Redcafe.pl - Manchester United Forum
FA Cup: Manchester United 4-0 Arsenal (16.02.2008) - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2007/2008 (/forumdisplay.php?fid=24)
+---- Wątek: FA Cup: Manchester United 4-0 Arsenal (16.02.2008) (/showthread.php?tid=103)

Strony: 1 2 3 4 5

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Leszczu - 31-01-2008 19:51

No już gorzej nie można było trafić... od samego początku drużyny z Premiership... jedyny plus to że Diabły grają u siebie. Ale martwi mnie że będą musieli dać z siebie ponad 100 % a niedługo po tym meczu pojadą na Stade Gerland rozegrać równie ważny mecz... To będą te dni w których przydadzą się godni zmiennicy Smile

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Highlander - 01-02-2008 00:21

Fakt,że my mamy Arsenal a Chelsea i Liverpool jakieś trzecioligowe zespoły jest oczywiście śmieszny,ale takie zespoły muszą mieć szczęście,żeby dalej awansować(zwłaszcza ten żałosny Liverpool).Co do nas,to myślę,że to w pewnym sensie pech,ale mamy mecz u siebie i z tego się cieszę.Boję się tylko tego,że Arsenal wymęczy remis i na Emirates nie awansujemy,ale raczej stawiam na zwycięstwo na Old Trafford Smile Skopiemy im tyłki i przejdzie im ochota go gonienia za nami w Pmiership :twisted:

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Anirin - 01-02-2008 15:30

Highlander napisał(a):Skopiemy im tyłki i przejdzie im ochota go gonienia za nami w Pmiership :twisted:

Tyle, że wiesz, drużyna która odpadnie będzie mogła się skupić bardziej na Premiership. Zresztą nawet nie wiem, czy sobie Arsenal tego spotkania nie odpuści i nie skoncentruje swoich sił właśnie na lidze, bo jak na razie mają realną szansę ją wygrać, a jednak liga to liga i ważniejsza jest od FA. Wink Fergie mierzy teraz w The Treble, więc my odpuścić nie możemy. Cóż, w każdym razie zapowiada się ciekawie. Smile

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Prezydent - 01-02-2008 16:17

Nie rozumiem niektórych z Was, którzy się martwią, że jak pokonamy Arsenal to będzie miał mniej spotkań w sezonie od nas. Po co szukać dziury w całym. Naszym celem jest The Treble i takie rozterki są w tym momencie śmieszne.

Oczywiście każdy może teraz tak napisać, ale podskórnie czułem, że jak nam wylosują przeciwnika to się będzie działo. Nasze nieszczęście i mieszkańców Togo, że ich reprezentacja nie gra w Pucharze Narodów Afryki - jeden duży problem (Adebayor) mielibyśmy wtedy z głowy. Powrót Rosickyego planowany jest na mecz z Blackburn (11.02), byc może do czasu naszego spotkania nie będzie jeszcze w pełni dysponowany. Zresztą, Arsenal to nie jest zespół oparty na jednym czy dwóch zawodnikach. Chciałem również zwrócić uwagę na to, że Kanonierom ostatnio dobrze idzie na Old Trafford - 0:1 w poprzednim sezonie i ta nieszczęsna przegrana w karnych w finale FA CUP :cry: To dowodzi, że Arsenal umie grac pod presja naszych kibiców :? Teraz Wenger ma nieporównywalnie młodszy zespół, więc obstawiam, że zwycięży doświadczenie naszych grajków Smile

No i tak na zakończenie, remis na Old Trafford i powtórka na The Emirates bardzo niemile widziane. Musimy wygrać za pierwszym razem!

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Miedziu - 01-02-2008 16:22

Ja sie nie martwie. Po pierwsze: niech Arsenal się martwi jak oni się pokażą. My gramy u siebie i nie ma aż takiego stresu. Po drugie: mamy wspaniałych piłkarzy, wspaniały skład i na pewno my będziemy górą. Lecz będzie to trudny pojedynek i nie wydaję mi się, żeby tu była duża różnica bramek. Jest to rywal pod nami w tabeli. Na pewno będzie chciał wykazać i to na dodatek na wyjeździe. Musi być pełna mobilizacja i muszą się jak najlepiej przygotować. Ale oni są nie do zatrzymania. 8-)

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Highlander - 01-02-2008 19:05

W tej chwili nie ma co gadać o ilości spotkań. Naszym zmartwieniem będzie to tylko wtedy kiedy np. przegramy w półfinale lub finale.Wtedy będzie można powiedzieć,ze rozegraliśmy parę spotkań więcej i to sie może odbić negatywnie (bo FA Cup przepadł). Ale teraz póki piłka w grze,powinniśmy się cieszyć, bo mamy szansę na The Treble!

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Piootrek - 01-02-2008 20:54

Ja tam się cieszę, że trafiliśmy na Arsenal. Jeżeli chcemy udowodnić kto jest najlepszy to trzeba wygrywać z każdym, a nie narzekać, że Arsenal, że Chelsea.

