![]() |
Moto GP/Superbike/Formuła 1 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Moto GP/Superbike/Formuła 1 (/showthread.php?tid=50) |
Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - sebos_krk - 06-09-2012 09:16 Cytat:Były kierowca F1, który w 2001 r. stracił w wyniku wypadku na torze obie nogi, zdobył w środę złoto w kolarskiej jeździe indywidualnej na czas. Włoch w latach 90-tych jeździł dla Jordana, Minardi, Lotusa i Williamsa. Tak naprawdę to przy okazji tej informacji chciałbym podziękować wszystkim polskim sportowcom, bo codziennie dla kraju zdobywają kolejne medale, pokazują niesamowitą wolę walki i wielu pełnosprawnych "turystów" z igrzysk w Londynie mogłoby się od nich uczyć. Mógłbym też napisać o tvp i kilkuminutowej kronice z paraolimpiady, ale szkoda klawiatury. Co do Alexa Zanardiego, pamiętam go z F1, ścigał się również w innych seriach, na pewno postać znana w światku motosportu. Do końca życia też będę pamiętał o niezwykłym zbiegu okoliczności. Oglądałem tylko jeden wyścig serii Champ Car, gdzieś na satelicie, nic innego nie było w tym czasie do obejrzenia. Widzę, że prowadzi kierowca, którego znam, to zobaczę do końca. I to akurat wtedy doszło do wypadku, akurat wtedy... Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - robaldo - 07-09-2012 11:16 Teraz tylko czekać na pierwszy wywiad Kubicy. Półtorej roku milczenia ![]() Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - robaldo - 08-09-2012 11:53 Cytat: - Po wielu miesiącach spędzonych w szpitalach i na fizjoterapii chciałem wreszcie zobaczyć pierwszy zakręt - powiedział Robert Kubica na starcie odbywającego się w sobotę i w niedzielę Ronde Gomitolo di Lana, którym Polak wraca do ścigania po ponad 1,5 roku przerwy. Zdaniem włoskich dziennikarzy, w przyszłym roku wystąpi w WRC. No w końcu coś wiemy, a najważniejsze, że pochodzi to ze źródła najpewniejszego z możliwych. Poza tym Robert ponoć jest wkurzony na wielu dziennikarzy, którzy wypisywali bzdury na jego temat przez te półtorej roku. Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - KARTONick - 08-09-2012 15:02 Pole-position dla Hamiltona! W pierwszej linii, koło niego wystartuje Button. Dla Lewisa może być ciężko, szczególnie, że pierwszy zakręt jest oczywiście w prawo, więc po wewnętrznej wejdzie pewnie Button. Hamilton musi zaliczyć świetny start. Cieszy 3. miejsce Massy - oby został na jak najdłużej w Ferrari i kto wie, może zaczął w najbliższym czasie odzyskiwać formę? Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - robaldo - 08-09-2012 17:11 <a class="postlink" href="http://www.tvn24.pl/sport,4/jedziemy-maly-rajdzik-kubica-przed-kamera-po-raz-pierwszy-od-wypadku,275692.html">http://www.tvn24.pl/sport,4/jedziemy-ma ... 75692.html</a> Wywiad z Robertem :-D I jak się okazuje, nawet poprzednie informacje były z lekka przekłamane :roll: RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - KARTONick - 09-09-2012 17:03 TEGOROCZNY SEZON PORSCHE SUPERCUP ZAKOŃCZONY! Oglądałem dzisiejszy wyścig na Monzie, zresztą bardzo dobry. Sędziowie powinni zająć się sprawą Siedler'a i Edwards'a, bo ewidentnie ten drugi zawinił(puknięcie w tyłek Austriaka). Na plus oczywiście aż 4 miejsce Giermaziaka, na koniec sezonu zajmie 7 miejsce. Szkoda, że żaden z zawodników drugiego polskiego zespołu - szczególnie Lisowski - nie dojechał do końca... Aaaa, no i jeszcze jedno, Rast znowu mistrzem, to już się nudne powoli robi ![]() RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - Mata - 09-09-2012 17:18 ![]() ![]() RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - KARTONick - 09-09-2012 17:37 No, no, Kubica pierwszy rajd od wypadku i od razu zwycięstwo! Ja jakoś jednak nie wierze w jego powrót do F1 - pewnie pojeździ w WRC, ew. w czymś pokroju WTCC ![]() RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - robaldo - 09-09-2012 19:36 Łezka się w oku kręci. Oby kiedyś mógł stanąć z szampanem i pucharem, ale po wyścigu formuły 1 ![]() RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - KARTONick - 03-10-2012 13:40 Pewnie już wiecie, ale warto odnotować... Cytat:Lewis Hamilton podpisał umowę z Mercedesem! RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - sebos_krk - 03-10-2012 14:06 Z Mercedesem żegna się Schumi, to chyba też warto odnotować. Inna legenda - Sebastian Loeb ogłosił, że w przyszłym sezonie już nie zamierza rywalizować o tytuł mistrza świata, występując tylko w wybranych przez siebie rajdach. RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - sebos_krk - 07-10-2012 20:23 Tymczasem Sebastian Loeb po raz dziewiąty z rzędu mistrzem świata. Drapię się po głowie, bo nie śledzę wrc tak dobrze i nie wiem co o tym myśleć. Chyba już można go wymieniać wśród największych sportowców w historii. RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - Kosma - 15-01-2014 22:57 Na dzisiaj Adam Małysz wraz z pilotem zajmują 9. pozycję w Rajdzie Dakar mimo tego, że mieli dziś sporo nieciekawych przygód na trasie. Dla mnie jest niepojęte jak ten gość będąc absolutnym mistrzem w jednym sporcie siadł za kierownicę i znów jest wśród najlepszych - nie w żadnym freak show czy kategorii celebrytów / vipów, ale w piekielnie trudnym wyścigu dla elity. Wielkie ukłony i wyrazy szacunku dla pana Adama! RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - kaka - 16-01-2014 00:50 Krix napisał(a):ale w piekielnie trudnym wyścigu dla elity Rajdzie! Nie wyścigu! To nie synonimy ![]() Pozdrawiam RE: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - Kosma - 16-01-2014 01:01 Kufa! Właśnie się pilnowałem, żeby tego głupstwa nie zrobić :| |