![]() |
Polityka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Polityka (/showthread.php?tid=349) |
- WoLaK - 23-07-2008 22:19 Danny93 napisał(a):bo niby dlaczego oddać głoś na zgraję niezrównoważanych wariatów? Owszem, myśląca osoba na nich nie zagłosuje, ale nie myślącym osobom z pewnością doradzi "katolicki głos w twoim domu". - pawlo - 24-07-2008 01:09 maciek, ale nie pisz ze to wszystko tylko zasluga pis. Bo pe jest kurwa dokladnie tak samo glupie. Fakt, ze staraja sie stwarzac obraz partii spokojnej i wywarzonej, ale tak samo na zlosc robia innym, tylko w troche lepszym stylu. Dali by temu ziobrze w koncu wrocic i by pis kruwa nie mial zadnego argumentu/. Teraz ma i beda pierdolic, ze nie ma prawa do obrony, bo w sumie taka prawda jest. Tylko po co dawac im w ogole taki orez do reki? Ale chuj, czego wy sie spodziewaliscie, jak te partie sa dokladnie takie same... Poslowie pisu ida do po, poslowie po do pisu... o czym to swiadczy? No ale dalej zycze powodzenia dla wyborcow po w czekaniu na cuda i na zajebisice liberalne ustawy prosto od prawdzxiwych liberalow... a skonczy sie tak, ze komuchy wroca znow do wladzy i tyle. - Danny93 - 24-07-2008 07:49 WoLaK napisał(a):"katolicki głos w twoim domu". Nie od dziś wiadomo że PiS wygrał przedostatnie wybory dzięki Radiu Maryja.Głupia ciemnota słuchająca tego pogańskiego radia zgodnie z sugestiami Rydzyka poszła zagłosować na "Potworów i Spółkę" :lol: i właśnie dzięki temu pisiaki przez na szczęście niedługi czas,stanowili główną siłę w naszym Sejmie choć od wczoraj lepszym słowem opisującym ten budynek jest obora. Swoją drogą to ty mówiłeś o moim domu,czy było to takie hasło? Cytat:maciek, ale nie pisz ze to wszystko tylko zasluga pis. Bo pe jest kurwa dokladnie tak samo glupie. Fakt, ze staraja sie stwarzac obraz partii spokojnej i wywarzonej, ale tak samo na zlosc robia innym, tylko w troche lepszym stylu. Wiadomo że gdyby Ziobro był w PO to żadnej sprawy by nie było i Kaczyński ma trochę racji w tym że to polityczna zagrywka ze strony Platformy.Ziobro został oskarżony o to że bezprawnie pokazał prezesowi PiS,akta śledztwa w sprawie mafii paliwowej więc jeśli to prawda de facto dopuścił się czynu który powinien zostać ukarany. Ostatnie zamieszanie wokół Ziobry to zagrywka polityczna ze strony PO,szukanie haka na wroga,problem w tym że lamentujący posłowie PiS,poprzez zgodne z prawem działania mieli by teraz spokój.Sami sobie naważyli piwa i teraz muszą je wypić a PO tylko wykorzystuje ich głupotę a ich zachowanie jest łagodnie mówiąc niesmaczne. Chciałbym jeszcze dodać że jedynym człowiekiem w tym kraju,który w ostatnich latach starał się zrobić coś dobrego dla Polski,lub jedynym człowiekiem w tym kraju który starał się zrobić coś dobrego dla Polski i mu to wychodziło był Kazimierz Marcinkiewicz,facet był jak jasny punkt na czarnym firmamencie PiS.Niestety Kaczyńskim nie podobało się to że w kraju narasta jego popularność więc go sobie wyrzucili i Jarek zasiadł na fotelu premiera.Wtedy po raz pierwszy poważnie zraziłem się do Prawa i Sprawiedliwości a ostatnie wydarzenia(bojkot TVN i wczorajsze ekscesy)sprawiły że straciłem do nich jakiekolwiek resztki szacunku. Dziś w Sejmie ma być poruszona sprawa finansowania partii politycznych więc znów może być ciekawie i oględnie mówiąc gorąco. - WoLaK - 24-07-2008 09:47 Danny93 napisał(a):Swoją drogą to ty mówiłeś o moim domu,czy było to takie hasło? ![]() ![]() - Maciek - 24-07-2008 12:48 pawlo napisał(a):maciek, ale nie pisz ze to wszystko tylko zasluga pis pawlo napisał(a):Dali by temu ziobrze w koncu wrocic i by pis kruwa nie mial zadnego argumentu:o Zarzucasz mi, że pisze o winie po jednej stronie, a potem powtarzasz dokładnie to samo, co napisałem w tym samym, cytowanym (w domyśle) przez ciebie poście :o łobudźżesie pawlo napisał(a):Teraz ma i beda pierdolic, ze nie ma prawa do obrony, bo