![]() |
Premier League 2008/09 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: Premier League 2008/09 (/showthread.php?tid=214) |
Re: Premier League 2008/09 - branka - 18-01-2009 11:51 No cóż, skoro Stoke obiera taktykę - zakopać przeciwnika na śmierć, to po 80 minutach opada z sił, jak przeciwnik dalej sie trzyma na nogach - co jak co i my i Chelsea mamy twardych zawodników, a chamskie wjazdy w nogi widać tez są męczące. Osobiście nie lubie Stoke, dla mnie to takie drugie Leeds. Sędziowie powinni ostrzej reagowac na to co oni wyprawiają. Duzo bardziej podoba mi się Hull - waleczne chłopaki, choć brak im wyszkolenia technicznego jakie mają piłkarze z czołowych klubów(heh, Hull w sumie też w czołówce jest, tylko tej troszkę dalszej). Re: Premier League 2008/09 - Lukas - 18-01-2009 16:31 Nie wiem czy mieliście okazję oglądać mecz Sunderlandu z Aston Villą- gdzie wygrali goście, ale przy dobrym sędziowaniu spokojnie Czarne Koty mogły uzyskać remis, a nawet zwycięstwo. Sędzia nie widział zagrania piłki ręką w swoim polu karnym gracza z Birmingham, bramkę zdobyli również przy pomocy ręki a ponadto został podyktowany rzut karny dla nich też niesłusznie, bo przed tym zdarzeniem napastnik otrzymując podanie był na pozycji spalonej. Szkoda, że sędzia miał taki spory udział w wyniku spotkania :/ Re: Premier League 2008/09 - branka - 18-01-2009 16:45 Bywa. U nas też tak bywa. Raz sie ma szczęście raz pecha. Villa nie gra porywającego futbolu, ale są solidni. I mają trochę szczęścia - nic wtym złego, każdy go trochę potrzebuje. Musmy go mieli sporo rok temu. Teraz różnie bywa. Ale zdarzają się po 2 gole w meczu na naszą korzyść, które mogłyby być nie uznane 8-) Re: Premier League 2008/09 - perelka - 19-01-2009 14:48 Szcun!Czy ktoś zna i napisze gdzie / na jakiej stronce można kupić pewne bilety na mecz Manchester United vs Arsenal? Zaglądałem na official-tickets.com , ale czytałem i słyszałem, że mało kto po przelewie widzi bilety. Z góry dzięki i pzdr! ![]() Re: Premier League 2008/09 - Foster - 25-01-2009 22:17 manutd.com napisał(a):United's February fixture list has changed again with the rearrangement of the home league match against Everton and the addition of a trip to Derby County or Nottingham Forest in the FA Cup fifth round. 2 dni mniej na regeneracje... Tak wygląda rozpiska meczy United w najbliższym czasie: 27 Jan - West Brom away (League) 31 Jan - Everton home (League) 8 Feb - West Ham away (League) 14 Feb - Derby or Nottingham Forest away (FA Cup) 17 Feb - Fulham home (League) 21 Feb - Blackburn home (League) 24 Feb - Inter Milan away (Champions League) 01 Mar - Tottenham (Carling Cup final) Re: Premier League 2008/09 - branka - 25-01-2009 22:54 Szczerze mówiąc najbardziej niepokoi mnie West Ham away(chyba każdy wie jak wspaniale nam sie gra z West Hamem...) i Inter oczywiście. Everton powinniśmy zlac u siebie. Derby może nie by tez takie łatwiutkie(bo stawiam, że wygrają z Nottingham), chłopaki potrafią walczyć, szczególnie u siebie. Re: Premier League 2008/09 - M.T. - 25-01-2009 23:44 WBA - Everton / FA Cup - Fullam / Blackburn - Inter ... kurde strasznie ciasno ![]() Re: Premier League 2008/09 - Tomek91 - 27-01-2009 13:38 Przez tę całą plagę kontuzji omal nie zapomniałem, że w niedzielę czeka nas bardzo ciekawy mecz, a mianowicie zagrają ze sobą dwaj najgroźniejsi(na dzień dzisiejszy) rywale United do