Redcafe.pl - Manchester United Forum
Liga Polska - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Liga Polska (/showthread.php?tid=61)

Re: Ekstraklasa S.A. - panopticum - 16-05-2009 18:43

Paluchowski ładnie zastąpił Takesure. Dwa gole. Co prawda, to tylko Polonia Bytom, ale mecz żaden pogromiasty. Jakoś nikt inny się do ich wbicia nie kwapił, więc szacuneczek.

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 16-05-2009 18:43

Dwa gole i asysta!

Re: Ekstraklasa S.A. - panopticum - 16-05-2009 18:52

No to wejście smoka. Może w końcu w Legii będzie drugi dobry napastnik?

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 16-05-2009 18:57

Lepsze to niż czasy gdy na trybunach skandowano : Hej Włodar jak to zrobiłeś :lol:

2 mecze do końca , Tejksiur może nie zagrać w żadnym. Jeśli wbije w każdym po golu to wreszcie coś zacznie się dziad. Wisła jutro traci punkty!

A doping miodzioooooooooooo <jupi>

Re: Ekstraklasa S.A. - dende - 16-05-2009 19:31

Może w końcu skończy się gadanie, że Legia bez Tejksiura nie potrafi wygrywać.

Re: Ekstraklasa S.A. - maju - 16-05-2009 19:46

A Górnik opuścił ostatnie miejsce w tabeli Big Grin Mimo, że to Górnik to chcę, aby zostali w ekstraklasie, bo są tam pieniądze, są kibice, ma być nowy stadion Smile Takie kluby mogą napędzać tą ligę. Mieli nieudany początek sezonu i do tej pory płacą tego cenę. A Wieczorek, który jest za to odpowiedzialny może z ligi spuścić Odrę. Nie udało się z Górnikiem, to może uda się w Wodzisławiu. Uparty facet!

Re: Ekstraklasa S.A. - sebos_krk - 17-05-2009 07:33

Miejsce takich zespołów jak Górnik jest w ekstraklasie, więc trzymam za chłopaków kciuki. Za tydzień jeden z ciekawiej zapowiadających się pojedynków, walka o życie: cracovia- zabrze. Warto będzie obejrzeć.

Re: Ekstraklasa S.A. - dende - 17-05-2009 08:25

Najwidoczniej rozmowa z kibicami przynosiła skutek Wink

[Obrazek: pilkarzyki.jpg]

<a class="postlink" href="http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6613898,Fani_Gornika_kazali_zalozyc_pilkarzom_koszulki___Nie.html">http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66138 ... __Nie.html</a>

Re: Ekstraklasa S.A. - truered - 19-05-2009 17:02

No, a Wisła 4:0, dwa gole Brozia, który chyba zdobędzie koronę króla strzelców w tym sezonie. Wisła teraz stoi przed łatwym/trudnym zadaniem. Dlaczego? Gra z klubami, których kibice mają ze sobą zgody (Śląsk, Lechia), ale Lechia walczy o utrzymanie, a Śląsk już dwa razy w tym sezonie pokonał Wisłę ( 4:0 PE i 2:1 liga). Mam nadzieję na dwa zwycięstwa i zdobycie drugiego mistrzostwa z rzędu. A Amici i Ległę do Ligi Europejskiej. Tejksiur, trzymaj tak dalej, świetna gra defensywa na ReymontaBig Grin

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 19-05-2009 19:07

Mi się chyba będą śnić po 30-tej kolejce zmarnowane setki Tejksiura w Krakowie gdy to Wisła stanie na najwyższym stopniu podium. Nie ma co się łudzić. Wiślacy mają najlepszy terminarz z pośród czołowej trójki. Czy Lechia jest w stanie ich zatrzymać? Tylko cud. Pech nie wierzę w cuda :x

Tak czy siak w Polsce tylko Legia , Legia Warszawa :*

Re: Ekstraklasa S.A. - sir_matt - 23-05-2009 20:36

Wisła jest bardzo blisko mistrza. Dzięki zwycięstwu nad Lechią i przy remisach Lecha oraz Legii, Biała Gwiazda na kolejkę przed końcem ma 3 pkt przewagi nad pozostałą dwójką. Wystarczy jej remis ze Śląskiem. Chociaż z drugiej strony wrocławianie to trudni przeciwnicy więc wszystko się może zdarzyć. Wojskowi grają z Ruchem, a Lechici z Cracovią, więc w tych meczach nie powinno być niespodzianek.

