Redcafe.pl - Manchester United Forum
Filmy - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Re: Filmy - premislav - 18-08-2010 15:40

panopticum napisał(a):Ale Di Caprio przed "Tytanikiem" grał np. w "Szybkich i Martwych". Dla mnie to jest dziwne, że ludzie tak zdolnego i wszechstronnego aktora kojarzą z jedną rolą.
Grał też jakiegoś pedała...ale z tą rolą go akurat nie kojarzę. <hahaha> teraz mi się zmieni postrzeganie, bo w incepcji zagrał naprawdę dobrze. ALe co do aktorów, to zwykle są postrzegani przez jakieś konkretne filmy.
Ostatnio oglądałem Salt z Jolie, bardzo dobry tak przy okazji.

Re: Filmy - Czary - 18-08-2010 15:49

Mnie tam zupełnie nie dziwi to, że jest głównie kojarzony z rolą w Titanicu. Większość aktorów, którzy grają w jakichś superprodukcjach jest kojarzonych z jedną rolą. Przykłady? Viggo Mortensem z Aragornem z LOTRa mimo, że zagrał kilka innych ciekawych ról. Ostatnio Radcliffe, czy Emma Watson - oni będą kojarzeni z rolą w Harrym Potterze i ciężko będzie im oderwać się od tego wizerunku.

Jeśli chodzi o DiCaprio to ja go zawsze kojarzyłem nie tylko z Titaniciem (choć z nim głównie) Takie filmy jak "Co gryzie Gilberta Grape'a", wspomniany już "Krwawy Diament", "Infiltracja" czy "Shutter Island" i "Incepcja" (nie widziałem jeszcze, ale mam zamiar w najbliższym czasie obejrzeć), to świetne filmy i dobre role Leonardo.

Re: Filmy - daniel - 18-08-2010 16:10

Jeżeli ktoś lubi głupkowate, a konkretniej zpastiszowane komedie polecam film z zeszłego roku ukazujący w krzywym zwierciadle świat Afroamerykanów w latach 70.

Mała zachęta:

<a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=6-wqmnJrOFM">http://www.youtube.com/watch?v=6-wqmnJrOFM</a>

Re: Filmy - michal85 - 18-08-2010 17:03

panopticum napisał(a):Ale Di Caprio przed "Tytanikiem" grał np. w "Szybkich i Martwych". Dla mnie to jest dziwne, że ludzie tak zdolnego i wszechstronnego aktora kojarzą z jedną rolą.
Mnie to przypomina futbolowy przypadek Davida Beckhama. Są tacy "Fachowcy", którzy naśmiewają się z piłkarskich umiejętności Anglika tylko dlatego, że był/jest celebrytą.

Re: Filmy - panopticum - 18-08-2010 19:23

premislav napisał(a):Grał też jakiegoś pedała...ale z tą rolą go akurat nie kojarzę.
Artura Rimbauda, francuskiego poetę, w "Całkowitym Zaćmieniu". Dobra rola i dobry film.
David jest zajebisty, grał w piłkę ze Snopp Doggiem. Ale niektórzy muszą mieć swojego dyżurnego "wymoczka", którym będą pogardzać. Czy to będzie Beckham, czy DiCaprio, czy też Ronaldo. Pamiętam jak kiedyś w pubie, jeden gość z klatą jak u kleszcza nakręcał się, jakby rozpierdolił Ronaldo. Mali i śmieszni frustraci.

Re: Filmy - premislav - 18-08-2010 19:33

do panopticum:
Nie pogardzam nim jeśli o to ci chodzi, śmiem twierdzić że jest dobrym aktorem z bardziej i mniej udanymi rolami. Faktem jest że za nim nie przepadam, ale po obejrzeniu wczoraj filmu incepcja mam pozytywne myśli o jego grze aktorskiej. Ale nie wiem gdzie musiałby zagrać żeby opuściło mnie wrażenie że uciekł z zatopionego statku. Smile

Re: Filmy - sebos_krk - 18-08-2010 19:59

Śliwa napisał(a):Ja ostatnio zaliczam filmy z Colinem Farrellem i z tego co już widziałem mogę polecić
Polecam Telefon Joela Schumachera. Oryginalny scenariusz.

