![]() |
Premier League 2011/2012 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48) +---- Wątek: Premier League 2011/2012 (/showthread.php?tid=1105) |
Re: Premier League 2011/2012 - Sirius - 18-12-2011 19:18 Arsenalowi nie udało się urwać punktów City :/ Mecz na prawdę ciekawy, City zaczęło dosyć pewnie i stworzyło już w pierwszej połowie kilka groźnych sytuacji, których jednak nie mogło wykorzystać. Arsenal starał się kontrować i też miał bodajże dwie dobre okazje w pierwszej połowie. Po przerwie mecz zrobił się jeszcze ciekawszy. City wyszło na prowadzenie i Arsenal zaczął mocniej przyciskać. Podopieczni Wengera mieli kilka świetnych sytuacji, niestety niewykorzystane. Ze strony Arsenalu najlepiej w kontekście całego meczu spisywali się Gervinho i Arteta. Świetnie pod koniec uderzał Vermalen. Van Persie dobrze, ale bez rewelacji. Fatalna zmiana Arszawina. Szkoda, że Arsenal nam nie pomógł. City było lepsze jeśli oceniać postawę w całym meczu, ale na prawdę niewiele brakowało do podziału punktów. Re: Premier League 2011/2012 - Jaroldz - 18-12-2011 19:36 Wydaje mi się, że City zagrało dzisiaj gorszy mecz niż ostatnio z Chelsea, a jednak wygrali z Arsenalem. Szkoda, bo to była ostatnia nadzieja, że w najbliższym czasie stracą jakieś punkty. Teraz mają Stoke u siebie, WBA na wyjeździe, Sunderland na wyjeździe i dopiero 3 stycznia grają z Liverpoolem. W dodatku u siebie, więc The Reds jeszcze trudniej będzie z nimi wygrać. P.S. Po tym, jak City rozegrało już mecze z Chelsea, Liverpoolem i Arsenalem, aż dziw bierze, że my z nimi przegraliśmy aż 6-1 i to u siebie... Re: Premier League 2011/2012 - Hubson - 18-12-2011 21:29 Raczej po tym jak Arsenal się prezentował z nami aż dziw bierze, że był tak blisko City. I można by tak mówić w kontekście meczów Tottenhamu i jeszcze Chelsea. Dużo osób traktuje wynik 1-6 jako coś znaczący a to zwykły mecz ligowy. Im dalej od niego tym jestem tego pewniejszy. Możemy przegrać obydwa mecze z nimi a i tak wygrać ligę. Szkoda Arsenalu, mało uderzeń z dystansu. Takie odczucie na szybko to Ramsey jest max siekatorem, szkoda, że poszedł do Londynu a nie do nas, bo podobno walczyliśmy o niego. Re: Premier League 2011/2012 - Sirius - 18-12-2011 21:59 W pierwszej połowie Arsenal miał dużo szczęścia i poza tym zawsze jakoś obrońcom udawało się przeciąć kluczowe podanie City. Londyńczycy momentami grali na prawdę ładnie i potrafili, szczególnie już po stracie bramki przycisnąć rywala, jednak zdarzały się też głupie błędy. W wykonaniu City najlepiej wyglądały szybkie akcje po skrzydle bo jeśli chodzi o kombinacyjną grę środkiem to zazwyczaj kończyło się przekombinowaniem albo gracze Arsenalu tak zagęszczali pole, że ostatecznie wyciągali jakąś tą piłkę. A co sądzicie o dzisiejszym sędziowaniu? Pojawiły się dwie kontrowersyjne sytuacje. W pierwszej połowie Toure powalił Ramsey'a w polu karnym a w drugiej Richards zagrał ręką we własnej szesnastce. O ile w pierwszej sytuacji nie jestem pewien jaka powinna być prawidłowa decyzja, to w drugiej myślę, że znaleźli by się sędziowie, którzy wskazali by na wapno. Re: Premier League 2011/2012 - panopticum - 18-12-2011 23:06 Ja mam bardzo złe zdanie o Dowdzie. Kiedy grubasek sędziuje wiem, że będą kontrowersyjne decyzje. Re: Premier League 2011/2012 - branka - 18-12-2011 23:46 Jaroldz napisał(a):Wydaje mi się, że City zagrało dzisiaj gorszy mecz niż ostatnio z Chelsea, a jednak wygrali