Re: Ekstraklasa S.A. - truered - 24-05-2009 01:05

Wybacz, sir_matt, ale wątpię, żeby Śląsk Wrocław wygrał w Krakowie. Czemu?
1.Wisła gra o mistrza, Śląsk o nic tak naprawdę. Wiadomo, kto wyjdzie na boisko z większą żądzą sukcesu.
2.Spójrz na składy...Śląsk bez F(o)juta i Mili mocno traci na wartości. Za to na spotkanie z Śląskiem powinien wykurować się "Bogucki", co daje wiecej opcji w ataku.
3. Wisła na swoim boisku w tym sezonie przegrała tylko raz- w meczu z Lechem. Bez urazy, ale Śląsk i Lech to troche inna półka.
4.Kolejnym atutem Wisły jest to, że gra u siebie. Na Reymonta pojawi się ok.17 000 widzów, a dodatkowo można policzyć fanów Śląska, z którymi zarówno Wisła jak i Lechia są w zgodzie.
5. Spodobała mi się dzisiejsza wypowiedź Mariusza Pawelca z Śląska : "Cieszę się, że pomogliśmy Wiśle". Mam nadzieję,że pomogą nam w przyszłym tygodniu .
Jakoś tak się złożyło, że moje dwie ukochane drużyny potrzebowały zaledwie punktu z drużyną, która o nic już nie walczy, żeby zdobyć mistrzostwo kraju. Mam nadzieję jednak, że Wisełka oszczędzi mi takiego stresu jak w końcówce meczu z Arsenalem i wygra pewnie 2:0 po bramkach Boguskiego i Brożka i pokaże, "kosmicznemu, europejskiemu" Lechowi i "fantastycznej" Legii, kto tak naprawdę rozdaje karty w lidze polskiej. Smile . Mam nadzieję, iż Bednarz sięgnie po rozum do głowy i podpisze kontrakt z Zieńczukiem. To jest fantastyczny zawodnik i dzisiaj to udowodnił strzelając ważną bramkę, świetnie kierując akcjami Wisły, no i mając wymierny wpływ na destrukcję akcji przeciwnika. Szkoda, że Baszczyński juz podpisał z Atromitosem, ale może w zamian pojawi się jakiś nowy, młody boczny obrońca. Oprócz Garguły przydałyby się jeszcze jakieś wzmocnienia przed bitwą o Ligę Mistrzów. Konieczne jest sprowadzenie kogoś na miejsce Zieńczuka, jeśli nie uda się go zatrzymać. Ponadto Brozkowi potrzebny jest dobry partner, a nie jakieś brazylijskie drewno "Beto". Mam nadzieję, że Dawid Nowak przekona sie ,co do oferty Wisły i wtedy wraz z Garguła i Brożkiem stworzą tercet na miarę Ligi Mistrzów. Wiem, że się trochę spieszę z tymi prognozami, ale wybaczcie strata 3 punktów w meczu z Śląskiem jest dla mnie aż nierealna.
E:Dla kochanych kibiców Legii W.

Re: Ekstraklasa S.A. - Lasq - 24-05-2009 07:47

Ech i znów Wisła (na 90%). Nie lubię Polskiej ligi, nie kibicuje żadnemu zespołowi ale miałem nadzieje na jakieś odświeżenie. Bo o ile Wisłę lubię to trochę już się nudzi na tym fotelu mistrzowskim. A ponieważ za Legią delikatnie mówiąc nie przepadam (kwestia wychowania) to sympatyzowałem w końcówce z Lechem. Szczególnie, że oglądałem ich w PUEFA i bardzo mi się podobała piłka jaką pokazywali. Szkoda, że nie sięgnęli po mistrza. Gratulacje dla Wisły.

PS. Oczywiście wiem, że wszystko się jeszcze możne zmienić ale jakoś nie chce mi się wierzyć żeby Śląsk wygrał w Krakowie.

Re: Ekstraklasa S.A. - dende - 24-05-2009 08:11

truered napisał(a):E:Dla kochanych kibiców Legii W.

Po chuj zaczynasz?

Re: Ekstraklasa S.A. - matys - 24-05-2009 10:46

dende napisał(a):Po chuj zaczynasz?
Ale z Widzewa to już się można śmiać, no nie?

Btw, zajebiste :lol: