Filmy - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67) |
Re: Filmy - Chudy - 24-08-2010 10:26 A widzieliście może film "Nieodwracalne"? (Irreversible), mocny film, który też troche wchodzi na psychę... Re: Filmy - samcro - 24-08-2010 10:42 widziałem kiedyś, nie pamiętam czy wytrwałem do końca, chyba nie. bardzo mocny i kręcony zupełnie nie typowo. trzęsąca się kamera plus pokazanie akcji od końca dodaje klimatu, lecz dla ludzi o mocnych nerwach.Ja mam słabe. Re: Filmy - daniel - 02-09-2010 20:55 Wczoraj oglądałem całkiem dobrą komedię, która ostatnio weszła do kin. Grown Ups z polskiego dane jako 'Duże dzieci' to całkiem sympatyczna komedia z Adamem Sandlerem, Chrisem Rockiem, Kevinem Jamesem i Davidem Spade. Może większego szału nie ma ale warto obejrzeć, dałbym mocne 7 (na 10). Re: Filmy - premislav - 02-09-2010 22:14 Grown ups mi osobiście się nie podobało. Sandlera lubię, ale film średnio śmieszny, dałbym 5.5/10. Niewiele naprawdę śmiesznych sytuacji w tym filmie, lekkie łatwe, na niedzielnego kaca Ostatnio obejrzałem film Mr Nobody. Jak dla mnie genialny. Coś na styl Efektu Motyla. Polecam. (to z listy mindfucków) -dzięki matys za polecenie Re: Filmy - matys - 04-09-2010 11:47 Jeszcze na chwilę wrócę do DiCaprio, kilka dni temu obejrzałem sobie Co gryzie Gilberta Grape'a i to, co on tam odjebał, powinno zamknąć jakiekolwiek dyskusje na temat jego talentu. Re: Filmy - matys - 04-09-2010 16:10 Pozytywnym, pozytywnym. Re: Filmy - Czary - 05-09-2010 19:30 Chyba już o tym filmie pisałem wcześniej i na mnie też zrobił wrażenie. Re: Filmy - premislav - 06-09-2010 14:06 Tu potwierdzam. Film zajebisty i aktorstwo na najwyższym poziomie. Re: Filmy - michal85 - 07-09-2010 08:42 Zapuściłem sobie wczoraj w końcu jakiś film i padło na 500 Days of Summer. Początkowo wygląda to na typową komedię romantyczną, ale na szczęście ten film taki nie jest. Film o życiu, o tym jak ono potrafi być przewrotne i o tym jak potrafi Cię zaskakiwać. Mnie się podobał, niby każdy bohater irytujący (jak dla mnie zdecydowanie bardziej ta "męska" postać), ale film przyjemny. 7/10 Re: Filmy - daniel - 25-09-2010 16:00 Odradzam wszem i wobec, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji widzieć niech nie ogląda -Drużyna A 2010 :plask: Jeżeli ode mnie by to zależało to byłaby to Drużyna C bo do filmów klasy C należy zaliczyć tą produkcje. Gówniane dialogi, gówniana fabuła a najbardziej wkurwiała mnie gra tego chłopa co wcielił się w Hannibala. Dałbym coś między 2 a 3/10. Re: Filmy - daniel - 03-10-2010 13:08 Od 24 października rusza nowy cykl dokumentów na HBO "Czekając na sobotę". Za opis i zachętę niech posłuży bardzo trafny komentarz z YT: Cytat:To najnowszy dokument twórców "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym" Jerzego i Ireny Morawskich. podobny w klimatach do dokumentu z 2003 roku. Uwielbiam tematy podejmowane przez Morawskich. Pokazują Polskę taką jaką wielu chciałoby zamieść pod dywan. Sama mieszkam w dużym mieście, ale gadanie "jak super, że mnie to nie dotyczy" to nie moje klimaty. Łatwo wyśmiać, a trzeba zrozumieć istotę zjawiska. Taka Polska z "bocznej drogi" długo będzie istnieć. A ci ludzie w sumie są szczęśliwi. Mnie interesuje to podwójnie gdyż HBO w związku z realizacją tego cyklu było z kamerą również u mnie we wsi <rotfl> Re: Filmy - daniel - 26-10-2010 11:32 Wczoraj obejrzałem chyba najbardziej depresyjną połowicznie happy-endową animację jak do tej pory. Mary and Max to opowieść o dwójce przyjaciół, którzy poznali się przez przypadek, wysyłając do siebie listy, w których zwierzali się sobie i opowiadali o swoim nieszczęśliwym życiu. Zainteresowanych odsyłam oczywiście do filmweba po więcej informacji. Re: Filmy - premislav - 26-10-2010 11:49 Oglądałem ostatnio film RED. Niezła obsada mnie do tego skusiła, aczkolwiek film ciekawy, może fabuła nie jest jakaś powalająca, ale film godny zainteresowania. Komedia z elementami akcji. Albo kino akcji z elementami komedii, jak kto woli. Re: Filmy - Lukas - 26-10-2010 13:17 A ja jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w kinie Salt z Angeliną Jolie i naszym Danielem Olbrychskim i muszę przyznać, że film całkiem fajny, przynajmniej mi, miło się oglądało. Ciekawa historia ze zwrotami akcji co bardzo lubię zarówno w książkach i filmach. Tak w 10 stopniowej skali dałbym solidną 7. Re: Filmy - panopticum - 26-10-2010 17:01 RED, to świetny film. Warto się na niego wybrać do kina, Malkovich jako były agent przez 11 lat szprycowany LSD jest wspaniały. Zajebiste akcje typu strzelanie do pocisku z bazooki, albo odbijanie granatu niczym piłki od bejsbola. Jak ktoś lubi takie odjechane rzeczy to musi obejrzeć. |