w sumie taka prawda jestPrawda jest taka, że Ziobro wczoraj być nie musiał, szczególnie, że był tam jego pełnomocnik, który o komisji wiedział. O godzinie 9:07 dostał zawiadomienie, a o 9:20 czy 9:21 PiS jako przyczynę wyjazdu Ziobry, podał, że ma on konferencję prasową w Krakowie i jak już pisałem "obowiązki poselskie". Bądźmy poważni i logiczni, naprawdę. To nie jest przypadek,nie jest też przypadkiem, że trwało to dwa dni i tak jak PiS chciał, wyglądało to teatralnie i żałośnie. Prawda jest taka, że PiS po raz kolejny pokazuje, że jest obrażony za wynik wyborów. Kolejny raz wyszli. Przedtem, za każdym razem, wychodzili wówczas gdy przegrywali głosowanie - to jest normalne? Prawda jest też taka, że Ziobro miał uciec bo jest sztandarem PiS i uciekł, wyłączanie telefonów na tyle godzin (każdy kto ma jako taki nawet, rozum, wie, że do Krakowa nie leci się tak długo - ponad 4 godziny, nie mówiąc już o tym, że komórka pana Ziobro ma tryb "w samolocie") to zaplanowany pretekst, co potwierdzają równie głupie wytłumaczenia o obowiązkach poselskich czy konferencji prasowej, którą zaplanowano później Prawda jest też taka, jak już pisałem, że PO mogła pozwolić, by ten teatr trwał dalej, dać Ziobrze wrócić i wtedy byśmy się przekonali co i jak. Tylko co by to dało? Wynik głosowania byłby identyczny, a prawdziwa dyskusja, debata odbywa się przed głosowaniem na posiedzeniu sejmu, a nie komisji regulaminowej pawlo napisał(a):Ale chuj, czego wy sie spodziewaliscie, jak te partie sa dokladnie takie same... Poslowie pisu ida do po, poslowie po do pisu...Były, a nie są. Teraz to partie skrajnie różne, przemawia za tym szereg argumentów, a to, że posłowie z PiS odchodzili i odchodzą, świadczy o tym zmiennym położeniu PiSu najlepiej, także to co napisałes jest sprzeczne wewnętrznie ![]() pawlo napisał(a):No ale dalej zycze powodzenia dla wyborcow po w czekaniu na cuda i na zajebisice liberalne ustawy prosto od prawdzxiwych liberalowMi wystarczy Euro i Orlik2012. Jak się uda zreformować jakkolwiek KRUS i cokolwiek ze służbą zdrowia, też będzie ok. Cudów nikt nie obiecywał, także nie wiem czy ktokolwiek na nie czeka A dzisiaj Barack Obama bedzie w Niemczech. Kandydat na prezydenta USA zapewne będzie chciał polepszyć relacje USA-Niemcy, a przynajmniej zapowiedzieć taką poprawę ![]() ![]() <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=M4QiworjH9o&feature=related">http://www.youtube.com/watch?v=M4Qiworj ... re=related</a> - Danny93 - 26-07-2008 09:11 Maciek napisał(a):A dzisiaj Barack Obama bedzie w Niemczech. Kandydat na prezydenta USA zapewne będzie chciał polepszyć relacje USA-Niemcy, a przynajmniej zapowiedzieć taką poprawę Smile Wszak oba kraje, a szczególnie ten drugi pierwszego, nienawidzi i to bardzo Smile Wizyta,Obamy w Niemczech zakończyła się sporym sukcesem.Na jego wystąpienie przybyło aż 200 tysięcy ludzi i niemal wszyscy byli wręcz zachwyceni,pojawiły się nawet zapewne trochę przesadzone porównania do Johna Kennedy'ego!Natomiast w niemieckich gazetach już nie panuje taki hurraoptymizm ale zdecydowanie przeważają głosy pozytywne.Media za naszą wschodnia granicą i nie tylko, podkreślają również że choć kandydat demokratów na prezydenta USA był w Berlinie to przemówienie było także skierowane do Amerykanów i pewnie tak jest.Z tego co czytałem to jedynie "Die Welt" uznał wystąpienie Obamy za "rozczarowujące" Wczoraj pan Barack zakończył bez większego echa wizytę we Francji a dziś będzie po północnej stronie kanału La Manche i spotka się z Gordonem Brownem.Rozmowa powinna trwać w przyjaznej atmosferze gdyż Wielka Brytania to największy europejski sojusznik Stanów Zjednoczonych a Brown już zapowiedział zwiększenie brytyjskiego kontyngentu w Afganistanie oraz pomoc w negocjacjach z Iranem. McCain który skrytykował Obamę za jego wizytę w Europie,też nie próżnuje i namawia Chiny do uwolnienia