końcowego tryumfu w lidze, czyli Liverpool i Chelsea. "The Reds" nie przegrali u siebie od ponad roku, jednak to Chelsea w tym roku bardzo dobrze spisuje się na wyjazdach, (nie licząc porażki 3:0 w tym miesiącu, tylko zapomniałem już z kim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Re: Premier League 2008/09 - panopticum - 28-01-2009 22:57 Dolicz kolejny remis, bo Liverpool zremisował dzisiaj z Wigan ![]() ![]() Cytat:nie ma już nic. I nie będzie. Z taką grą, to naprawde nic nie osiągniemy ! Cytat:no to mamy POmistrzowane... Cytat:długo sie wstrzymywałem z tym komentarzem ale dziś niestety sie przebrało: ![]() Re: Premier League 2008/09 - Tomek91 - 29-01-2009 10:09 No to jeszcze jeden ciekawy cytat ![]() Cytat:kolejny raz po "genialnych" zmianach Beniteza. bronic wyniku od 75min grajac z taka potega jak Wigan Wigan kolejną potęgą PL!!! ![]() Re: Premier League 2008/09 - Damian91 - 29-01-2009 14:17 Trzeba sie teraz przyzwyczaić do takich tekstów w stylu k**** h*** na stronkach Liverpoolu bo napalili sie na mistrza jak ich kochany klub był liderem ale niestety United dało o sobie znać i nerwy im puszczają. Ale ja lubie sie czasami pośmiać z takich tekstów ![]() To było wiadomo że im sie prędzej czy później noga podwinie bo ten zespół już taki jest. A United często na początku sezonu ma problemy a dopiero po nowym roku zaczynają dobrze grać. W zeszłym sezonie też dość późno sie obudzili ale udało sie zdobyć tytuł. Myślę że tym razem też tak będzie. Re: Premier League 2008/09 - Tomek91 - 29-01-2009 16:20 Liverpool wciąż jest w czołówce, więc czy to już ta forma, która tak lubimy nadeszła na dobre przekonamy się za 2-3 kolejki. Fakt 4 remisy w tak krótkim odstępie czasowym to to co kibice United lubią najbardziej ![]() ![]() A w marcu i tak pewnie będą się odgrażać, że jak wygrali na Anfield to i na Old Trafford wygrają, a po meczu zwalą winę za porażkę na to, że grali trzynastego ![]() Arsenal już 5 punktów za Villą ![]() ![]() ![]() ![]() Re: Premier League 2008/09 - branka - 31-01-2009 18:13 Szkoda, że Villa zremisowała, mogła łyknąć dzisiaj Liverpool lub Chelsea, a tam pewnie będzie remis. Ale i tak będą mieć tylko punkt 8-) Duzo chętniej widzę Ville w czołówce niż te tępaki z poolu. Tottenham trochę zfrajerzył - wyrównali z 0:2 i dali sobie wbic gola w końcówce na 2:3. Szkoda. Ktoś widział ich mecz? Jak grał Smolarek, bo pojawił się w 60 min? Re: Premier League 2008/09 - mucha - 01-02-2009 19:39 Liverpool 2-0 Chelsea Co by nie mówić zasłużone zwycięstwo Liverpoolu. Chelsea nie istniała. Niemniej jednak mecz bardzo nudny, ciągła walka, faule, auty, aż się oglądać nie chciało. Szkoda, bo mało brakowało do remisu. Liverpool dał z siebie wszystko. Nieustanny pressing, widać, że strasznie im zależało na zwycięstwie. Czuję, że może się to na nich odbić w następnym meczu. Swoją drogą Chelsea jest naprawdę kiepska w tym sezonie. No żeby nie stworzyć żadnej okazji to trochę przesada. Ogólnie mecz słaby i wygląda na to, że Liverpool może powalczyć o mistrza, choć szczerze to wątpię w to ![]() Re: Premier League 2008/09 - Carlito - 01-02-2009 19:45 Piłkarze The Reds nie dali większych szans, co można było zauważyć w meczu, a także w statystykach strzałów: 25(9) Strzały (celne) 8(2). Ogólnie Chelsea nic nie pokazała w tym meczu. Ofensywa przeszła obok meczu, za to defensywa miała co robić, w szczególności Cech ![]() |