Redcafe.pl - Manchester United Forum
Zmiana skryptu forum - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: RedCafe.pl (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Dział: Ogłoszenia i regulamin (/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: Zmiana skryptu forum (/showthread.php?tid=1281)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Zmiana skryptu forum - KARTONick - 09-09-2012 17:12

(09-09-2012 17:05)brayoz napisał(a):  IMO najlepsze byłoby Invision Power Board, ale to płatne jak wiadomo Wink

Bierzemy pod uwagę(a przynajmniej każdy powinien) tylko darmowe, czyli "wielką trójce" - MyBB, PhpBB(3), SMF(2).
Nie rozumiem ludzi, którzy kupują skrypty. Przecież powyższe, darmowe skrypty mają tyle rozszerzeń, że spokojnie mogą mieć lepsze opcje od takiego vBulletin'a...

Radzin, a nie dałoby rady wgrać jakiejś wtyczki "ostatnie posty na forum"? Bo tak naprawdę tylko tego mi tu brakuje. Na pewno jest takie coś, tylko nie chce mi się szukać Tongue

RE: Zmiana skryptu forum - radzio - 09-09-2012 18:22

(09-09-2012 17:12)KARTONick napisał(a):  
(09-09-2012 17:05)brayoz napisał(a):  IMO najlepsze byłoby Invision Power Board, ale to płatne jak wiadomo Wink

Bierzemy pod uwagę(a przynajmniej każdy powinien) tylko darmowe, czyli "wielką trójce" - MyBB, PhpBB(3), SMF(2).
Nie rozumiem ludzi, którzy kupują skrypty. Przecież powyższe, darmowe skrypty mają tyle rozszerzeń, że spokojnie mogą mieć lepsze opcje od takiego vBulletin'a...

Radzin, a nie dałoby rady wgrać jakiejś wtyczki "ostatnie posty na forum"? Bo tak naprawdę tylko tego mi tu brakuje. Na pewno jest takie coś, tylko nie chce mi się szukać Tongue

Co do tych płatnych for to są one naprawdę świetne, ale ja wolę darmowe z prostego względu - w 99% są opensoruce, jak jest społeczność to są lepiej sprawdzone i przetestowane niż płatne.

Co do "Ostatnie posty na forum" to "Pokaż nowe posty" i "Pokaż dzisiejsze posty" źle działa ;>?

RE: Zmiana skryptu forum - Mata - 09-09-2012 18:57

Zapewne chodzi mu o panel po prawej stronie co był z postami. Fajnie byłoby przywrócić go, przynajmniej spróbować :>

RE: Zmiana skryptu forum - KARTONick - 09-09-2012 18:57

1. Wytłumacz mi co w nich takiego świetnego!
2. A no, faktycznie jest, nie zauważyłem, bo na razie tylko na komci siedzę Big Grin

(09-09-2012 18:57)Mata napisał(a):  Zapewne chodzi mu o panel po prawej stronie co był z postami. Fajnie byłoby przywrócić go, przynajmniej spróbować :>

No właśnie o to mi chodzi, ale faktycznie jest ta opcja pokazania ich Tongue

RE: Zmiana skryptu forum - Adis - 09-09-2012 19:19

WTF gdzie ja jestem?

Więc jednak MyBB, zobaczymy jak to będzie, motyw, szablon ostateczny, czy będzie zmieniany? Brakuje mi shoutboxa na głównej, ponadto po prawej stronie XX ostatnich postów, oraz zegara meczowego, tak z sentymentu. Co do nowego skryptu nie oceniam na gorąco, sporo osób nie lubi zmian i krytykuje dla samego krytykowania, a gdy się już przyzwyczają do nowego to okazuje się lepszy.

RE: Zmiana skryptu forum - radzio - 09-09-2012 19:38

(09-09-2012 19:19)Adis napisał(a):  WTF gdzie ja jestem?

Więc jednak MyBB, zobaczymy jak to będzie, motyw, szablon ostateczny, czy będzie zmieniany? Brakuje mi shoutboxa na głównej, ponadto po prawej stronie XX ostatnich postów, oraz zegara meczowego, tak z sentymentu. Co do nowego skryptu nie oceniam na gorąco, sporo osób nie lubi zmian i krytykuje dla samego krytykowania, a gdy się już przyzwyczają do nowego to okazuje się lepszy.

Zmiana motywu w MyBB jest mega prosta (nie to co w phpbb) więc jak ktoś znajdzie coś fajnego to nie widzę przeszkód aby zmienić.

Link do skórek:

http://mods.mybb.com/themes

Plan dalszych prac:
  1. Miniczat
  2. Prawa strona (ostatnie posty, licznik meczowy)

Niestety jeszcze nie ogarniam na tyle MyBB, aby to dorobić, ale będzie to w planach.

Rzeczywiście na początku wydaje się, że to MyBB jest dziwniejsze, ale jak człowiek się przyzwyczai to imho jest lepsze od phpbb ;-) a na bank szybsze ;-)

RE: Zmiana skryptu forum - KARTONick - 09-09-2012 19:59

Można by jeszcze ewentualnie dodać ikonki(te diabełki) obok działów zamiast tych kropek.

RE: Zmiana skryptu forum - Adis - 09-09-2012 20:00

Jest tutaj gdzieś coś takiego jak pokaż nieprzeczytane posty? Nie chodzi mi o opcje pokaż nowe posty, ani pokaż dzisiejsze posty.

RE: Zmiana skryptu forum - robaldo - 09-09-2012 20:06

Taka drobnostka jeszcze przyszła mi do głowy. Jak miałem Redcafe otwarte w innej karcie w przeglądarce, to kiedyś mrugało mi, że dodano nowy post. Tutaj chyba tego nie maSad

RE: Zmiana skryptu forum - Kosma - 09-09-2012 20:06

(09-09-2012 13:34)radzio napisał(a):  Nazywa się to "reputacja" Wink
Piwko > Reputacja

----
No i cytowanie zaznaczonego fragmentu by się zdało Smile

RE: Zmiana skryptu forum - Mata - 09-09-2012 20:07

Udajesz czy nie widzisz? Tongue

(09-09-2012 20:00)Adis napisał(a):  Jest tutaj gdzieś coś takiego jak pokaż nieprzeczytane posty? Nie chodzi mi o opcje pokaż nowe posty, ani pokaż dzisiejsze posty.

Udajesz czy nie widzisz? Tongue

RE: Zmiana skryptu forum - Adis - 09-09-2012 20:14

[Obrazek: 10523413004606644892.png]
Serio, gdzie?

RE: Zmiana skryptu forum - Mata - 09-09-2012 20:19

Ty, to ja oślepłem, powaga Sad

RE: Zmiana skryptu forum - Adis - 09-09-2012 20:20

Od 5 minut szukałem tej opcji, bo myślałem, że to jednak ja jestem ślepy, Mata, Mata... Huh

RE: Zmiana skryptu forum - RedLucas - 09-09-2012 20:21

Jeszcze taką sprawę zauważyłem, że czasem przeczytam już posta z danego działu, np. "offtopic", wracam do strony głównej, a dalej mam czarną kropkę, wchodzę drugi raz, wracam do głównej i dopiero jej nie ma.

Tylko ja tak mam?