Re: Filmy - Minh - 22-08-2010 19:15

Incepcja. 10/10.
2,5 godziny minely jak z bicza strzelil. Każdy film Nolana to jednak mistrzostwo świata. Świetny scenariusz, pokręcona fabuła, no i bardzo przyzwoita Ellen Page (szczególnie w tym eleganckim kostiumie :oops: )

SPOILER
Z tym, że jednej rzeczy nie zrozumiałem. Mianowicie, skoro w pierwszym śnie jak spadali samochodem do rzeki byli w stanie nieważkości i to 'przeszło' jakby do drugiego snu, gdzie też byli w stanie nieważkości, czemu tak się nie działo w kolejnych?

Re: Filmy - daniel - 23-08-2010 10:29

Wczoraj oglądałem 'Kick-Ass', daje rade nawet. Coś jakby pomiędzy komedią familijną a czarna komedią. Zresztą filmweb wszystko wyjaśni: <a class="postlink" href="http://www.filmweb.pl/film/Kick-Ass-2010-489066">http://www.filmweb.pl/film/Kick-Ass-2010-489066</a>

Re: Filmy - matys - 23-08-2010 10:59

A propos 'Memento', 'Incepcji' i innych tego typu filmów, to tutaj macie listę mindfucków.

Re: Filmy - Lasq - 23-08-2010 11:01

Raczej komedią familijną bym go nie nazwał. Film jest dość krwawy i brutalny i dla mnie jest też czymś więcej niż komedią. Ale fakt daje radę i też polecam.

Re: Filmy - daniel - 23-08-2010 11:31

fidain napisał(a):Raczej komedią familijną bym go nie nazwał.

Dlatego napisałem coś pomiędzy czarną a familijną. To, ze film jest brutalny to jedno a dwa, że pojawiają się w nim elementy komedii, którą śmiało można by puścić w południe w Polsacie - odrzucony przez rówieśników chłopak, nieszczęśliwie zauroczony, chcący coś zmienić w swoim życiu itd...

Re: Filmy - premislav - 23-08-2010 19:33

Minh napisał(a):Incepcja. 10/10.
Z tym, że jednej rzeczy nie zrozumiałem. Mianowicie, skoro w pierwszym śnie jak spadali samochodem do rzeki byli w stanie nieważkości i to 'przeszło' jakby do drugiego snu, gdzie też byli w stanie nieważkości, czemu tak się nie działo w kolejnych?
Ciekawa pozorna sprzeczność. Ale jak popatrzysz przez pryzmat tego ostrzeżenia jakim była muzyka puszczana w jednym śnie, która była słyszana tylko w drugim to ma jakiś sens. Ale też na to zwróciłem uwagę. A ten stan nieważkości się przeniósł tylko przez jeden sen, ale też nie do końca. Tam była informacja że każdy kolejny sen, to więcej czasu, lat itd. Czyli jeśli w pierwszym śnie samochód uderzył w barierkę i potem w drugim śnie ludzie już mieli stan nieważkości, to w 3 śnie czuć było dopiero uderzenie w barierkę czyli lawina! Czyli wszystko się wyjaśnia bo pojęcie czasu między snami się mocno rozmywa... 1 sen samochód leci, 2 sen gość sobie lata, 3 sen samochód ledwo uderzył w barierkę czyli lawina, ostatnia faza snu miała trwać nawet kilkadziesiąt lat.
idę pić dalej Smile może zrozumiem więcej... Smile

Re: Filmy - matys - 23-08-2010 19:59

Kurwa mać! Spoilery, ludzie!

Na biało piszcie, albo chociaż napiszcie na początku.

Re: Filmy - premislav - 23-08-2010 22:04

Sory
Tak to bywa kiedy się czasem odpisuje na posty przez telefon...