (local time)
Tue 22 July Altrincham k.o.TBA (probably 19:45)
Sat 26 July Tamworth k.o. 15:00
Wed 6 Aug Curzon Ashton k.o. 19:45

To jest na razie maly wykaz przed sezonowych meczy FCUM, nie ma nic 2 sierpnia, ale mozliwe, ze jakis mecz odbedzie sie w tym dniu bo to sobota. Miejmy nadzieje, ze cos jeszcze dopisza Wink

- Kuba_^^ - 02-06-2008 13:54

Fajnie to przygotowałeś Wojtek, wiesz już coś może na temat ewentualnych transferów, czy też odejść z zespołu? Jakieś wielkie zmiany, że czy Margentina niczego nie planuje szczególnego?

Ciekaw jestem jak teraz FC UNITED poradzi sobie w nowej lidze. Im wyżej tym wiadomo, że trudniej, teraz nie było łatwo, w sumie to awans był na ostatni gwizdek, walka trwała do samego końca, liczę na kolejny awans, ale będzie z pewnością ciężko.

- Wojtek3 - 02-06-2008 14:16

Kuba_^^ napisał(a):Fajnie to przygotowałeś Wojtek, wiesz już coś może na temat ewentualnych transferów, czy też odejść z zespołu? Jakieś wielkie zmiany, że czy Margentina niczego nie planuje szczególnego?

Ciekaw jestem jak teraz FC UNITED poradzi sobie w nowej lidze. Im wyżej tym wiadomo, że trudniej, teraz nie było łatwo, w sumie to awans był na ostatni gwizdek, walka trwała do samego końca, liczę na kolejny awans, ale będzie z pewnością ciężko.

W takim klubiku jak FC United ciezko przewidziec jakies konkretne zmiany i plany. Z tego wyczytalem na angielskich stronach to nie planuje sie sprzedazy zadnego z zawodnikow. A w planach jest kupno 2-3, nie wiem kogo, nie wiem skąd. Mysle, ze jakis transfer sie odbedzie, ale naprawde ciezko powiedziec o transferze w 8 lidze angielskiej. Moze miec miejsce o kazdej porze dnia i nocy Wink Kazdy zreszta pamieta zeszloroczne odejscie Rhodriego Giggs'a z FC UNITED, byl jednym z najlepszych graczy w ekipy Margiego, a odszedl. Mowi sie, ze powodem bylo jego niestosowne zachowanie tudziez chodzilo tez podobno o kase. Giggs'y teraz gra w Curzon Ashton, a i strzelil nam gola juz w tym sezonie Wink

Rhodri Giggs

[Obrazek: img421101ds5.th.jpg]

wykapany Giggs'y. :lol:

Młodszy brat Ryana Giggs'a, Walijczyk. W przeszlosci zwiazany z Huddersfield Town oraz Mossley, gral takze w Bangor City gdzie trenerem byl byly pilkarz MUFC, Peter Davenport. Dolaczyl do ekipy FCUM latem 2006, odszedl 2007. Masa bramek i asyst dla FCUM.

Steve Torpey

[Obrazek: img403601pg1.th.jpg]

Napastnik FCUM w sezonie 05/06 - strzelil 16 bramek w 31 meczach, w przeszlosci gracz Liverpool i Port Vale. Strzelil pierwsza historyczna bramke dla FCUM. Po sezonie 05/06 podpisal profesjonalny kontrakt z druzyna Halifax Town.

Adie Orr

[Obrazek: img408601yj2.th.jpg]

Byly napastnik FC UNITED, w sezonie 05/06 w 30 meczach strzelil 18 bramek. W mlodosci trenowal z Manchester City, fan MUFC.

Scott Holt

Rozegrał 4 mecze w FC UNITED z czego strzelil 2 bramki przeciwko Ashton, odszedl z klubu w 2006 r w lutym z powodu zarzadania podwyzki. Gratuluje bystrosci.

Barrie George

[Obrazek: img415301by1.th.jpg]

Pracownik Tesco i zarazem byly bramkarz FC UNITED. 20 latek podbil rekord i w 10 meczach zachowal 6 razy czyste konto.

- Kuba_^^ - 02-06-2008 14:53

Wojtek3 napisał(a):W takim klubiku jak FC United ciezko przewidziec jakies konkretne zmiany i plany.

Zdaję sobie z tego sprawę, ale po prostu zapytałem z ciekawości, bo widzę, że sporo w tym siedzisz, ja się ograniczam do zaglądania na oficjalną stronę, no ale tam nic ciekawego nie ma napisane, myślałem, że masz jakieś konkretne informacje Wink Zobaczymy z czasem.

- Wojtek3 - 02-06-2008 15:14

NORTH WEST COUNTIES FOOTBALL LEAGUE TWO CHAMPIONS

[Obrazek: wallpaper2hw8.th.jpg]

NORTH WEST COUNTIES FOOTBALL LEAGUE ONE CHAMPIONS

[Obrazek: wallpaper5jb1.th.jpg]

UNIBOND FIRST DIVISION NORTH CHAMPIONS

[Obrazek: img8487ag0.th.jpg]

- Danny93 - 02-06-2008 19:58

No trzeba przyznać że Wojtek nieźle się postarał,na dzień dzisiejszy ma u mnie głos na forumowicza czerwca.