tybetańskich więźniów.Jednak jak dla mnie kandydat republikanów na prezydenta Stanów Zjednoczonych nie ma zbyt większych szans w starciu z Obamą,który wygląda na człowieka z większą charyzmą i ma ten blask. - Wojtek3 - 26-07-2008 09:26 Ja to jestem pod wrazeniem waszej wiedzy o polityce :shock: Chetnie czytam te wasze posty cos sie tam nawet ucze, keep it goin lads. - Maciek - 28-07-2008 11:59 Za naszą wschodnią granicą Danny, to piszą o tym, że McCain chce ich wykluczyć z G-8 jeśli wygra wybory. Ja osobiście już za Obamę nie trzymam (jeśli kiedykolwiek trzymałem) i nie wróże mu zwycięstwa. Jeśli chodzi o charyzmę to trudno coś McCainowi zarzucić, ale fakt faktem, że Obama zrobił się gwiazdą pop kultury, a tak dużo łatwiej wygrać w USA wybory. Danny93 napisał(a):Z tego co czytałem to jedynie "Die Welt" uznał wystąpienie Obamy za "rozczarowujące"Może dlatego, że nie powiedział, że jak Niemcy wywołają trzecią wojnę światową, to USA nie udzieli pomocy m.in. nam :lol: - Red - 28-07-2008 12:21 A mi sie przez tą reklamówkę ostatnia McCain kojarzy z takim starym trepem - Obama nie odwiedził żołnierzy w Niemczech to odrazu reklama, że nie jest patriotą i w ogóle jest zły, kurde co władza robi z ludźmi, skaczą sobie do gardeł jak jakies wygłodniałe wilki /edit/ McCain rzecz jasna ![]() - Maciek - 28-07-2008 12:27 McClain ![]() McCain ![]() - woyteq - 28-07-2008 19:35 Do boju Mccain - demokraci suck ass ! - bela - 28-07-2008 21:08 Cytat:Za naszą wschodnią granicą Danny, to piszą o tym, że McCain chce ich wykluczyć z G-8 jeśli wygra wybory.Gdy pierwszy raz to uszłyszałem z ust McCaina to myślałem że to jakas pomyłka ale ostatnio powtórzył to jeszcze raz i musze przyznać że dawno się tak z polityka nie uśmiałem :mrgreen: - Maciek - 29-07-2008 11:06 Niech PiS dalej straszy jakimiś pierdołami w swoich debilnych spotach o prywatyzacji służby zdrowia. W tym właśnie momencie wysłuchałem (kolejnej, zliczyć bym tego nie potrafił) rozmowy dyspozytorki z lekarzem, który prosił o eRkę bo dzieciak przygnieciony bramką był w stanie ciężkim. Baba zaczęła chrzanić, że ona nie wyśle bo jej sie zdarzy nagły wypadek i nie bedzie już miała co wysłać w teren... facet jej tłumaczy, że to jest właśnie taki nagły wypadek (ja osobiście bym nie wytrzymał i babie nawrzucał ostro, a potem ją odnalazł i wypatroszył w służbie ludzkości) a ona nic... wszystko to było groteskowe, głupia baba i bezradny człowiek... skończyło się śmiercią chłopca, 12 latka bodajże. Propozycja moja dla PiS - jednak nie nagrywajcie tego typu żałosnych spotów w których straszycie wyimaginowanymi zagrożeniami dla prostych ludzi o których rzekomo tak dbacie, tylko nagrywajcie podobne, prawdziwe nagrania, puszczajcie je i wmawiajcie ludziom, że obecna służba zdrowia, "bezpłatna" rzecz jasna, jest super i nie ma co tego ruszać - Skull - 29-07-2008 12:03 Jak się widzi działalność tego rządu, to paszport się w kieszeni otwiera! - Ciampel - 29-07-2008 13:23 Maciek napisał(a):W tym właśnie momencie wysłuchałem (kolejnej, zliczyć bym tego nie potrafił) rozmowy dyspozytorki z lekarzem, który prosił o eRkę bo dzieciak przygnieciony bramką był w stanie ciężkim. Baba zaczęła chrzanić, że ona nie wyśle bo jej sie zdarzy nagły wypadek i nie bedzie już miała co wysłać w teren... facet jej tłumaczy, że to jest właśnie taki nagły wypadek (ja osobiście bym nie wytrzymał i babie nawrzucał ostro, a potem ją odnalazł i wypatroszył w służbie ludzkości) a ona nic... wszystko to było groteskowe, głupia baba i bezradny człowiek... skończyło się śmiercią chłopca, 12 latka bodajże. 12 minut, które straciła na powtarzanie tego samego i mówienie, w jak to trudnej jest ona sytuacji, bo ma jedną karetkę z lekarzem, uratowałoby pewnie chłopakowi życie. Poza tym istnieje coś takiego jak Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, ale pani widać była za mało kompetentna :? |