Redcafe.pl - Manchester United Forum
Premier League 2009/2010 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38)
+---- Wątek: Premier League 2009/2010 (/showthread.php?tid=730)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Re: Premier League 2009/2010 - mucha - 02-01-2010 21:56

Ale co lepsze, klient jest cienki jak barszcz. Nie oglądałem wcześniejszych meczów z jego udziałem, ale widziałem opinie kibiców Liverpoolu, którzy już mówią o wielkim niewypale transferowym. Dzisiaj natomiast po wejściu na boisko zagrał beznadziejnie. Niecelne podania, opóźniającego akcje. Zamiast dać coś od siebie to było wręcz przeciwnie.

Re: Premier League 2009/2010 - matys - 02-01-2010 22:13

No forma to akurat swoją drogą, ale od takiego Lucasa czy Aurelio to chyba więcej potrafi. Widać, że nie wie jeszcze, że w Anglii nie ma czasu na rozmyślanie, co zrobić z piłką i często zanim się połapie, co się dzieje na boisku, to już mu ktoś piłkę odbierze albo do niego doskoczy i podaje byle jak.

Ja nie wiem czy kilka meczów w rezerwach by mu dobrze nie zrobiło, choć z drugiej strony 25 latek, który musi się ogrywać w rezerwach to też nie za fajnie Smile No albo chociaż ze 3-4 mecze w podstawowym składzie z rzędu. Keane też najlepiej grał jak dostał kilka szans z rzędu w pierwszym składzie, tylko, że wtedy na ławce siedział Sammy Lee, a Gruby się leczył. Benio wrócił, Keane na ławkę, choć jakoś w 2 meczach trafił 4 goli i wszystko wróciło do normy.

Oby teraz było podobnie. Choć za cholerę nie potrafię pojąć, jak można kogoś kupić za 20 mln Ł i nie dać mu poważnej szansy, a grać takim chujowym Kuytem na krągło, pomimo tego, że gra padakę od początku sezonu.

Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 03-01-2010 01:27

matys napisał(a):No forma to akurat swoją drogą, ale od takiego Lucasa czy Aurelio to chyba więcej potrafi.

W tym wszystkim najlepsze jest to, że na chwilę obecną Lucas gra o wiele lepiej od Aquilaniego. Ogladałem kilka ostatnich spotkań poolu i trzeba powiedzieć, że Brazylijczyk gra naprawdę dobrze. Co innego Kuyt, ale widać, że holender cieszy się większym zaufaniem niż Aquilani :lol:

Brawo Rafa, w tym sezonie przeprowadził dwa hitowe transfery, wspomniany Aquilani i Sotiris Kyrgiakos :lol:

Liverpool na miszcza!!!

Re: Premier League 2009/2010 - matys - 03-01-2010 12:12

No Lucas coś tam zaczął ogarniać, ale po ilu meczach w pierwszym składzie? 10? Albo i nawet więcej. Początek sezonu, to była tragedia. Tylko, że on akurat ma pełne poparcie Beniteza, w przeciwieństwie do Włocha.

Na szczęście to nie nasz problem, my możemy tylko paczeć i podziwiać.

Re: Premier League 2009/2010 - fasol - 03-01-2010 13:32

matys napisał(a):paczeć

Nie żebym się czepiał ale razi po oczach strasznie.pozdro

Re: Premier League 2009/2010 - mucha - 03-01-2010 13:42

:lol:

Re: Premier League 2009/2010 - Foster - 03-01-2010 13:52

matys napisał(a):Choć za cholerę nie potrafię pojąć, jak można kogoś kupić za 20 mln Ł i nie dać mu poważnej szansy, a grać takim chujowym Kuytem na krągło, pomimo tego, że gra padakę od początku sezonu.
Z tego co się orientuję (nie oglądam meczy Poolu zbyt często) to Kuyt gra na skrzydle, bądź obok Torresa, a Aquilani został sprowadzony w miejsce Alonso.

Cały Benio :lol: Jak już pisaliście podobnie było z Robbiem. Nie wyobrażam sobie by coś podobnego mogło mieć miejsce w United.

