![]() |
Szalik Man United do kupienia - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Szalik Man United do kupienia (/showthread.php?tid=121) |
Re: Szalik Man United do kupienia. - radzio - 12-02-2008 19:49 Prezydent napisał(a):Również jestem chętny. IMO sprzedaż na allegro byłaby chyba najłatwiejsza, chyba, że prowizji nie chcecie płacić E tam, takie sprawy to na privie lepiej... pawlo napisał(a):Za dużo kombinujesz Hehe ;-), nie zgodzę się. Na o wiele większym forum niż fms.pl była akcja na identyfikatory, smycze etc. Oczywiście projekt też był zatwierdzony z góry, ale był przygotowany skrypt do zamówień (takie prywatne allegro ;-)). Takie coś było w stanie obsłużyć 2000 zamówień (pomyśl jaką minę miała pani w poczcie, jak co parę dni kolega słał po kilkadziesiąt/kilkaset gadżetów). I stąd mój pomysł, że takie szaliczki można zrobić na większą skalę, bo wtedy można też smycze porobić/koszulki etc, etc. Bo <100 to zazwyczaj jest nieopłacalne. Ale jak mówimy o większej ilości otwierają się nowe możliwości ;-). Sam tam miałem ochotę robić koszulki redlogowe, ale kurde jeszcze poczekam jak będzie większe zapotrzebowanie, wtedy nawet za 15 - 20zł ładne, dobrej jakości koszulki udałoby się zrobić ;-). I cóż w tym złego, że mam taki pomysł, żeby zrobić konkurs na wygląd takiego szalika, potem oddać głos w stronę userów niech wybiorą a potem można zamawiać :-). A i ten teraz wyliczyłem że przy +40 zamówieniach na koszulki to cena może zmieści się w granicach 15 - 24zł ( brutto + przesyłka). Za 24zł to nadruki byłby na rękawie, plecach i z przodu :-). Ale tak jak mówię - im większe zamówienie tym taniej można takie coś mieć, dlatego imo akcje gadżetowe lepiej nagłaśniać i robić jak najwięcej ;-) wtedy jest taniej ![]() ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - pawlo - 12-02-2008 19:55 Radzio to nic złego. Tylko, że my nie chcieliśmy zrobić masowej akcji na gadżety, tylko właśnie coś we własnym gronie. Ze jak zobaczę kogoś w tym szaliku, to zapytam o nicka na forum i nie będzie to jeden z miliona osób, które to kupiły. I tyle. Chcesz to zrobić na większą skalę, to przecież nikt nie broni ![]() ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - radzio - 12-02-2008 19:59 pawlo napisał(a):Radzio to nic złego. Tylko, że my nie chcieliśmy zrobić masowej akcji na gadżety, tylko właśnie coś we własnym gronie. Ze jak zobaczę kogoś w tym szaliku, to zapytam o nicka na forum i nie będzie to jeden z miliona osób, które to kupiły. I tyle. Źle mnie zrozumiałeś :-), ja nie mówię, żeby robić akcji na całą Polskę, tylko mówię, że to można lepiej zorganizować no i oczywiście imo lepiej jak na forum jest to odpowiednio rozreklamowane. Nigdzie nie powiedziałem, że ma to być dostępne dla każdego :-) (spoza forum), ale jak się odpowiednio porozmawia z adminami forum to wtedy można więcej. Tak zrobiono na forum, które pod tym względem jest dla mnie wzorem. Administracja włączyła się w akcję, był skrypt na forum, porządeczek etc. 2000 smyczy poszło w 2 dni :-). (Było chyba V edycji tego, więc mają doświadczenie, "tylko" 2000 smyczy na jedną edycję bo jednak logistyka to troszkę problem w takich akcjach) Re: Szalik Man United do kupienia. - Olis - 12-02-2008 22:07 Kilogram szalika poproszę. ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - luk united - 12-02-2008 22:16 Biore ten szalik na 100 % Re: Szalik Man United do kupienia. - pawlo - 12-02-2008 22:37 25zł Będzie to kosztowało wszystko. Jutro wszystkie szczegóły Re: Szalik Man United do kupienia. - Adinho - 12-02-2008 22:58 Zamawiam ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - pawlo - 13-02-2008 00:18 Od ShadowWintera Witam, po sprawach organizacyjnych pora na konkrety. Wybraliśmy model szala: 1. Pasiak 2. Haftowane herby po obu końcach szala (z jednej strony): 1973-1998 Szale zamawiamy na tej stronie: CLICK Będą miały 150 cm długości oraz 18 cm szerokości. Pasiak będzie wyglądał dokładnie jak na projekcie pawlo. Wersja imageshack.us : <a class="postlink" href="http://img146.imageshack.us/img146/2277/szalik1fi7.jpg">http://img146.imageshack.us/img146/2277/szalik1fi7.jpg</a> Wersja do zassania: <a class="postlink" href="http://s008.wyslijto.pl/?file_id=04740434042424780179">http://s008.wyslijto.pl/?file_id=04740434042424780179</a> Koszt jednego szala to 25 zł. Zawarta jest w tym przesyłka ode mnie do konkretnego zamawiającego. Wykonanie szala wynosi 17 zł + przesyłka od producenta do mnie. Więc wszystko jest już dokładnie wykalkulowane. UWAGA! Warunkiem otrzymania szala i wpisania osoby na listę jest wpłata kwoty 25 zł na moje konto bankowe. TERMIN SKŁADANIA WPŁAT: 20.02.08!!!! JEST OSTATECZNY!! Dane do przelewu otrzymacie na PW. W tytule przelewu proszę wpisać: "swój adres oraz nick z forum i dopisek PASIAK MS + RedLog" KONIECZNIE W TEJ FORMIE!!!! Po otrzymaniu przelewu będę umieszczał osoby na liście. Zamówienia dokonam 21.02.08 Zaliczka wyniesie 150 zł. Czas realizacji około 10 dni. Resztę kwoty zapłacę przy odbiorze paczki z szalami. Szale postaram się rozesłać w góra 1-2 dni. Lista chetnych: 1. pawlo 2. zylek 3. Piootrek 4. Pogromca 5. MattMan 6.Duras 7. radzio 8. Tomassen 9. Prezydent 10. Olis 11. luk united 12. Adinho Lista osób, które wpłaciły: 1. 