- bela - 02-06-2008 20:14

Świetna robota ,
Muszę przyznać , że dzięki mojemu imiennikowi Wojtkowi3 coraz bardziej interesują mnie losy FC United myśle że nie tylko mnie Smile

PS Jest jakaś Polska stronka o FC ? Oprócz <a class="postlink" href="http://www.fcum.pl/">http://www.fcum.pl/</a> bo ta praktycznie jest ,,martwa'' :roll:

- Wojtek3 - 02-06-2008 20:29

Danny93 napisał(a):No trzeba przyznać że Wojtek nieźle się postarał,na dzień dzisiejszy ma u mnie głos na forumowicza czerwca.

Jesli macie jakies pytania zwiazane z FCUM walic prosto z mostu ja tam lubie pisac o moim klubie Wink Moze teraz dla ludzie co sie nie interesowali na poczatku, krotka historia jak powstalo FCUM.

W 1998 Rupert Murdoch po raz pierwszy uderzyl w UNITED i chcial przejac wszystkie pakiety w UNITED, na szczescie Irlandczycy ( juz nie pamietam ich nazwisk ) utrzymali swoje pakiety w kieszeni, a Murdoch nie przejal Manchester United jak planowal, juz wlasnie wtedy padl pomysl by zalozyc FC United of Manchester. Jednak RED ARMY zagrozilo juz wtedy, ze pomysl utworzenia wlasnego klubu nie wyrzucaja do smietnika. Murdoch pozniej kilkakrotnie wznawial swoje propzycje jednak obeszlo sie bez konkretow.

GLAZER smiec - jak kazdy wie, w 2005 r. Malcolm Glazer przejął wiecej niz 50 % pakietow z Old Trafford i stal sie wlascicielem Manchester United. 12 maja MUFC upadlo, przestalismy byc niezalezni. MUFC - RIP. Na decyzje w sprawie zalozenia FCUM nie trzeba bylo dlugo czekac. Juz tydzien po przejeciu przez Glazera UNITED, odbylo sie spotkanie w Manchester Hall, padaly propozycje nazw klubu, finanse i pomysly. Nastepne spotkanie, ktore odbylo sie 30 maja, na ktorym stawil Kris Stewart - jeden z zalozycieli i pomyslodawcow AFC Wimbledon.

AFC Wimbledon zostalo zalozone przez fanow Wimbledon Londyn ktore zbankrutowalo w 2002 r i przeistoczylo sie w inny klub. Stewart dzielil sie radami w sprawie finansowej i papierkowej roboty oraz goraco zachecal do zalozenia wlasnego klubu i do bycia niezaleznym od kogos.

Kiedy projekt zakladania FCUM byl w drodze, okoliczny klub Leigh RMI, zglosil propozycje by zrobic fuzje dwoch klubow. W tym momencie mielismy szanse na lepszy start, bodajze z 8 ligi angielskiej. Jednak taka opcja zostala odrazu odrzucona, zalozenie FCUM mialo swoje symboliczne znaczenie a przede wszystkim wyzwaznie dla organizatorow.

Wybor nazwy klubu - na zebraniu zebralo sie sporo kibicow MUFC, byl to czerwiec. Nazwy jakie zaproponowano to FC United of Manchester, FC Manchester Central, AFC Manchester 1878 oraz Newton Heath United FC, wczesniej FA odrzucila nazwe FC United, ktora byla poprostu zbyt prosta i za " pospolita ". Wybrano nazwe FCUM, czyli Football Club United of Manchester.

W czerwcu jeszcze wybrano managera druzyny, a zostal nim Karl Marginson ktory jest trenerem do dzis. Odbyly sie testy takze na ktorych stawilo sie 900 pilkarzy. Wybrano grupe 200, z ktorej pozniej wyloniono ok 18 zawodnikow.

Ekipa FCUM zostala zgloszona do North West Counties Football League Division 2, czyli odpowiednik 10 ligi angielskiej. Wczesniej jednak ok 4,5 tys kibicow zebralo sie i zlozylo pieniadze zeby miec jakis pieniadz na start. Zebrano ok 100.000 funtow. Nie zdarzylismy jednak zapisac sie do eliminacji do FA Cup. Ale za to wzielismy udzial w Challenge Cup, ktore jak pozniej sie okazalo, wygralismy.

Pierwszym sparing partnerem, a zarazem 1 meczem FCUM byl towarzyski z Leigh RMI. Opisze to nizej.

bela napisał(a):PS Jest jakaś Polska stronka o FC ? Oprócz <a class="postlink" href="http://www.fcum.pl/">http://www.fcum.pl/</a> bo ta praktycznie jest ,,martwa''

Ta jest jedna i jedyna. Powodem dla ktorego jest martwa jest to, ze Artur, ktory jest adminem ma nadmiar pracy na studiach i w pracy, a brak newsmenow, robi swoje. Jednak moze sie z niej sporo dowiedziec czytajac informacje z paska z boku. Niestety to nie wina admina. Ale sa pewne plany co do tej strony Wink Jak co to mozna pisac tam na forum jak i tutaj Wink

- Danny93 - 02-06-2008 20:52

Wojtek3 napisał(a):Jesli macie jakies pytania zwiazane z FCUM walic prosto z mostu ja tam lubie pisac o moim klubie

Dlaczego Rhodri Giggs odszedł z FC United :?:

Trochę wyżej Wojtek o tym pisał, poszukaj :wink: / Pejter