Redcafe.pl - Manchester United Forum
Cristiano Ronaldo - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: Cristiano Ronaldo (/showthread.php?tid=258)

- Wojtek3 - 18-08-2007 20:18

Stojkovic napisał(a):Nie ma co rozpaczać... CR7 napewno był i jest postacią któa napędza nasz atak, ale nie opierajmy siły zespołu na 1 zawodniku.

Zartujesz sobie Stojko w tym momencie, prawa flanke mozemy tylko i wylacznie na nim opierac, na nikim innym, jesli jutro Nani nie zagra na prawej, bedziemy wylaczni z tej strony :]

- Mates - 18-08-2007 21:16

Wojtek3 napisał(a):jesli jutro Nani nie zagra na prawej, bedziemy wylaczni z tej strony

Przesadzasz. Nani jest dobrym zawodnikiem, ale na razie nie pokazuje NIC w EPL. Zdecydowanie lepiej pokazuje się Eagles.

Pozdrawiam.

- Pejter - 18-08-2007 22:05

Mates napisał(a):ale na razie nie pokazuje NIC w EPL. Zdecydowanie lepiej pokazuje się Eagles.

No rzeczywiście Eagles się pokazał tak świetnie w EPL, że "ho ho" :roll: W tym sezonie jak na razie dwie minuty. Świetny wynik. W tamtym sezonie też malutko. Skąd więc takie wnioski? Eagles pokazywał się ładnie w sparingach, w których błyszczał również Nani, więc nie ma co porównywać ligi do sparingów.

Niemniej jednak, Ronaldo jest do zastąpienia. Nani powinien iść na prawą, Giggs na lewą, a do ataku... O'Shea. Nie, żartuję. Ale jakoś to trzeba rozwiązać. Myślę, że nawet Eagles da sobie radę na skrzydle, zastępując Ronaldo.

- Stojkovic - 19-08-2007 08:07

Wojtek3 napisał(a):Zartujesz sobie Stojko w tym momencie, prawa flanke mozemy tylko i wylacznie na nim opierac, na nikim innym,
Wojtek nie możemy opierać gry na jednym graczu, nieważne jaki dobry by był... ja bym dał szansę Eagelsowi. Nawet bym go do ataku z Tevezem zaryzykował. Nani i Giggs na skrzydła i szafa gra.

- Wojtek3 - 19-08-2007 21:00

Stojko napisał(a):Wojtek nie możemy opierać gry na jednym graczu, nieważne jaki dobry by był... ja bym dał szansę Eagelsowi. Nawet bym go do ataku z Tevezem zaryzykował. Nani i Giggs na skrzydła i szafa gra.

Nikt nie opiera gry na jednym zawodniku :] Mowie tylko, ze bez Ronaldo nasza flanka nie bedzie funkcjonowala idealnie, i potwierdzily sie moje slowa, Nani staral sie rozruszac prawa flanke, jednak nie do konca mu to dobrze wychodzilo.

- zaga92 - 19-08-2007 21:10

Wojtek3 napisał(a):Nani staral sie rozruszac prawa flanke, jednak nie do konca mu to dobrze wychodzilo.

NAni dawal rade. To dopiero jego poczatki i mam nadzieje, ze dopiero nam sie rozegra. Ale troche widzoczny byl brak Ronaldo mysle ze moglby pociagnac nasza gre.

- marcelo - 20-08-2007 13:56

Cóż, nie ma co kryć, że nasz skład jest trochę eksperymentalny i gdy brak w nim ważnych graczy, takich jak Cristiano, to nie do końca wszystko wychodzi. Nani, jak i wszyscy nowoprzybyli piłkarze muszą jeszcze kilka meczy pograć, aby dojść do tego, co przyniesie nam wiele radości. Oczywiście brak Ronaldo dla niektórych może oznaczać wielki problem MU, ale ja sądze, że Cris nie jest zawodnikiem, bez którego nie wyobrażam sobie teraz składu w każdym meczu, ponieważ wiem, że ma go kto zastąpić.

- N3M3SIS - 20-08-2007 14:11

no, jak nie było CR, też jakoś szło... a że skład jest eksperymentlany, dowiemy się jak grają nasi zawodnicy w różnych formacjach, na różnych pozycjach i jak ze sobą wtedy współgrają; na szczęście CR wraca na mecz z Evertonem, bo z Sunderlandem nie musiałby koniecznie grać...