2. 3. Osoby, które wpłacą na konto proszę by odnotowały ten fakt w tym temacie. Osoby chętne na zakup szalika (nie będące na liście), proszę o wyraźne zaznaczenie chęci nabycia. Listę będę systematycznie edytował. Termin jest ostateczny, kto nie wpłaci - jego strata. Gdyby ktoś nie otrzymał PW, niech krzyczy w tym temacie ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - ShadowWinter - 13-02-2008 00:36 Witam wszystkich ![]() Mam nadzieję, że sprawnie nam to pójdzie ![]() Pozdrawiam! UNITED! Re: Szalik Man United do kupienia. - pawlo - 13-02-2008 00:46 Lista będzie uaktualniana w pierwszym poscie! Re: Szalik Man United do kupienia. - Mates - 13-02-2008 08:44 Przepraszam, że offtopuje, ale kilka kwestii zostało tu poruszonych i nie padły odpowiedzi, które znam. Pawlo poruszył temat koszulek, niestety z powodu braku zainteresowania temat upadł i czeka na zmartwychwstanie (czyli większą ilość chętnych). Druga kwestia. Jeden z użytkowników poruszył temat allegro - Pawlo ma rację i myślę, że dodawać nic nie trzeba. Któryś użytkownik napisał o koszulka za 15-24 zł. W ubiegłym roku pod koniec wakacji robione były koszulki United w kolorze czarnym i czerwonym w kwocie takiej jak napisałeś (czy nawet większej). Koszulki wyszły całkowicie beznadziejnie, dlatego gwarantuję Ci, że z fms.pl nikt już nie zamówi nadrukowanych napisów, jedynie haft tak jak w przypadku bluz, które okazały się bardzo udane ![]() Pozdrawiam. UNITED! P.S. Moje zgłoszenie na szal na fms ![]() Re: Szalik Man United do kupienia. - radzio - 13-02-2008 09:56 Mates napisał(a):Któryś użytkownik napisał o koszulka za 15-24 zł. W ubiegłym roku pod koniec wakacji robione były koszulki United w kolorze czarnym i czerwonym w kwocie takiej jak napisałeś (czy nawet większej). Koszulki wyszły całkowicie beznadziejnie, dlatego gwarantuję Ci, że z fms.pl nikt już nie zamówi nadrukowanych napisów, jedynie haft tak jak w przypadku bluz, które okazały się bardzo udane Hmm podesłał być może linka do serwisu/sklepu w którym robiliście te bluzy ;-)? Co do koszulek: Obecnie to cholernie ciężko znaleźć koszulki z haftem zamiast jakiś technik termicznych... ale: Cytat:NADRUK Więc myślę, że byle czego nie to to nie jest, no i jeden o WIELKI serwis internetowy od roku korzysta z ich usług i jakoś nie narzekają ludzie :-). Re: Szalik Man United do kupienia. - Mates - 13-02-2008 16:18 radzio napisał(a):Hmm podesłał być może linka do serwisu/sklepu w którym robiliście te bluzy ;-)? Niestety nie pamiętam... Co do koszulek... Chyba nigdy nie przekonam się do tego nadruku. Znaleźliśmy firmę, która wykona nam haft. Koszt koszulki wyniósł około 40 zł + przesyłka. Koszulka następująco - polo, herb na klacie, na karku UNITED, ale brak chętnych. ![]() Pozdrawiam. Re: Szalik Man United do kupienia. - radzio - 13-02-2008 16:24 Mates napisał(a):Co do koszulek... Chyba nigdy nie przekonam się do tego nadruku. Znaleźliśmy firmę, która wykona nam haft. Koszt koszulki wyniósł około 40 zł + przesyłka. Koszulka następująco - polo, herb na klacie, na karku UNITED, ale brak chętnych. 40zł za koszulkę polo.... hmm jeśli dobry materiał to cena nie jest tragiczna ;-), ale z drugiej strony to ma być gadżet więc zapewne stąd brak zainteresowania. Ja tam z Kasią (Vtg87) szykujemy wzory zajefajnych koszulek i zagadam do paru firm i może coś wytarguję. A koszulki nie ma co - zajefajniste ;-). Co do nadruków - nadruk, nadrukowi nierówny. Ja mam koszulkę mającą 20 - 25 lat (nie pytajcie) z PRLu jeszcze (ale nei made in poland) i nadruk trzyma się pięknie, a koszulka nie jest oszczędzana ;-). Poczekamy zobaczymy. Teraz szaliki, a za parę miesięcy redlog spróbuje zorganizować coś z koszulkami ;-) bo cena będzie koło 20 - 25zł (+5 za przesyłkę) i jakość bardzo dobra wiec myślę że trochę chętnych będzie ;-). Re: Szalik Man United do kupienia. - Olis - 14-02-2008 15:57 Potwierdzam wpłacenie na konto. 8-) |