z Arsenalem. Szkoda, bo to była ostatnia nadzieja, że w najbliższym czasie stracą jakieś punkty. Teraz mają Stoke u siebie, WBA na wyjeździe, Sunderland na wyjeździe i dopiero 3 stycznia grają z Liverpoolem. W dodatku u siebie, więc The Reds jeszcze trudniej będzie z nimi wygrać. Przecież równie dobrze mogą stracić punty z ogórkami. I tak zazwyczaj bywa w okresie świąteczno-noworocznym, bo jest takie zagęszczenie mecz, że nie trzeba grać z czołowymi klubami by przegrywać. Tracimy jedynie 2 punkty do nich to jest NIC. Zazwyczaj o tej porze roku traciliśmy do lidera więcej (o ile sami nim nie byliśmy ![]() Także bez spinki... Re: Premier League 2011/2012 - Mubinio - 19-12-2011 06:59 Żeby pokonać City, trzeba narzucić im twarde warunki. Ja tam wierzę, że przy kiepskiej pogodzie na takim stadionie WBA chociażby błękitni nie będą już tacy pewni siebie. A Liverpool urwie im 2 punkty, jestem tego pewien. Wszystko, co trzeba zrobić, żeby zdobyć mistrza, to napierdalać z zespołami spoza "Big Seven" (taki nowy termin ukuty w tym roku przez media) bezlitośnie 3 punkty po trzech punktach. A reszta się zrobi sama IMO. Re: Premier League 2011/2012 - Jaroldz - 20-12-2011 13:01 Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że zaplanowane na 26 grudnia 2011 roku mecze Chelsea- Fulham oraz Arsenal- Wolves zostaną odwołane z powodu strajku pracowników metra. Cytat:Planowany na 26 grudnia strajk motorniczych londyńskiego metra może pokrzyżować plany piłkarzom i kibicom Chelsea oraz Arsenalu. Tego dnia oba zespoły mają rozegrać ligowe mecze przed własną publicznością i zastanawiają się nad ich przełożeniem. Re: Premier League 2011/2012 - sadzio - 20-12-2011 21:14 Choć raz decyzja "dla nas" a nie przeciwko nam. cytat z lfc.pl Cytat:Suarez uznany za winnego Re: Premier League 2011/2012 - robaldo - 20-12-2011 21:21 Ech... 9 mecz gramy z Liverpoolem, ciekawe, czy kara będzie obowiązywać już od następnej kolejki. E: Zapomniałem, że najpewniej wszystkie rozgrywki się liczą, a oni jeszcze sobie w pucharach pogrywają, więc tak, czy tak nie ma szans, żeby objęło nasz mecz z nimi :/ Re: Premier League 2011/2012 - Kamill - 20-12-2011 21:27 Nie wiem tylko czy to dla nich osłabienie, czy może jednak nie? Dość słabo ostatnio grał. A chyba natychmiastowo to nie wejdzie w życie, bo on ma 14 dni na odwołanie, więc z nami chyba nie zagra. ![]() Re: Premier League 2011/2012 - panopticum - 20-12-2011 21:28 Jeszcze musi go spotkać sprawiedliwość za Fulham. <niesforny> Mam nadzieję, ze Dalglish teraz przeprosi Evrę za głupotki, które gadał. Cytat:Nie wiem tylko czy to dla nich osłabienie, czy może jednak nie? Dość słabo ostatnio grał. No to zobaczysz jak będzie dla nich grał Carrol. Re: Premier League 2011/2012 - Kosma - 20-12-2011 21:29 Ale po odwołaniu zmniejszą o przynajmniej dwa mecze. Co nie zmienia faktu, że jestem w szoku. Ktoś z FA dopierdzielił taką karę komuś nie z United. Re: Premier League 2011/2012 - sadzio - 20-12-2011 21:30 <a class="postlink" href="http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary/NewsAndFeatures/2011/luis-suarez-20-12-11">http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary ... z-20-12-11</a> Cytat:FA statement: Luis Suarez Oficjalne oświadczenie bo były pytania od kiedy i skąd to info. Re: Premier League 2011/2012 - panopticum - 20-12-2011 21:33 Powinni też ukarać klub, za te wszystkie komentarze o Evrze i wywieranie presji. |