- Mates - 20-08-2007 17:43

Powiem tak...

Niektórzy z Was widzą nowych "bogów" w Nanim i Andersonie. Prawdę powiedziawszy Cristiano Ronaldo to jeden z lepszych zawodników w naszym zespole, a to, że w chwili obecnej nie gra zachwycająco nie oznacza, że jest bezużyteczny.

Nani zdecydowanie pasuje do United, ale jeszcze teraz tego nie pokazuje. Za dużo popisówy, za mało gry zespołowej.

Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem moim zdaniem jest Chris Eagles, który łatwo się nie podda w walce o pozycję.

Niemniej jednak wczorajsza sytuacja, której nie wykorzystał Nani, zostałaby na 70% wykorzystana przez Ronaldo, bo ma większe doświadczenie.

Pozdrawiam.

- Wojtek3 - 20-08-2007 19:53

Mates napisał(a):Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem moim zdaniem jest Chris Eagles, który łatwo się nie podda w walce o pozycję.

Czyli na jakiej podstawie twierdzisz, ze Nani podda sie bardziej niz Eagels ? Zrobi sie glupia gadka z takiego czegos. Nani kosztowal 15 mln i on na pewno bedzie czesciej gral, chocby z tego powodu, IMO, Eagels nie dorasta do piet Naniemu...

- Red - 20-08-2007 20:16

Rozsmiesza mnie taka argumentacja, ja lubie gre Eaglesa, nie mialem okazji go ogladac zbyt czesto, ale zaimponowal mi, a na jakiej podstawie smiesz twierdzic ze Nani>Eagles? Bo cos mi sie zdaje ze na podstawie tych 15 milionow

- Mates - 20-08-2007 20:17

Wojtek3 napisał(a):Eagels nie dorasta do piet Naniemu...

Nie powiesz mi, że na razie Nani pokazuje miażdżąco wyższy poziom niż Chris? :> IMO na razie grają równo z delikatnym wskazaniem na Eaglesa. Nani się jeszcze musi sporo nauczyć, żebyś mógł tak pisać na temat Anglika w porównaniu z Portugalczykiem.

Pozdrawiam.

- Wojtek3 - 20-08-2007 20:27

Mates napisał(a):
Wojtek3 napisał(a):Eagels nie dorasta do piet Naniemu...

Nie powiesz mi, że na razie Nani pokazuje miażdżąco wyższy poziom niż Chris? :> IMO na razie grają równo z delikatnym wskazaniem na Eaglesa. Nani się jeszcze musi sporo nauczyć, żebyś mógł tak pisać na temat Anglika w porównaniu z Portugalczykiem.

Pozdrawiam.

Eagels musi sie sporo nauczyc, zebys mogl tak napisac na temat Portugalczyka w porownaniu z Anglikiem.

- Mates - 20-08-2007 20:30

Wojtek3 napisał(a):Eagels musi sie sporo nauczyc, zebys mogl tak napisac na temat Portugalczyka w porownaniu z Anglikiem.

Ehh... Ja nie piszę, że Nani jest gorszy od Eaglesa :> Ja piszę tylko, że do momentu, kiedy Nani się nie przystosuje do gry w UK (tak, jak w poprzednim sezonie zrobił to Cris) nie będziemy mogli oceniać go przez pryzmat tego, co potrafi tylko przez pryzmat tego co pokazuje, a tak naprawdę pokazuje jak na razie brak skuteczności :>

Ojj... Wojtuś, Wojtuś.. Wink Proponuję koniec off-topa? Smile

Pozdrawiam

- stal_mielec - 21-08-2007 10:02

Stojkovic napisał(a):CR7 napewno był i jest postacią któa napędza nasz atak, ale nie opierajmy siły zespołu na 1 zawodniku.

OK ale nie wiem czy zauwazyles ale bez niego i Rooney'a calkowicie nam nie idzie!!

Stojkovic napisał(a):ja bym dał szansę Eagelsowi. Nawet bym go do ataku z Tevezem zaryzykował.

Ja tez jestem tego zdanie! No bo po to mamy mlodych rezerwowych aby wyrosli na swietnych graczy!!Big Grin
Trzeba dac mu szanse! :twisted: