Redcafe.pl - Manchester United Forum
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65)

Re: Reprezentacja Polski - maju - 17-03-2009 13:04

Czytałem na wp, że na UEFIE tak informowali Tongue

Re: Reprezentacja Polski - Mata - 17-03-2009 13:30

na wp to ja wchodzę aby snooka odpalić , to chyba wystarczy za komentarz :roll:

Re: Reprezentacja Polski - maju - 17-03-2009 14:39

No raczej nie zmyślili by sobie info i nie powiedzieliby, że na UEFIE tak informowali, gdyby to prawdą nie było...

Re: Reprezentacja Polski - Miko - 17-03-2009 16:33

Wawrzyniak robi ost duże postępy, długo szukać takiego skoku o jeden poziom wyżej.

Maju, czasem nie na goal.com też?

Re: Reprezentacja Polski - maju - 17-03-2009 16:55

Być może. Po prostu, to była wiadomość, conajmniej zaskakująca, że nowy piłkarz, Polak, jest nejlepszy w dwumeczu zagranicznych drużyn więc szybko wszędzie to dawali. Wawrzyniak jest dziś naszym podstawowym obrońcą, więc to nie dziwi.

Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 17-03-2009 16:56

W dwumeczu? Przecież to przez niego był karny?

Re: Reprezentacja Polski - Miko - 17-03-2009 16:58

Prędzej zaważyło cwaniactwo Piresa, który wykorzystał brak doświadczenia Wawrzyniaka i ładnie się wywrócił.

Re: Reprezentacja Polski - mucha - 17-03-2009 18:40

Znalazłem tego newsa. On został uznany za najlepszego piłkarza według goal.com. Oczywiście meczów nie oglądałem, ale co z jego udanych występów skoro w pierwszym meczu zrobił karnego, a w drugim zgubił krycie, dzięki czemu napastnik strzelił decydującą bramkę? Obrońca nie ma prawa się mylić, bo za nim gra już tylko bramkarza Wink

Re: Reprezentacja Polski - maju - 17-03-2009 18:43

Tylko, że przt karnym to on był sam wcześniej faulowany przez Rossi'ego, tak więc tu był ewidentny błąd sędziego Wink

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 17-03-2009 19:55

Wawrzyniak w drugim meczu Llorente nie upilnował i niestety to była jego wina ta druga bramka w meczu z Villarealem.

Re: Reprezentacja Polski - Foster - 17-03-2009 22:14

Vidic w meczu z Liverpoolem dał się ograć Torresowi jak małe dziecko. (1-1) Nie upilnował zawodnika, w dodatku go sfaulował i dostał czerwoną kartkę osłabiając drużynę. (1-3)

Jak to napisał muszeq o Wawrzyniaku tak jak o Serbie:
Ten wasz świetny Vidic sprezentował Liverpoolowi dwie bramki i 3 pkt, dając im możliwość dalszej walki o mistrza Anglii...

Po jednym meczu nie można ocenić zawodnika. Gdyby Wawrzyniak był taki "świetny" to raczej nie grałby w pierwszym składzie Panathinaikosu.....
Kto jeszcze może się pochwalić grą w zagranicznym klubie, który co rok gra w LM?

Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 17-03-2009 22:23

Ja nie oceniam Wawrzyniaka jako zawodnika, tylko śmiem wątpić by zasłużył na miano najlepszego obrońcy w dwumeczu.

Re: Reprezentacja Polski - sir_matt - 19-03-2009 13:50

no cóż, może nie było lepszego od niego (reszta zagrała jeszcze gorzej), bo inaczej nie da się wytłumaczyć tej opinii Wink

Re: Reprezentacja Polski - maju - 19-03-2009 14:10

sir_matt napisał(a):Szkoda tylko, że Brożek wyleciał, bo z Irkiem mogliby tworzyć naprawdę dobry duet.
Nie wiem, czy zdążyłeś zauważyć, czy nie, ale muszę cię oświecić: Don Leo preferuje grę jednym napastnikiem, więc duetu Brożek - Jeleń by nie było. Brutalne. A jescze bardziej brutalne jest to, że Leo powołał Jelenia dlatego, że cała Polska sie o to upominała, a na chwilę obecną Leo nie ma usprawiedliwienia na wypadek braku powołania dla Jelenia. Bo chyba wszyscy jesteśmy pewni, że więcej niż 30 minut w obu meczach to facet nei zagra ;/

Cytat wzięty z innego tematu, ale uważam, że tu bardziej ta wypowiedź pasuje.

Re: Reprezentacja Polski - sir_matt - 19-03-2009 14:19

Poczułem jak spłynęła na mnie ta światłość. Zawsze taktykę można zmienić. Trochę słabo mieć takiego zawodnika, a nie wykorzystywać go. To jest jednak decyzja trenera, a nam tylko pozostaje wylewanie żali.