Re: Premier League 2009/2010 - Foster - 07-01-2010 22:16

<a class="postlink" href="http://videos.sapo.pt/TasUKKCqDBGKPB1GCR6R">http://videos.sapo.pt/TasUKKCqDBGKPB1GCR6R</a>

Clint Dempsey w meczu z Stoke

Re: Premier League 2009/2010 - branka - 07-01-2010 22:20

Wow, nie widziałam tego gola wcześniej. Szkoda, że nie zremisowali chociaż.

Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 07-01-2010 22:47

Cytat: Obrońca Liverpoolu i reprezentacji Anglii, Glen Johnson, który niedawno doznał kontuzji będzie pauzował przez ponad dwa miesiące, a nie trzy, bądź cztery tygodnie jak brzmiała pierwsza diagnoza. To kolejna fatalna wiadomość dla menedżera "The Reds", Rafaela Beniteza gdyż zespół z Anfield od dłuższego czasu nękają urazy.

Johnson przeszedł operację więzadeł w kolanie pomyślnie, lecz teraz czeka go dwumiesięczna rehabilitacja. Poza meczami Liverpoolu były zawodnik Chelsea opuści także spotkanie towarzyskie reprezentacji Anglii z Egiptem, które odbędzie się 3. marca.

Rafael Benitez będzie miał poważny ból głowy związany z zastąpieniem Johnsona, bowiem inny z obrońców mogących występować na jego pozycji, Martin Kelly nie zdążył jeszcze wyleczyć kontuzjowanej kostki. W tej sytuacji jedynym rozwiązaniem wydaje się sprowadzenie nowego piłkarza w styczniowym okienku transferowym, ale Hiszpan otrzymał niedawno jasny komunikat - aby kupić najpierw musi sprzedać kogoś z obecnego składu.

Źródło: ASinfo

Niezbyt dobre wiadomości dla Poolu <niesforny> Bardzo dobrze, bo Johnson gra tam póki co ładnie. Liczę na Tottki w niedzielnym meczu, fajnie by było, gdyby odskoczyli Poolowi na 7 oczek.

Btw, bramka Dempseya, rzeczywiście ładnej urody <cwaniak>

Re: Premier League 2009/2010 - Kamill - 08-01-2010 18:52

Pięć meczy przełożonych z powodu warunków atmosferycznych. Burnley : Stoke, Fulham : Portsmouth, Hull : Chelsea, Sunderland : Bolton i Liverpool : Tottenham. Mam nadzieje, że nasze spotkanie z Birmingham FC zostanie rozegrane Wink

Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 10-01-2010 17:02

Dzisiaj pierwszy raz Benitez wspomniał o sprzedaży Torresa i Gerrarda:

Benio napisał(a):- Będziemy rozmawiać i zadecydujemy, co jest najlepsze dla klubu.

- Wcześniej mówiłem, że chcemy za wszelką cenę zatrzymać najlepszych graczy, bo pomogą nam w osiągnięciu celu na koniec sezonu, czyli miejsca w pierwszej czwórce. Oni są do tego najważniejsi.

- Jeśli zapytasz o to jakiegokolwiek trenera na świecie, powie ci, że chciałby mieć więcej pieniędzy i wydawać je na umacnianie składu. Niestety w obecnej sytuacji musimy robić to, co najlepsze dla dobra klubu.

- To oznacza, że rozważymy sytuację i oferty za każdego zawodnika, a potem podejmiemy decyzję – kończy Rafael Benitez.

żródło: SkySports

Re: Premier League 2009/2010 - Lasq - 10-01-2010 17:09

W to, że Torres odejdzie to umiem uwierzyć ale w Gerrarda jakoś nie wierzę. Może to i zakłamany hipokryta ale jakimś tam ich symbolem jest. Chociaż w sumie śmiesznie by było jakby poleciał na kasę do City :twisted:

Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 10-01-2010 17:15

Torresem jest City zainteresowane, a Gerrardem Real podobno. Jeśli nic nie ugrają w tym sezonie, ani nie awansują do CL, mogą się zacząć złe lata dla tego klubu.

Re: Premier League 2009/2010 - branka - 10-01-2010 18:34

Mam nadzieje, że my nie rozważymy kupna Torresa. O ile Gerrarda nawet lubię(albo inaczej - szanuję), to Torresa ta nie znosze, że chyba nie oglądałabym meczy z jego udziałem albo oglądała gwiżdżąc na niego w myślach.