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Futbolowa - 02-02-2008 11:39

A ja się bardzo cieszę z losowania, choć oczywiście trafił nam się najcięższy rywal.
Na pewno będzie to interesujące, zacięte spotkanie, z tzw. 'smaczkiem', bo przecież Kanonierzy to nasz główny rywal w walce o tytuł mistrzowski. Możemy być pewni najsilniejszych składów i ogromnych pokładów mobilizacji. Czasem z rywalami dużo słabszymi nie graliśmy na maksimum możliwości i zdarzały się przykre niespodzianki. Walczymy o najwyższe cele i nie możemy biadolić i rozpaczać, że na tym etapie rozgrywek trafił nam się ciężki rywal. Arsenal jest w takiej samej sytuacji - też nie ma lekko Wink Wink

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Crock - 02-02-2008 19:50

Zawsze lepiej przejść największych rywali i z pełną dumą oraz radością z dobrze wykonanej roboty, podnieść trofeum, niż jechać "po cieniasach" ^^

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - paolo - 05-02-2008 15:39

Bardzo dobrze, że trafiliśmy na nieprzeciętnego rywala, ponieważ mecz będzie dla nas sprawdzianem, czy nadajemy się do zdobycia tego pucharu. W końcu jeśli chcemy zdobyć The Treble musimy mieć odwagę stawić czoło każdemu przeciwnikowi. Uwierzcie mi, że Chelsea i Liverpool, którzy mają niby "farta" tak naprawdę grają pod ogromną presją. No bo co by się stało, jeśli Chelsea przegrało z jakimś trzecioligowcem?
My nie mamy tej presji, gdyż mamy przed sobą drużynę z podobnym poziomem gry do naszej. Ta sprawa moim zdaniem ma duży wpływ na formę i występy w Premiership. Choć nie jest to wielki problem dla tych doświadczonych piłkarzy. A nasz Arsenal ma w kadrze prawie samą młodzież, więc to może być ten klucz do sukcesu. Jeśli Kanonierzy odpadną może im się lepiej powodzić w Premier League. A o ile dobrze kojarzę to dla nas najważniejsze trofeum. Trochę to wszystko poplątane, wychodzi na to, że nie opłaca się wygrywać tego spotkania? <hahaha> Mierzymy w Potrójną Koronę, więc forma AFC nas nie interesuje, patrzymy się na swoją grę i tyle.

United! Wierzę w Was! Wy także uwierzcie w siebie!

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Czaplak - 05-02-2008 16:20

Za 10 -20 lat będziecie wszyscy pamiętać czy United grało z Arsenalem czy jakimś 3- ligowcem :?:
Będzie się liczyć puchar, droga nieważna, liczy się cel.

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - sebos_krk - 05-02-2008 16:52

Czaplak napisał(a):Za 10 -20 lat będziecie wszyscy pamiętać czy United grało z Arsenalem czy jakimś 3- ligowcem :?:
Będzie się liczyć puchar, droga nieważna, liczy się cel.
Dokładnie, szczególnie że nie ma żadnej zalety spotkania z Arsenalem. Dochodzi tylko kolejna bitwa na którą trzeba wytoczyć ciężkie działa. A tak przeszlibyśmy słabszego rywala po mniejszym wysiłku. Puchar to puchar. Nie obchodzi mnie z kim go wygrywam. Ważne, że po latach będzie w sali trofeów. Przywiązywałbym wagę i na pewno chciałbym ograć wszystkich najmocniejszym wtedy jakby nie trzeba było walczyć na trzech frontach. A tak każdy kolejny trudny mecz zmniejsza szansę na potrójną koronę.
I kto po latach będzie pamiętał i słuchał wytłumaczeń- a bo z Lyonem to nam nie poszło, bo z Arsenalem trzy dni wcześniej był piekielnie ważny mecz.

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - paolo - 05-02-2008 19:19

Panowie, nikt nie widzi zalet tego meczu, ale bez sensu jest pisać to samo, co poprzednicy. Ja starałem się ukazać Wam te zalety. Ale Wy też macie rację.

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - Czaplak - 05-02-2008 21:08

Oczywiście w późniejszych fazach ( ćwierćfinał) można trafić już na chłopców do bicia, ale czy przejdziemy Arsenal, trudne pytanie, w tym meczu postawiłbym w ciemno w Andersona, Naniego oraz Sahe, trzeba dać odpocząć weterana przed meczem z OL.

Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - bartez - 05-02-2008 21:24

Czaplak napisał(a):Oczywiście w późniejszych fazach ( ćwierćfinał) można trafić już na chłopców do bicia, ale czy przejdziemy Arsenal, trudne pytanie, w tym meczu postawiłbym w ciemno w Andersona, Naniego oraz Sahe, trzeba dać odpocząć weterana przed meczem z OL.

Masz rację z tym odpoczynkiem, bo wydaje mi się że "Kanonierzy" również zagrają w lekko ( lub zupełnie ) rezerwowym składzie, ponieważ mają jeszcze trudniejszy mecz LM z Milanem, więc nie warto jest męczyć Giggsa, Scholesa, Rooney'a ...